Windows xp Servisleri Reg Kayıtları.

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
KARİZMATİX

KARİZMATİX

Üye
    Konu Sahibi
Windows xp Servisleri Reg Kayıtları.
Windows XP'deki servislerin reg kayıtlarını gösteren bir program var mı. System explorer ve everest programları sadece sistem hakkında bilgi veriyor, benim isteğim bu değil. Mesela sistem geri yüklemem çalışmıyor, nette denilenleri yaptım yine düzelmedi. Sistem geri yüklemenin reg kayıtlarnın nasıl olması gerektiğini gösteren program olsa yanlış kayıtlar elle düzeltilir, ayrıca bu işten anlayan biri sistem geri yükleme servisini (xp için) açıp o sayfanın resmini buraya koyarsa kendi ayarlarımı kontrol edebilirim. Ayrıca sistem geri yüklemesini uzun uğraşlar sonucu açmış olanlarda gerekli önerilerde bulunabilirler.

Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
ÇÖZÜM ÖNERİSİ : 1
Başlat > Çalıştır'a " %systemroot%\system32\restore\rstrui.exe " yazıp Enter'layınız.
ÇÖZÜM ÖNERİSİ : 2
Denetim Masası > Yönetimsel Araçlar > Hizmetler'in altında Sistem Geri Yükleme Hizmetlerine çift Tıklayıp Otomatik yapınız. Burası devre dışı kalmış olabilir.
ÇÖZÜM ÖNERİSİ : 3
Sistemi farklı Kullanıcı adı ile açmarak Sistem Geri Yüklemeyi çalıştırmayı deneyiniz.
ÇÖZÜM ÖNERİSİ : 4
Sistem Geri Yükleme hizmetini Güvenli Mod'da çalıştırmayı deneyiniz.
ÇÖZÜM ÖNERİSİ : 5
Başlat > Çalıştır'a " gpedit.msc " yazıp, Tamam deyiniz. Bigisayar Yapılandırması > Yönetim Şablonları > Sistem > Sitem Geri Yükleme altındaki ayarları kontrol ediniz. Etkin ise Devre Dışı yapınız.
ÇÖZÜM ÖNERİSİ : 6
Denetim Masası > Yönetimsel Araçlar > Bilgisayar Yönetimi > Olay Görüntüleyicisi > Sistem'i tıklatınız. Sağ tarafta Kaynak başlığı altında "sr" veya "srservice" öğesini arayınız.
Bu hizmeti çift tıklatıp, etkin olup olmadığını görünüz.

Hepsini denediyseniz..

Başlat > Çalıştır > sfc /scannow yazıp çalıştır senden kurulumda kullandığın işletim sistemi cd si isteyecek onu taktığında bozuk olan windows dosyalarını düzeltip sistemini ilk halindeki gibi sorunsuz bir şekle getirecektir

5. seçenek işini görecekdir

KARİZMATİX

KARİZMATİX

Üye
    Konu Sahibi
Hepsini daha önce denemiştim ama olmamıştı. 5. maddede Yönetim şablonlarında sistem yok maalesef. 6. maddedeki srservice aktif edilemiyor.

Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
Senin xp modifiyemi? öyle bile olsa sistem geri yüklemeden açıp kapatabilirsin. orasıda kitlenmiş ise nette ne kadar araştırma yaptın bilemem birde bunlara bakıver

1: Başlat - Çalıştır
'a tıklayın, msconfig yazın, açılan pencereden Hizmetler'i seçin, listeden Sistem Geri Yükleme'yi lun, karşısında Devre Dışı yazıyorsa üzerinde sağ tıklayarak Özellikler/'e basın açılan pencereden aktif hale getirin..

---------------

2: Bu sorunu gidermek için aşağıdaki adımları izleyin: Bilgisayarı güvenli modda açınız...

Bu sorunları gidermek için aşağıdaki adımları izleyin:
  1. Bilgisayarı güvenli modda yeniden başlatın:
    1. Bilgisayarınızı yeniden başlatın. Bilgisayarınız başlatılırken, klavyenizde F8 tuşuna art arda basın. Birden çok işletim sistemiyle çalışacak biçimde yapılandırılmış bir bilgisayarda, Önyükleme menüsü görüntülendiğinde F8 tuşuna basabilirsiniz.
    2. Windows Gelişmiş Seçenekleri menüsü görüntülendiğinde, bir seçenek belirleyin ve ENTER tuşuna basın.
    3. Önyükleme menüsü yeniden görünüp ekranın altında mavi renkli "Güvenli Mod" sözcükleri görüntülendiğinde, başlatmak istediğiniz kurulumu seçin ve ENTER tuşuna basın.
  2. Bilgisayarım'ı ve ardından C:\Windows\INF klasörünü açın.
  3. Sr.inf dosyasını sağ tıklatın ve Yükle'yi tıklatın.
  4. Yükleme işlemi tamamlandığında, bilgisayarı yeniden başlatın.
  5. ayrıntılı bilgi için :
  6. bu adrese bakabilirsiniz

KARİZMATİX

KARİZMATİX

Üye
    Konu Sahibi
Bu dediklerini de yapmıştım, olmadı. Windows inf klasöründe Sr.inf yok. sr ve srPNF var. En son reg kayıtlarını düzeltmek için önerdiğin süperantispyware'yi zaten kullanıyorum, sadece spy tarıyor, ayrıca reg düzeltici özelliğini göremedim. Aygıt yöneticinden hizmeti yüklemek istediğimde hata veriyor. Herhalde ileride gerekirse son çare format olacak.

NOT: xp modifiye değil. XP güvenlik güncellemeleri kapalı. Açsam bir faydası olur mu. Ya da xp'nin servislerini yeniden kuran program varsa o da olabilir.

Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
sadece spy tarıyor, ayrıca reg düzeltici özelliğini göremedim.
Düzeltiyor derken casus solucanlar reg kayıtlarını bozuyor kitliyor varsa birşey temizler o bakımdan reg kayıtlarıda düzeltilebilir. Kafama takıldı bu konuda biraz eksik kalmışım sorunu çözme yolunda devam edecem bakalım olur yolu bulunur inşallah.

• Beğen
Tepkiler: KARİZMATİX
KARİZMATİX

KARİZMATİX

Üye
    Konu Sahibi
Tahminimce bu iş iki şekilde çözülür, ya reg kayıtlarıyla ya da varsa servisleri yeniden kuran programla. XP repair pro, Advanced windows care, Glary Utilities, Ccleaner programlarını da kullandım olmadı. Bigisayarıma sağ tıklayınca Sistem geri yükleme çubuğu var ancak 'Bütün sürücülerdeki sistem geri yüklemeyi kapat' yazısının başındaki işareti kaldırmak istediğimde 'Sistem geri yükleme bir veya daha fazla sürücüde etkinleştirme/devre dışı bırakma yaparken bir hata ile karşılaştı. Lütfen makineyi yeniden başlatın veya yeniden deneyin' diye uyarı çıkıyor.

Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
Buyur kardeş umarım düzelir son çare bu reg kaydını buldum, yaptıktan sonra pc yi resetle öyle bak.

Ekli dosyalar

• Beğen
Tepkiler: KARİZMATİX
KARİZMATİX

KARİZMATİX

Üye
    Konu Sahibi
İlgin için çok teşekkür ederim ama olmadı. XP'de her derdin dermanı format. Zaten virüsler vardı. Formatla herşey halloldu.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt