Windows Phone'un uygulama açma hızında geliştiricinin payı

Sponsorlu Bağlantılar

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Windows Phone'un uygulama açma hızında geliştiricinin payı
Akıllı telefon piyasasındaki bazı kesimler ve bazı windows phone kullanıcılarına göre Windows Phone8'li telefonlar, çoklu görevlerde başarılı olamıyor

Bazı site ve forumlarda daha da hararetli bir şekilde dile getirildikçe insanlarda da bu yönde bir irade oluşmaya başladı.

Bu söylentilere göre; WP8 işletim sistemi, arka planda açık olan uygulamalara hızlı geciş yapılmak istendiğinde çok yavaş tepki veriyor. Ancak Reddit'de yayınlanan kapsamlı bir makale, bu olayın o kadar basit olmadıgını ortaya koyuyor.

Windows Phone işletim sisteminde uygulama birden fazla durumda pozisyonlandırılabiliyor.

Activated Pozisyon

Uygulamanın ön bellekte olduğu Activated durum; Uygulama hızlı geçiş için önbellekte bekletiliyor diyebilecegimiz hazırda bekleme durumu

Deactivated Pozisyon

uygulamanın henüz sonlandırılmadığı ve hafızada yer aldığı Deactivated durum:Uygulama acık ve ram bellek üzerinde hala daha yer aldıgı bir pozisyon

Tombstoned Pozisyonu
Üçuncü ve son pozisyon ise uygulamanın sonlandırıldığı ve hafızada da yer almadığı Tombstoned durumu.

Uygulama geliştiriciler, uygulama ilk kez açıldığında tam olarak yüklenmesini geciktiren kodlar işletiyorlar. Ancak uygulamaları tasarlarken, uygulama açıldığında yani Activated aşamasında işletilmesi gereken kodların Deactivated ve Tombstoned durumlarında aktiflik pozisyonlarına dikkat etmiyorlar. Bu durumda da Deactivated pozisyondaki uygulama ön plana getirildiğinde, gereksiz yere bir gecikme yaşanıyor. Tombstoned durumundaysa uygulamanın açılması daha uzun sürebiliyor.

Sonuç olarak; Windows Phone 8 işletim sisteminde çoklu görevlerin yavaş yürütüldüğü iddialarının temelinde, geliştiricilerin, Deactivated pozisyonundaki bir uygulama Activated pozisyona geçerken dikkat edilecek çok basit ayarlamaları göz ardı etmiş olmaları yatıyor. Uygulamanın ilk kez çalıştırılmadığını, yeniden başlatılmakta olduğunu tespit edecek basit düzenlemeler yapılsa ve başlangıçtaki kodlar işletilmese bu sorunların da önüne geçilebilecek

Windows Phone yeni bir işletim sistemi ve kullanıcılar kadar geliştiriciler de yeni yeni sisteme adapte olup taniyorlar. Bu tür geliştirici ipuçlarını ögrendikçe de daha kaliteli ve kusursuz uygulamalar yazılabilecek,mevcut uygulamalar bu ipuçları paralelinde guncellenicektir.

• Beğen
Tepkiler: kesasd ve bulutsuzgece

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
Beni pek rahatsız eden bir şey yok

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Özellikle forumumuzdaki geliştirici arkadaşlar için faydalı bir konu.
Eline sağlık dostum. :oke:

ÖEY

ÖEY

Üye
Aynen, benim telefonda şikayet etmeyeceğim noktalardan biri uygulama çalıştırmadaki hızı, telefonun genel akıcılığıdır. Bence gavurlar saçmalamış yahu :D:D

sympatico

Üye
her uygulama gecısınde basıma gelmekte bu sorun dıger uygulamaya gecıste once ekran kararıyor sonra uygulama baslatılıyor

erknlmn

erknlmn

Üye
bence microsoft geliştiricilere apileri daha sağlıklı ve kolay şekilde ulaştırmalı böylece bu tip söylentiler daha az karşımıza çıkar ve yazılan programlar daha stabil olur

• Beğen
Tepkiler: phantomddl
PureFood

PureFood

Üye
Benim 920'de hiçbir problem yok maşallah.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
bu olay telefonlarla alakalı degil zaten. Bazı uygulamaların açılış ve geri çagırmadaki geciş hızlarıyla alakalı bir durum. Yukarıda verdigim ipucuna gore ince ayarını yapan gelişticilerin uygulamalarında zaten sorun yok. Ama bazı uygulamalarda ben de yaşiyorum hızlı gecişlerde bazen bir saniye bazen daha da az bir gecikme oluyor.

smltrl

Üye
Whatsapp ve facebookta gördüm sadece yavaşlık sorununu

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Ben yavaş geri dönüş gördüğüm tek uygulama Skype :)

PureFood

PureFood

Üye
bu olay telefonlarla alakalı degil zaten. Bazı uygulamaların açılış ve geri çagırmadaki geciş hızlarıyla alakalı bir durum. Yukarıda verdigim ipucuna gore ince ayarını yapan gelişticilerin uygulamalarında zaten sorun yok. Ama bazı uygulamalarda ben de yaşiyorum hızlı gecişlerde bazen bir saniye bazen daha da az bir gecikme oluyor.

Doğru abi haklısın hatalı yazmışım :D Bi Whatsapp azıcık yavaş, bir de Skype oyle açılıyor. Diğer yığınla uygulamanın hepsi jet hızında.

kesasd

kesasd

Üye
Özellikle forumumuzdaki geliştirici arkadaşlar için faydalı bir konu.
Eline sağlık dostum. :oke:

Güzel bilgilendirici bir paylaşım olmuş. Ayrıca geliştiricilerin dikkat etmesi gereken diğer bir nokta ise "algoritma"'lar. İyi tasarlanmış ve kodlanmış algoritmalar her zaman uygulamaları performansı kılar. Geliştiricilerin, "Az kod, çok iş" mantığını benimsemiş olmaları gerekiyor. 30 satırlık bir kodu 4 kere kullandığınızda 120 satır eder. Eğer sağlam bir algoritmanız varsa yazdığınız fonksiyonla 4 kere bu kodları çalıştırıp toplamda 34 satırla bu işi bitirebilirsiniz. Umarım açıklayıcı olmuştur.

• Beğen
Tepkiler: bulutsuzgece

Üst Alt