Windows Phone8 Sıfırlama ve Sıfırlama Sonrası Kurulum

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

blackcemre

Üye
    Konu Sahibi
Windows Phone8 Sıfırlama ve Sıfırlama Sonrası Kurulum
Windows Phone Sıfırlama ve Sıfırlama Sonrası Kurulum
Buradaki tüm işlemler uygulanarak anlatılmış ve bilgi amaçlı sizlerle paylaşılmıştır. Yapmak yada yapmamak sizin insiyatifinizdedir, İşlem sırasında oluşabilecek problemlerin sorumluluğunun tamamen kendinize ait olduğunu lütfen unutmayın..


Şimdi sizlere sıfırlama ve sonrasında kayıpsız bir kurulum nasıl yapılır aktarmaya çalışacağım.İlk olarak Sıfırlama yapmadan önce yapılması gereken olmazsa olmazlar var, dilerseniz bunları madde olarak sıralayalım
• Ayarlar- Yedekleme -uygulama listesi ve ayarlar için yedekleme açık değilse açıyoruz ve yedek alıyoruz. Yedekleme zaten açık ise tekrar son hali ile yedek alıyoruz

• Şuan için tam anlamıyla bir yedek alma programı olmadığı için, Telefonumuzu bilgisayara bağlayıp müzik, fotoğraf klasörünü, ( kaydedilen fotoğraf, ekran alıntısı ) video, zil seslerini kopyala yapıştır ile bilgisayara yedekliyoruz
• Telefonumuzun şarjı %70 ve üzeri seviyelerde olmalı, değilse bu seviyelere çıkana kadar bekliyoruz
• Şarjımız tamamsa, telefonun bilgisayar, şarj cihazı ile ilgisini kesiyoruz.
• Şimdi menüden Ayarlardan, Hakkında dan, Telefonu sıfırla seçip sıfırlama işlemine geçiyoruz
Sıfırlama işlemi süresi telefonun doluluğuna göre değişiklik gösterebilir. Her hangi bir aksilik oluşmazsa 10 ile 30 dakika arasında bitecektir
Sıfırlama işleminden sonra telefon açılacak içerik olarak aldığınız ilk gün ki haline dönecektir. Bu aşamadan sonra izleyeceğiniz adımlar önemli.
Kurulumda cihaz, Microsoft hesabını girip aynı gün tarihli yedekleme geri yükleme yapabilmesi için o an şebeke internetine ihtiyaç duymaktadır, şebeke internetiniz yoksa uygulamalar otomatik yüklenmez, ayarlar geri gelmez, uygulamaları kendiniz pc üzerinden satın alma geçmişinden tek tek yüklemek zorunda kalırsınız. Sadece rehberiniz ve ofice dosyaları, one note notları geri gelir.
Şebeke internetimiz varsa ve yedek geri yüklemeyi seçtiysek ayarlar ve uygulama listeniz microsoft hesabında yedekli olduğundan kaybolma riski yoktur..
Dilerseniz kuruluma başlayalım,

Telefonumuz açıldıktan sonra ilk karşılaşacağımız ekrandan Başla diyerek devam ediyoruz

Ototmatik olarak Türkçe dil seçili olacak değilse seçip ileri diyoruz

Kullanım koşullarını kabul ediyoruz

Önerilen yapılandırmayı seçiyoruz

Konum bilgilendirme işaretli, Saat tarih doğruysa ileri diyoruz

Oturum aç deyip Microsoft hesap bilgilerimizi giriyoruz ve ipuçları gönderilmesi için alttaki sekmeyi işaretleyip oturum açıyoruz

Şimdi Yedekleme ve geri yükleme ekranında Windows Phone adındaki yedeği geri yüklemek için seçiyoruz ileri diyoruz, kısa bir süre bekletip ayarları ve uygulama listesini yükleyecek.. Temiz bir başlangıç yapmak isterseniz Geri yükleme! yi seçiyoruz.

Nokia Lumia kullanıcıları Nokia geliştirme programına katılım için sekmeyi işaretleyip kabul et diyoruz ve cihazımız açılıyor.

Şimdi cihaz tüm uygulamaları geri yükleyeceğinden bol miktarda internete ihtiyaç duyacak, paket veriniz gitmesin diyorsanız wifi varsa hemen wifi ye bağlanın. ileri düzeyden kilit ekranı devreye girince bağantı kesilmemesi için ayar yapın ve uygulamaların yüklenmesini bekleyin. Uygulama yüklenmesi bitiminde artık kullanmaya başlayabilirsiniz. Bazen isimsiz uygulamalar ilgilenmeniz gerekiyor diye ikaz verebilir onlar sizin yükleyip sildiğiniz uygulamalar olduğundan üzerine basılı tutup iptal etmeniz gerekebilir panik yapmayın.. Haritayı, kopyala yapıştır ile aldığınız yedekleri geri yüklemeyide unutmayın.
 
  • Beğen
Tepkiler: Dtn


braayn

braayn

Üye
bilgi için tşkler
 

blackcemre

Üye
    Konu Sahibi
Bişey deil.
 
ponçikEnişte

ponçikEnişte

Üye
sıfırlamaya başlamadan önce işlemin uzuuuuun sürmemesi için uygulama listesinden silinebilen tüm uygulamaları sildikten sonra sıfırlamaya başlanılması önerilir. bunu da yazıya eklersen daha güzel olacaktır eminim :oke:
 

Dtn

Üye
Faydalı bir konu :tşk: ben servisten geldiğinde resetlyip açarken ayarları önerilen değil özel yapmıştım sanırım şarj çok gitmesin diye interneti kapatmışım, microsoft hesabımla oturum açamadım o ekranda, dolayısıyla yedeklemeler gitti :) keşke bu geri yükleme ekranı ayarlarda da olsaydı :islik
 
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Paylaşım için :tşk: Önder, yalnız forumun sıkıntıya düşmemesi için kurallar gereği konunun alıntı olduğunu belirtmende fayda var. :oke:
 
papakudioflu

papakudioflu

Admin
alıntı oldugunu belirtmeniz bir şey degiştirmiyor alıntı konu paylaşımı yasak. Kanunen de yasak forum kurallari cercevesinde de yasak. :locked:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt