Windows Phone Yakında Intel İşlemcileri Destekleyebilir

Sponsorlu Bağlantılar

beats

beats

Üye
    Konu Sahibi
Windows Phone Yakında Intel İşlemcileri Destekleyebilir
Intel çiplerin küçük ve ucuz Windows tabletlerde çalıştığını görmüştük. Windows Phone ve Windows RT​
işletim sistemlerinin birleşmesinden sonra Intel (x86) işlemci ile çalışan Windows Phone tabletleri belki de akıllı telefonları yakında görebiliriz.

Microsoft'un resmi topluluk sitesi Channel 9'da, Microsoft sürücü geliştirmede Sharks Cove geliştirme boardu kullanmalı tartışması oldu. Sharks Cove; Intel Atom ™ işlemciler üzerinde geliştirme için sağlam, esnek ve toplum tabanlı platform sağlamak için Microsoft ile birlikte Intel'in Mobil ve İletişim Grubu (MCG) tarafından donanım geliştirmek için tasarlanmıştır.


İlginçtir ki Microsoft'un ARM için kullanılabilir benzer başka çözüme de sahip değil, veya başka birini duyurmak için hazır değildi.

2012'nin gerisine kadar Intel Mobil İletişim Grubu Başkanı Hermann Eul Windows Phone x86 telefonlar için şunları söylemişti:
" Bu pazarın bizim paramızı geri döndürmek için iyi bir şans olduğunu görebilseydik, biz bu işe yatırım yapacaktık. Bizim yol haritasındaki cihazlarda olduğu gibi Windows telefonları da destekleyebiliriz. Yani biz bunu yapabiliriz. Orada yapmamız için kancalı (beklemede)."
Eul'un demek istediği pazar payının yükselip kârını arttırırsa desteğimizi veririz, fakat o zaman sistem​
ayrıydı ve bunları söyledi. Şimdiyse Windows 9 ile platformların tamamen birleşmesiyle bu desteği bekletmeden sağlayabilir.

Kaynaklar: ,
 
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: suyunsesi, zaakaan ve papakudioflu


Fenomenon

Fenomenon

Üye
güzel haber, rekabet her zaman için iyidir.
üst segmentte varsa yoksa qualcomm
 
Ali Kurtaran

Ali Kurtaran

Üye
Qualcoom varken ben kullanmam mobilde :)
 


Üst Alt