ANIL
Admin
Windows Phone Store 145.000 uygulama sayısına ulaştı
Akıllı telefon segmentinde her ne kadar üretici firma, kullanılan donanım özellikleri gibi faktörler belirleyici oranına sahip olsa da , kullanıcıların en çok dikkate aldıkları özelliklerin başında da işletim sistemleri geliyor. Apple iOS ve Google Android şu anda akıllı telefon pazarında en fazla paya sahip işletim sistemleri. Bu özellikleri ile de en fazla uygulama sayısına sahipler.
Akıllı telefon pazarında yer alan mobil işletim sistemleri arasında önemli isimlerden bir tanesi de Windows Phone. Microsoft tarafından geliştirilen bu işletim sistemi Samsung, Huawei, HTC gibi firmaların bazı akıllı telefon modellerinde kullanılırken, en büyük temsilci ise Lumia Serisi akıllı telefon modelleri ile Finlandiya kökenli Nokia olmakta.
Uygulamalar konusunda Google Android ve Apple iOS‘un gerisinde olan Windows Phone, uygulama sayısını arttırmaya devam ediyor. Son gelen bilgilere göre Windows Phone uygulama sayısı 145.000′e ulaşmış durumda. Baktığımızda 2102 Ekim ayında açıklanan rakama göre 25.000 uygulama eklenmiş.
Uygulamalar konusunda Google Android ve Apple iOS‘un gerisinde olan Windows Phone, uygulama sayısını arttırmaya devam ediyor. Son gelen bilgilere göre Windows Phone uygulama sayısı 145.000′e ulaşmış durumda. Baktığımızda 2102 Ekim ayında açıklanan rakama göre 25.000 uygulama eklenmiş.