Haber Windows Phone Ota Indirme Limiti 100mb'a Yükseltildi

Sponsorlu Bağlantılar

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Windows Phone Ota Indirme Limiti 100mb'a Yükseltildi
Son günlerde dünyanın çeşitli bölgelerinden Windows Phone kullanıcılarının bildirdiğine göre Microsoft Windows Phone OTA download sınırını 50MB'tan 100MB'a çıkartmış.

WpCentral'in haberine göre henüz İngiltere ve Amerika'da bu durum tespit edilmiş değil. Tabi ki Microsoft bu süreci bir kaç bölgede devreye alarak indirmeleri ölçüp test ediyor da olabilir.

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR

dakamon

dakamon

Üye
Bu dediğiniz 100 mb lık uygulamaları mobil veriden indirebilmek değilmi?

4MaGuS

4MaGuS

Üye
Bu dediğiniz 100 mb lık uygulamaları mobil veriden indirebilmek değilmi?
evet önceden 50mb üstüne wifi baglantısı istiyordu bu sınır artık 100mb ta arttırılmış bence bunun 1gb olması lazım sonuçta internet çağındayız ben genelde wifiden girdiğim için sorun olmuyorda bu aslında binevi telefondan tl eksilmeisni önlüyor yüksek veri indirimi engelliyerek

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Bizim gibi ülkelerde internet paketsiz veya kontörlü tarife kullanan pek çok tüketici var.
Bence sınır olması güzel bir şey.
100 MB'da gayet makul bir sınır :oke:

• Beğen
Tepkiler: n000k ve OttomaN TigeR
dakamon

dakamon

Üye
Evet mesela 1 gb internetiniz var ve 5 tane güncellemeniz var yanlışlıkla bir şekilde arakdaşınız kardeşiniz güncellemeye basıyor ve 1 gb paketiniz belki 400 mb ı 1 günde bitecek koca ay 600 e kalacaksınız. Amerika da avrupada belki paketler çok ucuzdur ve belkide sınırsız paketler bizdeki 1 gb paket fiyatı kadardır ama bizde 1 gb internet bile 20 liradan aşağı değil o yüzden sınır bence çok iyi 100 mb olması bile bence fazla :D

• Beğen
Tepkiler: PureFood
Dejavuex

Dejavuex

Üye
Evet mesela 1 gb internetiniz var ve 5 tane güncellemeniz var yanlışlıkla bir şekilde arakdaşınız kardeşiniz güncellemeye basıyor ve 1 gb paketiniz belki 400 mb ı 1 günde bitecek koca ay 600 e kalacaksınız. Amerika da avrupada belki paketler çok ucuzdur ve belkide sınırsız paketler bizdeki 1 gb paket fiyatı kadardır ama bizde 1 gb internet bile 20 liradan aşağı değil o yüzden sınır bence çok iyi 100 mb olması bile bence fazla :D

20 mb 30 mb bile olsa mantıklı mesela 300 mb'lik bi oyun vardı boyutuna bakmadım bile hemen güncelleyim dedim wifi bağlı sanıyorum bi baktım 300 mb görünce hemen kapatmaya çalıştım amaaaaa güncellememiş zaten sınır olduğu için wifi ağı gerekli diyodu cok mantıklı bi sistem 100mb çıkarılması pek bişey ifade etmicek ama çıkarılmasa daha iyidi :)

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Yerinde bir karar :oke:

• Beğen
Tepkiler: -Börteçine-

blackcemre

Üye
Haber için teşekkürler

PureFood

PureFood

Üye
bence 100 mb fazla bir sayı. 50 yerindeydi de bu iş sakatlaşabilir :D

• Beğen
Tepkiler: n000k ve -Börteçine-
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
aslında bu kısıtlama sadece üretici firmalarla alakalı değil. Operatörler de bu kısıtlamayı istiyor. Zira böyle bir limit olmaması durumunda şebekelere binecek yükleri de hesaplamak gerekiyor. O yüzden firmalar cihazları ülkelere uyarlarken servis hizmetlerini de operatörlerle paralel olarak getiriyorlar.

OhMyDrogba

OhMyDrogba

Üye
benim düşüncem ise biraz daha farklı 2GB hız düşümlü internet paketim var ve evimde WiFi ağı yok :D ben bu sınırın kullanıcıya seçenek olarak sunulması daha da güzel olur diye düşünüyorum, Market ayarlarına eklensin örneğin

PureFood

PureFood

Üye
benim düşüncem ise biraz daha farklı 2GB hız düşümlü internet paketim var ve evimde WiFi ağı yok :D ben bu sınırın kullanıcıya seçenek olarak sunulması daha da güzel olur diye düşünüyorum, Market ayarlarına eklensin örneğin

sen de haklısın dostum şimdi, ancak bu durumu tüketiciye bırakacaklarını sanmıyorum

dakamon

dakamon

Üye
Ali kemal abinin dediğ operatörlerle bölge bölge değişiyormuş mesela avrupa ülkelerinde 100 mb ugulaması verilebilir ama bakarsınız Türkiye de 50 mb sınırı devam edebilir. Malum bizim ülke avrupa kadar gelişmiş değil bu gsm operatörlerinin verdiği internette hem alt yapı hem fiyat olarak.

Üst Alt