ANIL
Admin
Windows Phone kullanıcılarının yüzde 23′ü Android’den geliyor
Yazılım ve donanım ve Microsoft akıllı telefon modelleri için Windows Phone adında ki işletim sistemini sunuyor. Şu anda Windows Phone, Apple iOS ve Google Android‘in ardından en büyük üçüncü işletim sistemi olarak karşımıza çıkıyor. Ancak bakıldığında Android ve iOS‘un pazar payının oldukça gerisinde.
Amerika Birleşik Devletleri’nin San Francisco kentinde Microsoft tarafından düzenlenen BUILD etkinliğinde, Microsoft cephesinden Windows Phone‘a ait bazı bilgiler de geldi.
Microsoft‘un açıklamalarına göre Windows Phone işletim sistemine sahip akıllı telefon satın alanların yaklaşık %42‘lik kısmı özellikli telefondan akıllı telefona geçen kullanıcılar oluşturuyor.
Ayrıca %23 oranında ki Windows Phone kullanıcılarının da Android işletim sistemi kullanan akıllı telefonlardan Windows Phone 8‘e yükselteme yaptıkları ( Yükseltme lafı Microsoft‘un kullandığı bir kelimedir) belirtildi.
Microsoft‘un açıklamalarına göre Windows Phone işletim sistemine sahip akıllı telefon satın alanların yaklaşık %42‘lik kısmı özellikli telefondan akıllı telefona geçen kullanıcılar oluşturuyor.
Ayrıca %23 oranında ki Windows Phone kullanıcılarının da Android işletim sistemi kullanan akıllı telefonlardan Windows Phone 8‘e yükselteme yaptıkları ( Yükseltme lafı Microsoft‘un kullandığı bir kelimedir) belirtildi.

( 3GS ve 4'ten hariç )