Windows Phone için uygulama geliştirme EA stratejisinin merkezini oluşturuyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Windows Phone için uygulama geliştirme EA stratejisinin merkezini oluşturuyor
Microsoft'un mobil işletim sistemi Windows Phone'un 8 sürümü yıl sonuna doğru boy göstermeye başlayacakken, geliştirici firmaların da çalışmaları devam ediyor.

Bloomberg'e konuşan Electronic Arts operasyon şefi Peter Moore, Microsoft'un oyun sektörüne yönelik görüşlerini anlamak için sıkı bir işbirliği içinde olduklarını ve Windows Phone 8 için uygulama geliştirmenin stratejilerinin merkezinde yer aldığını açıkladı.

Yılın ikinci çeyreğinde akıllı telefon satışlarında yüzde 68 pay sahibi Android ve yüzde 17 pay sahibi iOS'a karşı mücadele veren Windows Phone işletim sisteminin pazar payı ise yüzde 3.5 civarında. Uygulama sayısı 600 000'i geçen App Store ve Play Store karşısında Windows Phone Marketplace 100 000 civarında uygulamaya sahip ve daha fazla geliştiricinin platforma çekilmesi gerekiyor.

Analistler, oyunseverleri platforma yönlendirmenin önemli olduğunu, Windows Phone 8'in klasik Windows yazılımlarıyla olan ilişkisi nedeniyle oyun geliştiricileri için önemli bir avantaj sağladığını belirtiyor.

Bu hafta başlayacak Gamescom konferansında, firmanın Windows Phone platformu için SimCity, FIFA Soccer, Medal of Honor ve Need for Speed serilerinin yeni oyunlarını duyurması bekleniyor. Ayrıca PopCap Games benzeri yeni satın almalar da olabilir. Geçen yıl da EA, Lumia cihazlarına yönelik olarak Nokia ile bir işbirliği yapmıştı.

Daha once de belirttigimiz gibi microsoft ve nokia'nin oyun firmalariyla yaptiklari anlaşmalar yakin zamanda sonuc vermeye başlayacak. Bu şekilde windowsphone platformu da daha fazla kullanici ilgisine kavuşarak hakkettigi yere gelecektir.

Alıntıdır.

crazy_oruc

crazy_oruc

Üye
konu için teşekkürler. Bekleyip görecez :eller:

15097

15097

Üye
Yıl sonuna doğru cıkacak olması iyi :eller:

doctorrr

doctorrr

Üye
:tşk: hadi bakalım :spr

Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
Teşekkürler hünkarım iyi haber.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
rica ederim arkadaşlar:oke:

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
Hadi hayırlısı.Wp şimdiden %3.5 pay yaptıysa karalamayı iddia edenlerin aksine çok çok iyi bir ivme yakalamış demektir.Heleki şöyle bir dönemde Lumia satışları normalde olacağının çok altına inmişken.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Hadi hayırlısı.Wp şimdiden %3.5 pay yaptıysa karalamayı iddia edenlerin aksine çok çok iyi bir ivme yakalamış demektir.Heleki şöyle bir dönemde Lumia satışları normalde olacağının çok altına inmişken.

ben birkac ay once wp icin %20 pazar payi ongorusunde bulunmuştum. Bakalim cok mu abartmişim yoksa az mi soylemişim bir kac ay sonra gorucez:)

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi

Hadi hayırlısı :tebessüm:

ucuncu ceyrek icin analistler 5.1milyon lumia satişi ongoruyor bu da ikinci ceyrek satişlarinin iki katini ifade ediyor. Yani wp8 cihazlar cikmadan %10u bulmuş olucak. Hem de global satişa cikmamasina ragmen artik birde 180 ulkede 52dil destegiyle satişa ciktigini duşunursek cok da uzak ihtimal degil.

• Beğen
Tepkiler: kullanıcıadları
kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye

ucuncu ceyrek icin analistler 5.1milyon lumia satişi ongoruyor bu da ikinci ceyrek satişlarinin iki katini ifade ediyor. Yani wp8 cihazlar cikmadan %10u bulmuş olucak. Hem de global satişa cikmamasina ragmen artik birde 180 ulkede 52dil destegiyle satişa ciktigini duşunursek cok da uzak ihtimal degil.

Heyt maşallah.Birde bu 5.1 milyona Lumia satışlarının Wp8 olayından dolayı ciddi azalmış olduğunu eklersek.Demekki Lumia 900 Wp8 alacak olsaydı, aman Allahım

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi

Heyt maşallah.Birde bu 5.1 milyona Lumia satışlarının Wp8 olayından dolayı ciddi azalmış olduğunu eklersek.Demekki Lumia 900 Wp8 alacak olsaydı, aman Allahım
evet ve şunu da ekleyeyim wp8 almayacak olmasina ragmen hala daha neredeyse hergun yeni bir ulkede lansmanli satişa cikiyor bu cihazlar.

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
N9 un yanına bir de wp8 li cihaz iyidir iyii :ehe

• Beğen
kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi

Wp8'den verilebilecek çoğu şey Wp 7.8 ile veriliyor ama.Diğerlerini vermemeside keyfi değil zaten.

daha dogrusu resmi aciklamaya gore wp8 getirilerinin ne kadarinin wp7.8 ile verilecegi belli degil hala daha uzerinde calişilip maksimuma cikarmaya ugraşiliyor.

• Beğen
MasteLaa

MasteLaa

Üye
Pazar payı söylüyorum yüksek olacak.Güvenim gitmişti ama geri geldi şimdi :eller:

• Beğen
kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
Pazar payı söylüyorum yüksek olacak.Güvenim gitmişti ama geri geldi şimdi :eller:

Benimde bi ara Microsoft'a olan güvenim kayboluyor gibiydi daha sonra ciddiyetini anladım.Microsoft bi işte ciddiyse o iş olur.En basitinden XBOX'a bakabiliriz.Yılların Playstation'unu ezdi geçti satışları ile.

- - - Eklendi - - -

daha dogrusu resmi aciklamaya gore wp8 getirilerinin ne kadarinin wp7.8 ile verilecegi belli degil hala daha uzerinde calişilip maksimuma cikarmaya ugraşiliyor.

Tabi canım orası öyle zaten.Dediğim gibi gelmeyen özelliklerde keyfi değil neredeyse tamamı donanımsal eksiklikler yüzünden :(

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt