Windows Phone 8'i kullanmaya başlayın

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
papakudioflu

papakudioflu

Admin
    Konu Sahibi
Windows Phone 8'i kullanmaya başlayın
Yeni bir telefon aldığınızda keşfedilecek çok fazla şey vardır. Neleri sabitleyebilirsiniz? Renkleri ve zil seslerini nasıl değiştirirsiniz? Kişilerinize ulaşmanın en kolay yolu hangisidir? Tabii bir de, tüm o uygulamaları nereden bulabilirsiniz? Burada, Windows Phone 8'inizi kullanmaya başlamanıza yardımcı olabilecek birkaç fikir bulacaksınız.

Her şey sırayla...

Microsoft hesabıyla oturum açın. Microsoft hesabı, Hotmail, Xbox, Windows, Messenger ve SkyDrive gibi birçok hizmette oturum açarken kullandığınız e-posta adresi ve paroladır. İlk önce Microsoft hesabınızla oturum açmak zorunda değilsiniz, ancak bunu yaptığınızda telefonunuzda inanılmaz olanaklara sahip olacaksınız. Oturum açtığınızda şunları yapabilirsiniz:
•Windows Phone Mağazası'ndan uygulama, müzik ve oyunlar indirebilirsiniz.
•Telefon ayarlarınızı, yanlışlıkla yapılan işlemlere karşı korumak için yedekler oluşturabilirsiniz.
•Arkadaşlarınızla Xbox oyunları oynayabilir, skorunuzu ve avatarınızı telefonunuza alabilirsiniz.
•Kişiler Hub'ınızda Facebook, Twitter ve LinkedIn haber akışlarınızı alabilirsiniz.
•Fotoğraflarınızı ve videolarınızı otomatik olarak SkyDrive'a yükleyebilirsiniz.
•Xbox Music ile müzik dinleyebilirsiniz.

Microsoft hesapları hakkında daha fazla bilgi edinmek veya sizin açınızdan hangisini kullanmanın en uygun olacağını belirlemek için bkz. Microsoft hesabı.

Dolaşırken yolunuzu bulun

Windows Phone'u yeni mi kullanmaya başladınız ya da bilgilerinizi tazelemeniz mi gerekiyor? Temel konularla başlayalım.

Düğmeler. Yalnızca birkaç düğmeyle birçok şey yapabilirsiniz. Başlat düğmesi telefonunuzun ağırlık merkezidir. Nerede olursanız olun, Başlangıç ekranınıza dönmek için bu düğmeye basabilir veya Konuşma'yı kullanmak için bu düğmeyi basılı tutabilirsiniz. Aradığınız herhangi bir şeyi bulmak (veya yalnızca en son haberlere, videolara, fırsatlara, filmlere ve daha birçok öğeye göz atmak) üzere Bing'e gitmek için Ara düğmesine basın. Bir ekran geri gitmek için Geri düğmesine basın veya yaptığınız son beş işlemden herhangi birine hızla atlamak için bu düğmeyi basılı tutun. Öykünün tamamını görmek için bkz. Üç düğme: Geri, Başlat ve Ara.

Başlangıç. Burası sizin kumanda merkeziniz, baş sayfanız, her şeyin tam istediğiniz gibi olduğu yerdir. Kuşkusuz uygulamaları, ama aynı zamanda kişileri, Grupları, Odaları, harita konumlarını, şarkıları, müzik albümlerini, fotoğraf albümlerini, OneNote notlarını, kısacası her türlü öğeyi Başlangıç'a sabitleyebilirsiniz.

Birçok Kutucuk bir bakışta bilgileri görmenizi sağladığından, hava sıcaklığını, kaç tane e-postanız olduğunu veya arkadaşınızın son zamanlarda Facebook'ta fotoğraf yayımlayıp yayımlamadığını öğrenmek için uygulamaya gitmeniz bile gerekmez. Bir kişiyi Başlangıç ekranına sabitlediğinizde, bu kişinin Facebook, Twitter ve LinkedIn güncellemelerini doğrudan o Kutucukta aldığınız gibi, ne zaman aradığını veya mesaj gönderdiğini de görürsünüz. Üstelik burası hızlı arama gibidir; yalnızca iki dokunmayla o kişiyi arayabilir, kısa mesaj veya e-posta gönderebilirsiniz.



Çoğu öğeyi Başlangıç'a sabitlemek için, öğeye dokunun ve menü görünene kadar bekleyin veya Daha fazlası simgesine dokunun ve sonra da Başlangıç Ekranına Sabitle'ye dokunun. Diğer öğeler için, menü çubuğunda Sabitle simgesine dokunmanız yeterli olur. Beğendiğiniz Kutucukları ekledikten sonra, bunları istediğiniz yere taşıyın.

Kutucuklarınızın boyutlarını da seçebilirsiniz. Kutucuğa dokunup bekleyin, ardından Yeniden Boyutlandır okuna dokunarak boyutu seçin. Daha fazla kutucuk sığdırmak için en küçük seçeneği kullanın veya Live Tiles özelliğinin canlılığını elde etmek için bunları orta boy yapın. Bazılarını, panoramik ayrıntıları görmek için çift genişliğe bile ayarlayabilirsiniz.

Uygulama listesi. Başlangıç ekranında, yalnızca bir hızlı kaydırmayla telefonunuzdaki tüm uygulamalara ulaşabilirsiniz. Elinizdeki her şeyi görmek, ayrıca Ayarlar'a gitmek, alarmları ayarlamak ve sabitlenecek yeni öğeler bulmak için sola doğru hızlı kaydırın.



Mekanı biraz canlandırın

Tıpatıp aynı iki Windows Phone yoktur. Telefonunuzun tam olarak istediğiniz gibi görünmesini ve çalışmasını sağlayabilir ve hep böyle bırakabilir veya ruh haliniz değiştikçe telefonunuzu da değiştirebilirsiniz.

Burada, telefonunuza damganızı vurmanın birkaç yolunu bulabilirsiniz.

Bazı uygulamalar alın. Büyük olasılıkla, telefonunuzu veya web'i kullanarak Windows Phone Mağazası'ndan bazı uygulamalar indirme konusunu size anlatmamız gerekmez. Bol miktarda ücretsiz uygulama vardır ve ücretli olanların birçoğunu da, beğenip beğenmeyeceğinizi görmek için parasını ödemeden önce deneyebilirsiniz.



Telefonunuzu kullanmaya alıştıkça, Mağaza'nın orada sizi beklediğini unutabilir ve yeni eklenenleri gözden geçirmemeye başlayabilirsiniz. Yazık etmiş olursunuz çünkü uygulamalar sürekli yenilenen bir kaynaktır. Dolayısıyla, bunu hep aklınızın bir köşesinde bulundurun; ayıracak birkaç dakikanız olduğunda, gidip deneyebileceğiniz yeni cevherler olup olmadığına bir göz atın.

Renk seçin. Bir tema rengi seçin ve Başlangıç'ta, Uygulama listenizde, Mesajlaşma'da, kısacası telefonunuzun her yerinde bu renk gösterilsin. Ayrıca, arka planınızı beyaz veya siyah da yapabilirsiniz. Temanızı seçmek için, Uygulama listesinde Ayarlar > Tema'ya dokunun ve sonra da Tema rengi'ne veya Arka plan'a dokunun.

Zil sesleri ve uyarıları seçin. Kişilere zil sesleri atayabilir ve uyarılarda kullanılacak sesleri seçebilirsiniz. Zevkinize uygun cıvıltıları, cıngılları, zilleri veya şarkıları seçin.

Kilit ekranı. Günün olaylarını görmek için telefonunuzun kilidini açmanız bile gerekmez. Kilit ekranınızda nelerin gösterilmesini istediğinizi seçin; örneğin:
•Telefon görüşmeleri ve sesli mesajlar
•Kısa mesajlar
•E-posta iletileri
•Yaklaşan takvim randevuları
•Oyun bildirimleri
•Mağaza'dan aldığınız bazı uygulamalardan gelen bildirimler

Ayrıca, telefonunuzu açtığınızda sizi karşılayan görüntüyü de seçebilirsiniz. En beğendiğinizi seçin veya Bing'deki bir görüntüyü kullanın. Müzik çalıyorsanız, size sanatçının resmini de gösterebiliriz. Kilit ayarlarınızı seçmek için, Uygulama listesinde Ayarlar > Kilit ekranı'na dokunun.

3, 2, 1, kişiler

Bunu belirtmek saçma gelebilir ama, Windows Phone'unuz aslında insanları aramak için kullanabileceğiniz bir telefondur. Ayrıca, kuşkusuz telefonunuzla kısa mesaj, e-posta, anlık ileti gönderebilir, Facebook sohbetine katılabilir, öğeleri paylaşabilir ve bir Odada grup sohbeti yapabilirsiniz. Ama ilk önce kişilerinizi bir düzene koymalısınız.

Hesaplardan gelen kişiler. Zaten çevrimiçi bir e-posta hesabınız varsa, muhtemelen kişileriniz bu e-posta hesabıyla depolanmıştır. Söz konusu kişileri telefonunuza almanın en hızlı yolu e-posta hesabınızı eklemektir.

Hepsi bu da değil; telefonunuza Facebook, Twitter ve LinkedIn'i eklediğinizde, bu ağlardaki tüm kişilerinizi de alırsınız. Ayrıca, tüm haber akışı ve güncellemelerinizi doğrudan Kişiler Hub'ından görebilir, Fotoğraflar Hub'ında kişilerinizin albümlerine göz atabilir ve arkadaşlarınızın nelerle ilgilendiğini görmek için Kutucularını gözden geçirebilirsiniz. Artı olarak, yayımladığınız öğeleri birisi yanıtladığında Ben Kutucuğunuz bunu gösterir.

Eski telefonunuzdan gelen kişiler. Eski telefonunuzda kişileriniz varsa, Eski telefonumdan kişileri aktarma konusuna bakın.

Yeni kişiler ekleme. Hızla ve kolayca yeni bir kişi oluşturabilirsiniz. Arama geçmişinizdeki bir telefon numarasına dokunup, sonra da Kaydet simgesine dokunmanız yeterlidir. Öte yandan, sıfırdan başlamak isterseniz Kişiler Hub'ı kişi listesinde Ekle simgesine dokunun.

Olayın tamamını görmek için Kişilerimi yeni telefonuma aktarma konusuna bakın.

Ben ve biz

Odalar, Gruplar ve Ben Kartınız, en çok önem verdiğiniz kişilerle iletişimi sürdürmeniz için size çeşitli yollar sağlar. Ayrıca, Kişiler Hub'ınızdan herkese ulaşabilirsiniz.

Kişiler Hub'ı. Kişilerinizi bir düzene koyduktan sonra, Kişiler Hub'ı iletişimi sürdürmek için tek adresiniz haline gelir. Başlat'ta Kişiler'e dokunun; burada tüm kişilerinizi, artı olarak son zamanlarda konuştuğunuz veya baktığınız herkesi, arkadaşlarınızın Facebook, Twitter veya LinkedIn'deki tüm gönderilerini ve Odalarınızla Gruplarınızın tümünü bulabilirsiniz. Sırası gelmişken...



Odalar. Odaları kullanarak, ailenize ve arkadaşlarınıza kısa mesaj gönderip onları katılmaya davet edebilir ve kabul ettiklerinde de tüm odayla sohbet edebilir ve özel olarak takvim, fotoğraf ve not paylaşabilirsiniz.

Gruplar. Grupları kullanarak, yalnızca bazı kişileri ekleyebilir ve sonra yalnızca bu kişilerden gelen Facebook ve Twitter güncellemelerinin, yeni mesajların ve cevapsız aramaların tümünü aynı yerde görebilirsiniz. Ayrıca, bu kişilere grup mesajları ve e-postalar da gönderebilirsiniz. Onları davet etmeniz gerekmez; bir Grup yalnızca size aittir!



Kullanmaya başlamanız için, telefonunuz "Oda" ve "En iyi arkadaşlar" grubuyla gelir. Kişiler'e gider ve Buluşma yeri'ne kaydırırsanız bu grupların Kutucuklarını görürsünüz. Ayarlamak için birine dokunun. Daha fazla bilgi için bkz. Odaları ve Grupları Kullanma.

Ben. Odalar ve Grupların tümü size yakın olan kişilerle ilgilidir, ama Ben Kartınızın yıldız oyuncusu sizsiniz. Kişiler'de Tümü'ne kaydırın ve profil resminize dokunun. Burada, sosyal ağlarınızda öğeleri yayımlayabilir veya size gönderilen veya sizin hakkınızda yazılan son gönderilere bakabilir, profil resminizi güncelleyebilir ve daha birçok şey yapabilirsiniz. Ben Kutucuğunuzu Başlangıç ekranına sabitlerseniz, birisi gönderilerinizi yanıtladığında veya kendi gönderilerinde sizden söz ettiğinde bunu hemen görebilirsiniz.

Yanınızda taşıyabilirsiniz

Windows Phone uygulamalarını ve Windows Gezgini'ni kullanarak, fotoğraf, video, müzik ve zil seslerini bilgisayarınızdan telefonunuza (ve tersine) kolayca alabilirsiniz. İhtiyacınız olan uygulama bilgisayarınıza bağlı olarak değişir ve telefonunuzu bağladığınız anda bilgisayarınız ihtiyacı olan uygulamayı bilecektir. Ama olur da bağlantılara ihtiyacınız olursa, Müzik, fotoğraf ve videoları bilgisayarımla telefonum arasında taşıma konusuna bakın.

İç huzuru

Windows Phone, yanlışlıkla yapılan işlemlere karşı korunmanız için iki iyi yol sağlar: bilgilerinizi yedekleme ve kaybolan telefonunuzu bulma.

Bilgilerinizi yedekleyin. Windows Phone'da Microsoft hesabınızla oturum açtığınızda, bilgileri otomatik olarak bulutta kaydetmenize olanak tanıyan hizmeti açabilirsiniz. Telefonunuzda yedeklemeleri ayarladığınızda şunları yapabilirsiniz:
•Fotoğraflarınızı otomatik olarak SkyDrive'a yükleyebilir, böylelikle web'e erişebildiğiniz her yerden görebilirsiniz.
•Her ihtimale karşı kısa mesaj ve MMS mesajlarınızı yedekleyebilirsiniz.
•Yüklediğiniz uygulamaların listesi, tema renginiz, Internet Explorer sık kullanılanları, hesaplar ve daha birçok öğe de içinde olmak üzere, telefon ayarlarınızın yedeklerini oluşturabilirsiniz.

Ayarlar > Yedek altında yedekleme seçeneklerinizi daha hassas bir şekilde ayarlayabilirsiniz. Örneğin, fotoğraflarınızı otomatik olarak yüksek veya düşük çözünürlükte yükleyebilir veya ayarlarınızı istediğiniz zaman kendiniz yedekleyebilirsiniz.

Telefonumu Bul. Telefonların kimi zaman gözden kaybolma gibi bir alışkanlıkları vardır. İster "Hangi divanda hangi yastığın altında kalmış olabilir?" durumu, isterse "Dubai'de takside unuttum" paniği söz konusu olsun, Telefonumu Bul servisi telefonunuzu bulmanıza yardımcı olabilir. Windowshone.com sitesinden, telefonunuza mesaj gönderebilir, telefonu uzaktan çaldırabilir, kilitleyebilir, silebilir veya yalnızca haritada yerini belirleyebilirsiniz. Bunun nasıl ayarlandığını öğrenmek için bkz. Kayıp telefon bulma.



İlgili konular
•Windows Phone 8'deki yenilikler
•Windows Phone ipuçları ve püf noktaları
 
  • Beğen
Tepkiler: n000k ve kulti
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt