Windows phone 8 işletim sistemi yazılı?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
kaygisiz43

kaygisiz43

Üye
    Konu Sahibi
Windows phone 8 işletim sistemi yazılı?
Selam arkadaşlar
ben .net programcısıyım telefonlardaki işletim sistemleri ilgimi çekmeye başladı android programladım bir kaç programım var.Windows phone 8 bildiğiniz üzere tutulmaya başladı bende bunu nasıl yapıcağım hakkında kaynak arıyorum yardımcı olabilir misiniz?

phantomddl

Üye
İlk önce windows'un sitesinden SDK indirmelisin:

VB.Net, C#, C, C++ ile kodlama imkanı var diye biliyorum.

Sitesinde bir kaç örnek program ve kodlamaları mevcut farklı dillerde.

Yanlız, WP8 için kodlayacaksan SDK'yı yükleyebilmek için bilgisayarında Windows 8 kurulu olması lazım.

• Beğen
Tepkiler: kaygisiz43
ecel54

ecel54

Üye
arkadaşın yazdıklarına ek olarak windows phone emulator çalıştırabilmen için windows 8 pro olması gerekiyor. bunun sebebide emülatör hyper-v ile çalışması. windows 8 ve windows phone 8 için uygulama geliştirmeyi anlatarak öğretiyor bu siteden online ders alabilirsin. Site microsoftun sitesidir.

• Beğen
Tepkiler: kaygisiz43
kaygisiz43

kaygisiz43

Üye
    Konu Sahibi
İlginiz için gerçekten çok teşekkür ederim.Anlaşılan microsoft yararlı iş yapacaksan eğer benim işletim sistemimi almak zorundasın dıyor :D

ecel54

ecel54

Üye
İlginiz için gerçekten çok teşekkür ederim.Anlaşılan microsoft yararlı iş yapacaksan eğer benim işletim sistemimi almak zorundasın dıyor :D

evet :D benim bilgisayar windows 8 pro olmadığı için çalıştıramadım :D

phantomddl

Üye
arkadaşın yazdıklarına ek olarak windows phone emulator çalıştırabilmen için windows 8 pro olması gerekiyor. bunun sebebide emülatör hyper-v ile çalışması. windows 8 ve windows phone 8 için uygulama geliştirmeyi anlatarak öğretiyor bu siteden online ders alabilirsin. Site microsoftun sitesidir.

Windows 8 Enterprise'da emulator çalışmıyor mu yani :(

- - - Eklendi - - -

Burada çalışıyor diyor
http://stackoverflow.com/questions/13145464/what-does-it-take-to-run-the-windows-8-phone-emulator

Yeni kurdum da Win8 Enterprise'ı sırf SDK'yı denemek için :D

ecel54

ecel54

Üye

- - - Eklendi - - -

burada visual studio 2012 ile hazırlanmış bir uygulama (pek uygulama denemez sadece şablon gibi birşey :D ) F5'e basıp emülatörde çalıştırmaya çalıştığımda böyle bir hata veriyor

phantomddl

Üye

- - - Eklendi - - -

burada visual studio 2012 ile hazırlanmış bir uygulama (pek uygulama denemez sadece şablon gibi birşey :D ) F5'e basıp emülatörde çalıştırmaya çalıştığımda böyle bir hata veriyor

Resim çıkmıyor bende,
Senin windows 8 enterprise mı?

phantomddl

Üye
Şimdi göründü, sağolasın :)
Bakalım ben de indiriyorum şimdi, biraz karışık gibi kurulum gözüm korktu biraz.

Bakalım çalışıp çalışmadığını belirtirim :D

kaygisiz43

kaygisiz43

Üye
    Konu Sahibi
Valla ben hafta sonu indirip deniyeceğim.Arkadaşın neti 20mb olduğu için gayet hızlı iniyor gereken ne dosya varsa günümü heba edip bulmaya çalısıcağım :D

• Beğen
Tepkiler: phantomddl
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
arkadaşlar emulatoru çalıştırmak için çok yüksek konfigürasyon istiyor. Bunun dışında win8 Pro olmasına gerek yok.

ecel54

ecel54

Üye
arkadaşlar emulatoru çalıştırmak için çok yüksek konfigürasyon istiyor. Bunun dışında win8 Pro olmasına gerek yok.

bende niye çalışmıyorki :hmmm bios ayarlarından hyper-v açık ama özellik aç-kapat ta gözükmuyor emulatorede girerken o hatayı veriyor

phantomddl

Üye
Benim Windows 8 Enterprise'da çalıştı Emulator

phantomddl

Üye

8 gb ram 2 gb ekran kartı var :ehe galiba benim windows 8 single langage desteklemiyor, çalışması için 125 tl verip pro almam lazım :D

Enterprise ve Pro'da varmış sanırım destek.
İşlemcinin i3, i5 veya i7 olması gerek diye biliyorum, eski işlemcilerde çalışmıyormuş (core2duo gibi).

Benim sistem:
i5 2.66ghz
1GB Nvidia GeForce gt420m
4GB DDR3 Ram

Emulatörü sorunsuz açıyorum.

ecel54

ecel54

Üye
Enterprise ve Pro'da varmış sanırım destek.
İşlemcinin i3, i5 veya i7 olması gerek diye biliyorum, eski işlemcilerde çalışmıyormuş (core2duo gibi).

Benim sistem:
i5 2.66ghz
1GB Nvidia GeForce gt420m
4GB DDR3 Ram

Emulatörü sorunsuz açıyorum.
işlemci i7 zaten bios'a ve sistem bilgilerine baktığımda hyper-v var ama windows özelliklerinde yok.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt