Anket Windows Mobile 10 TP Kullanım Durumu

Sponsorlu Bağlantılar

Windows Mobile 10 TP Kullanım Durumu.

• Kullanılan toplam oy
    43
  • Anket kapatılmış .
bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
    Konu Sahibi
Windows Mobile 10 TP Kullanım Durumu
Windows Mobile 10 a ait 4 ncü yapı yayınlandı.
Bu yapının kullanıcılar tarafından şimdilik benimsenip senimsenmediği, kullanıcı sayısı merak ediliyor.
4 ncü yapıda kalmaya başaran var mı?
Yoksa, bir sonraki yapı gelsin inceleyelim, kullanıcıların görüşlerini alalım da buna göre yükleyelim mi deniliyor.
Burada şu konulara da ağırlık verilebilir.
Yükledikten sonra vazgeçenler,
en çok hangi konudan, hangi sıkıntıdan dolayı vazgeçmek zorunda kaldılar.
Örneğin, Ben,
1- Ansızın kapanması ve reset atılmış bir çalışma sergilemesi ve açılmaması(Buna genelde çare yoktur, tek çare sıfırlama)
2- Her açılışta Wifi'i açık halde bırakması
3- Rehberde bazen güncelleme yapmaması, resim eklenememesi
4- Bir keresinde de akşam %100 şarjı var iken uçak modunda bıraktığım halde sabah kalktığımda şarjının bitmesi durumu.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar.
1 ve 4 ncü maddeler dışındakiler katlanılabilir durumlar gibi görünüyor.
Tabii bu arızalar ve sorunlar telefon modelleri ile yükleme şekline göre değişebiliyor.

Son düzenleme:

hasim38

hasim38

Üye
8.1 güzel ama 10 afet olacak gibi
kararlı yapı gelene kadar 8.1 ;)

• Beğen
Tepkiler: bozkirdangelen
bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
    Konu Sahibi
8.1 güzel ama 10 afet olacak gibi
kararlı yapı gelene kadar 8.1 ;)
Zoraki de olsa 4 ncü yapıya hala devam diye ısrarlı olmamızın nedeni işte bu.
Gerçekten güzel görünüyor.
8.1 in menü alışkanlığı biraz insanı zorluyor, Ancak yeni yapıda menü içinde arama yapılması da güzel bir yardımcı kolaylık olmuş.
Sonra, alarm için müzik kitaplığına giriş yaptırması ve ordan herhangi bir müzik dosyasını seçmeye fırsat vermesi de ayrı bir güzellik.
ve daha neler hangisini anlatayım ki.
Quiet Hours'u mu?
Yenilenmiş haliyle Hızlı İşlem Bildirim yerini mi?

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
İlk yüklediğim günkü gibi kullanmaya devam ediyorum. Bazen sorunlar oluşuyor ama başa çıkabiliyorum. Galiba en sorunsuz kullanan da benim. Sonuna kadar devam ederim Windows Insider programında. Benim için hiç bir sorun yok.

• Beğen
Tepkiler: serinaga
bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
    Konu Sahibi
İlk yüklediğim günkü gibi kullanmaya devam ediyorum. Bazen sorunlar oluşuyor ama başa çıkabiliyorum. Galiba en sorunsuz kullanan da benim. Sonuna kadar devam ederim Windows Insider programında. Benim için hiç bir sorun yok.
Bütün mesele bu işte "sorunların oluştuğu anda onlarla başa çıkabilme".

Eğer bir sürpriz arıza yapmaz ise şimdilik bende devam ediyorum.
Beni en çok yanıltan şey L 520 nin uyumu ve tolera edilebilir hızı.
Hatta 520 ye yüklemeden önce, soranların hepsine 512 RAM olan cihazlara sakın yüklemeyin diyordum.
Bu yönden çok büyük bir yanılgıya düştüm. Demekki büyük lokma yeyip büyük konuşmamak lazımmış.

kaygisiz43

kaygisiz43

Üye
İlk w10 tp ye geçtiğimde bu güncelleme bittiğinde harika olacak demiştim kendi kendime hala da aynı fikirdeyim.Final hali çok güzel olacak ama finale kadar çektiğimiz çile fazla...Çok fazla her tp de ayrı sorun.Sorunlara rağmen kullanmaya devam ediyorum ve edeceğimde

hasim38

hasim38

Üye

Wp ye geçeli 1 ay oldu sizin kadar uzman değilim.Windows insiderı yükledim fakat biraz korktum açıkcası geri dönmeyi bilmediğim için.İnşallah biraz gelişeyim aklımda
Zoraki de olsa 4 ncü yapıya hala devam diye ısrarlı olmamızın nedeni işte bu.
Gerçekten güzel görünüyor.
8.1 in menü alışkanlığı biraz insanı zorluyor, Ancak yeni yapıda menü içinde arama yapılması da güzel bir yardımcı kolaylık olmuş.
Sonra, alarm için müzik kitaplığına giriş yaptırması ve ordan herhangi bir müzik dosyasını seçmeye fırsat vermesi de ayrı bir güzellik.
ve daha neler hangisini anlatayım ki.
Quiet Hours'u mu?
Yenilenmiş haliyle Hızlı İşlem Bildirim yerini mi?

Dediklerinizi görmediğim için (WP10 u) 8.1 hala cazip :D

bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
    Konu Sahibi
@hasim38;
Wp ye geçeli 1 ay oldu sizin kadar uzman değilim.Windows insiderı yükledim fakat biraz korktum açıkcası geri dönmeyi bilmediğim için.İnşallah biraz gelişeyim aklımda..

@hasim38;

Windows Mobile 10 Teknik Preview sürümü olduğundan ve
Henüz yeni olduğunuz için 8.1'in cazibesinden ayrılmamanı öneriyorum : ) )

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Aynen @papakudioflu 'nun dediği gibi, sorunlara rağmen kullanmaya devam ediyorum.
Bir şekilde başa çıkıyoruz elbette ama bazen çileden çıkartmıyor da değil doğrusu :kıskıs:

• Beğen
hasim38

hasim38

Üye
@hasim38;
Wp ye geçeli 1 ay oldu sizin kadar uzman değilim.Windows insiderı yükledim fakat biraz korktum açıkcası geri dönmeyi bilmediğim için.İnşallah biraz gelişeyim aklımda..

@hasim38;

Windows Mobile 10 Teknik Preview sürümü olduğundan ve
Henüz yeni olduğunuz için 8.1'in cazibesinden ayrılmamanı öneriyorum : ) )

Brick vs oluyormu wp?
ah bi 8.1 e donmeyi bilsem kuracagımda işte :)

braayn

braayn

Üye
azimle kullananlara hayranım .Bu kadar sorunla ben kesinlikle kullanmam ve kurmamda.Ne zaman full sürümü gelir o zaman kurarız tabiki şuanki halinde ikonlar ve bazı butonlar çok ufak gözüküyor tıklamada sorun yaratacak gibi inşallah ikonları daha kullanılabilir boyutlara getirirler.2 yıldır standart kullandığımız kilit ekranıda gına getirmiş durumda .İnsan değişik şeyler istiyor.

• Beğen
Dexter Morgan

Dexter Morgan

Üye
512 mb cihazların hepsi sorunlu

bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
    Konu Sahibi
azimle kullananlara hayranım .Bu kadar sorunla ben kesinlikle kullanmam ve kurmamda.Ne zaman fu ll sürümü gelir o zaman kurarız tabiki şuanki halinde ikonlar ve bazı butonlar çok ufak gözüküyor tıklamada sorun yaratacak gibi inşallah ikonları daha kullanılabilir boyutlara getirirler.2 yıldır standart kullandığımız kilit ekranıda gına getirmiş durumda .İnsan değişik şeyler istiyor.
Hem kullana kullana, hem geriye dönüp tekrar kura kura
sorunların ne olduğunu, sorunlarla başetmenin nasıl olduğunu öğrendik galiba.
Bir de öyle bir hal aldı ki sorun çıkarmasına neden olabilecek hareketlerden de kaçınıyoruz,
böylece biz o'na dokunmuyoruz, o'da bize dokunmuyor galiba.
Şimdi bunları yazarken bile şöyle yan yan baktım masadaki telefona.
acaba beni duyup ansızın arıza çıkarır mı diye?

• Beğen
Tepkiler: ceza87
BLasTeaR

BLasTeaR

Üye
İlk yapı yayınlandıktan sonra yüklemiştim, hadi o zaman ki hataları görmezden geldim ancak sırf batarya hızlı tükendiği/bittiği için daha fazla katlanamayıp tekrar 8.2'yi yükledim ben de.
4. Yapı da epey hatalar giderilmiş, görsel ve yeni özellikler aklımı çelmiyor değil. Yüklesem mi ne yapsam, Akıl pls :hmmm :ehe

Son düzenleme:
  • Beğen
bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
    Konu Sahibi
İlk yapı yayınlandıktan sonra yüklemiştim, hadi o zaman ki hataları görmezden geldim ancak sırf batarya hızlı tükendiği/bittiği için daha fazla katlanamayıp tekrar 8.1'e dönmek zorunda kaldım.
4. Yapı da epey hatalar giderilmiş, görsel ve yeni özellikler aklımı çelmiyor değil. Yüklesem mi ne yapsam, Akıl pls :hmmm :ehe
Sanıyorum en çok ta bataryayla ilgili sorundan dolayı geri dönmek zorunda kalmışsın.
Öncelikle en az 7-8 defa yükledim , geri döndüm.
Bunlardan sadece birisinde L 520 de akşam dolu bırakıp uçak moduna aldığın ve sabahleyin baktığımda telefonun kapandığımı gördüm.
Sonraki yeniden yüklemem de ise yani şu andakinde dün saat 20:00 sıralarında şarjzettim ve şu an %53 te gözüküyor.
şunu da belirtmeliyim fazla kullanmadım. Yani sıradan bir kullanım diyeyim.
Yükleme durumuna gelince; artık yazmaktan gına geldi ama :)))
1- yüklerken yedeklerini al ve telefona sıfır kurulum yap.
2- Telefonun bölge ve dilini ABD, ingilizce yap.
3- kurulum bittikten sonra telefonu fazla kurcalama bir kenara bırak biraz kendine gelsin. en az 1-2 saat,
4- Bazı güncellemeler yaptığında mutlaka telefonu kapatıp yeniden aç.
5- Sonra ayarlarını yap, ancak ayarlarla ilgili fazla kurcalama , yine onları da biraz mecbur olmadıkca kendine bırak. :)))
Tüm bu durumlara göre ve problem olduğu zamanlarda kendince çareler bulabiliyor isen ve bazı ufak tefek sıkıntıları tolare edebilecek isen ve istekli isen kur gitsin : ) ) )

Rock Ve Roll

Rock Ve Roll

Üye
Yükledim, kaldırdım, şimdi tekrar yüklemeyi düşünüyorum:) hangisini seçeyim

bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
    Konu Sahibi
Yükledim, kaldırdım, şimdi tekrar yüklemeyi düşünüyorum:) hangisini seçeyim
Hangisini seçeyim derken ?
Yükleyip yüklememe konusun da mı kararsızsın?
yoksa yükleme seçeneğinden mi söz ediyorsunuz(Slow and fast)

Yoksa bu sorunun cevabını ben beklerken, siz START tuşuna bastınız mı?

Son düzenleme:
Rock Ve Roll

Rock Ve Roll

Üye
Hangisini seçeyim derken ?
Yükleyip yüklememe konusun da mı kararsızsın?
yoksa yükleme seçeneğinden mi söz ediyorsunuz(Slow and fast)

Yoksa bu sorunun cevabını ben beklerken, siz START tuşuna bastınız mı?
Yok anket seçenekleri var ya :) onlardan hangisi ? Ama seçtim zaten

Üst Alt