MSN Messenger Windows Live Messenger 2011 Zorunlu Güncelleştirme ve Çözümler

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Windows Live Messenger 2011 Zorunlu Güncelleştirme ve Çözümler
Windows Live Messenger’ın 2009 sürümünü kullanan kullanıcılar bir uyarıyla karşılaştılar ve oturum açabilmeleri için 2011 sürümünü yüklemeleri gerektiğini gördüler. Ben ve benim gibi daha eski sürüm kullanan, WLM 2011′i yüklemek istemeyen messenger kullanıcıları için bu durumu nasıl ortadan kaldırabileceklerini açıklıyorum.

Öncelikle eski sürüm kullanarak oturum açmanızın yani o zorunlu güncelleme uyarısının ortadan kalkmasını istiyorsanız bunun iki yolu var. İlk olarak anlatacağım yöntem bir hayli kolay ve herkesin yapabileceği şekilde. Bilgisayarımızda hemen Windows Live Messenger’ın kurulu olduğu dizine (C:\Program Files\Windows Live\Messenger) gidip msnmsgr.exe dosyasına sağ tıklayarak Uyumluluk sekmesinden “Bu programın çalıştırılacağı uyumluluk modu” seçeneğini işaretleyip seçeneklerden Windows 2000‘i seçip onayladıktan sonra MSN Messenger’ımızı açıyoruz ve oturumumuzu açıyoruz. Ancak bu durumun oluşturduğu bir dezavantaj var. Eğer siz de MSN Plus gibi yazılımlar kullanıyorsanız bu uyumluluk modu ile zorunlu güncelleme olayını aşınca MSN Plus aktif olmuyor. Bu nedenle ikinci bir çözüm yolunu da anlatacağım. Bu anlatacağım yöntemle uyumluluk modunu kullanmadan zorunlu güncelleme olayını kaldırabiliyor ve MSN Plus’ı da aktif olarak kullanabiliyoruz. Yapacağımız işlem eski sürümü yeni sürüm gibi göstermek olacak.
Peki bunu nasıl yapacağız? Eski ve ufak bir program yardımıyla. Şimdi İndirdiğiniz zip uzantılı dosyayı bir dizine çıkartın ve ResHacker’ı çalıştırın. Programı çalıştırdıktan sonra File menüsünden Open diyerek yine Windows Live Messenger’ın kurulu olduğu dizine (C:\Program Files\Windows Live\Messenger) gidin ve ordan msnmsgr.exe dosyasını açın. Sol taraftaki menüden Version Info > 1 > 1033‘ü seçiyoruz sağ taraftaki pencerede “ProductVersion” değerini değiştiriyoruz. Aşağıdaki ekran görüntüsünde de görebileceğiniz gibi o kısma yeni version numarasını yazıyoruz. (VALUE “ProductVersion”, “115.4.3502.0922
″)
İsterseniz hemen bir üstteki “FileVersion” değerini de aynı şekilde (115.4.3502.0922) değiştirebilirsiniz. Bunları değiştirdikten sonra Compile Script‘e tıklayıp File menüsünden Save ile dosyamızı kaydediyoruz. Sonrasında Windows Live Messenger’ı çalıştırdığımızda yine herhangi bir güncelleme uyarısı çıkmadan ve MSN Plus gibi yardımcı yazılımları da aktif olarak kullanarak oturum açabiliyoruz.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt