Windows Fotoğraf Görüntüleyicisi Nasıl Açılır ?

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Windows Fotoğraf Görüntüleyicisi Nasıl Açılır ?
Microsoft tarafından geliştirilen en güncel işletim sistemi olan Windows 10'da bildiğiniz üzere eski işletim sistemlerinde yer alan Windows fotoğraf görüntüleyicisi yerine yeni geliştirilen fotoğraflar uygulaması kullanılıyor. Bu duruma bazı kullanıcılar alışsa da birçok kullanıcı kötü donanıma sahip bilgisayar kullandığı için fotoğraflar uygulaması yerine daha hafif ve daha hızlı olan fotoğraf görüntüleyicisi uygulamasını kullanmak istiyor.
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Bende sizlere bu konuda Windows 10'da fotoğraf görüntüleyicisi nasıl açılır ? Onu kısaca anlatacağım. Öncelikle aşağıda yer alan kodların hepsini kopyalayın. Bilgisayarda yeni bir metin belgesi oluşturun ve kodları içerisine yapıştırın. Daha sonrasında metin belgesinin sol üst köşesinde yer alan "Dosya" menüsüne tıklayın.

Kod:
Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows Photo Viewer\Capabilities\FileAssociations]
".tif"="PhotoViewer.FileAssoc.Tiff"
".tiff"="PhotoViewer.FileAssoc.Tiff"
".png"="PhotoViewer.FileAssoc.Tiff"
".bmp"="PhotoViewer.FileAssoc.Tiff"
".jpeg"="PhotoViewer.FileAssoc.Tiff"
".jpg"="PhotoViewer.FileAssoc.Tiff"
".ico"="PhotoViewer.FileAssoc.Tiff"

Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız


Buradan "Farklı Kaydet" seçeneğine tıklayarak dosyayı herhangi bir yere viewer adı ile ve dosya türünü de "tüm dosyalar" seçerek kayıt edin. Daha sonra kaydetmiş olduğunu viewer.reg dosyasına tıklayın ve kayıt defteri girdilerini onaylayın. Bu sayede Windows 10 fotoğraf görüntüleyicisi aktif hale gelecektir. Herhangi bir görsele sağ tıklayarak birlikte aç seçeneğini kullanın ve Windows fotoğraf görüntüleyicisi uygulamasını seçerek deneyin.
 

Ekli dosyalar

  • Beğen
Tepkiler: DarkredBlue61 ve DeV/AsA
DeV/AsA

DeV/AsA

Üye
Ben de bu yöntemle eski bildiğimiz hızlı mı hızlı, sorunsuz mu sorunsuz fotoğraf görüntüleyicisini kullanıyorum, çok da rahatım.Windows Xp'de ne ise şimdi de o mis gibi.

Bu Windows 10'un haritalar dışında yeni olan hiçbir uygulamasını kullanmıyorum, çünkü hepsi facia.
Ne yeni müzik uygulaması, ne yeni media playeri hepsi birbirinden b.k.
Ben bu microsoft'u anlamıyorum, sokaktan rastgele çevirdiği insanlara program mı kodlatıyor nedir.Bu kadar başarısız, bu kadar hantal bir sistem oluşturmayı nasıl başarıyorlar hayret doğrusu.
 
  • Beğen
Tepkiler: Buğra


Üst Alt