Windows 'de sağ ayarlar menüsünü kapatma

Sponsorlu Bağlantılar

maydinmaydin

maydinmaydin

Üye
    Konu Sahibi
Windows 'de sağ ayarlar menüsünü kapatma
Arkadaşlar sürekli sağdan gelen ayarlar menü kısmını kapatmam mümkün mü acaba?
 


exp_l0it

exp_l0it

Üye
Arkadaşlar sürekli sağdan gelen ayarlar menü kısmını kapatmam mümkün mü acaba?
windows 8 için mi?
charmbar deniyor ona. bu programla(1) yada alıntıdaki gibi bir sorunu(2) varsa böyle hallet. reg den yapılanı var onu bilmiyorum netten bulunca yazarım:
1-Skip Metro Suite
2-
S:Elimi ne zaman touchpad'in sağında gezdirsem sağdan hemen charms bar çıkıyor. Canımdan bezdirdi artık. Charms bar'ı komple değil de touchpad vasıtasıyla açılmasını kapatmak istiyorum. Yani Win+C ile yine açılmaya devam etsin istiyorum. Nasıl kapatılabilir touchpad kısayolu?

C:Ctrl+Q ile search'e gel. Arama kutusunun altındaki Apps değil Settingse bas. Şimdi arama kutucuğuna "mouse settings" yaz. Çıkan sonuçlardan "Change mouse settings" e bas, mouse properties açılacak. Son sekmeye (device settings) geç. Devices'dan touchpadi seç. Sağdaki settings butonuna tıkla. Açılan pencerede soldaki seçeneklerden "Enable Edge Swipes"ın tikini kaldır. Ok de kapat pecereyi. Artık touchpad ile charms bar açılmaz. Ayrıca Win+C de çalışmaya devam eder.
 
  • Beğen
Tepkiler: maydinmaydin
maydinmaydin

maydinmaydin

Üye
    Konu Sahibi
Evet aynen bahsettiğin konu. Ayarlarda tüm kenarları iptal ettim. Bu sefer mouse ile de çalışmaz oldu yan menü :) olsunya çok gıcık bişey. Benzer başka bir sorun daha yaşıyorum. Crome masaüstünde çalışırken takılıp duruyordu. Ayarlarda "Crome'u Windows 8'de başlat" diye bir seçenek gördüm. Tıklayınca crome ayrı bir pencerede açıldı. Hani şu W8'in uygulamarı açarken ekranı kaplayan garip penceresi varya işte o pencere içinde açıldı crome. Bu sefer de mouse ile yukarıdaki crome seklemlerine giderken üstten siyah çubuk iniyor. Pencereyi kapatma ve alta indirme butonlarının olduğu siyah salak çubuk. Mouse okunu ekranın üstüne yaklaştırınca çıkan çubuktan bahsediyorum. İşte crome'da sekmelere tıklamak için imleci yukarı götürdüğümde pat diye yukarıdan bu siyah çubuk açılıyor. Bu W8 insanı sinirden kahrediyor.
 


Üst Alt