Yardım windows 8 c klasörü genişletme?

Sponsorlu Bağlantılar

andezitt

andezitt

Üye
    Konu Sahibi
windows 8 c klasörü genişletme?
100 gb c klasörüm var nerdeyse doldu hata veriyo oyun yükleyemeiyorum indiremiyorum d klasörüm 368 gb d klasöründen 100 gb falan cye aktarmak istiyorum nasıl yapabilirim? d klasörünü küçülttüm ayrıdım c klasörüne tıklayınca sürücüyü genişlet aktif durumda değil pasif nasıl yapabilirim bilen varsa yardımcı olabilir mi?

• Beğen
Tepkiler: -Börteçine-

ismail

ismail

Üye
yardımcı program kullan partition managerMiniTool Partition Wizard Home Editionburdan indirebilirsin kullanımı anlamazsan konuya etiketle beni

• Beğen
Tepkiler: andezitt
exp_l0it

exp_l0it

Üye
yardımcı program kullan partition managerMiniTool Partition Wizard Home Editionburdan indirebilirsin kullanımı anlamazsan konuya etiketle beni

gerek yok programa windows'un kendi özelliği var onun için xp'den beri var.
Win+R(çalıştır)->diskmgmt.msc
yazarsan disk yönetimine ulaşırsın. daha sonra küçültme istediğine sağ tıkla ve birimi küçült de. 102400(100gb) yaz ve onayla. boş bölüm oluşucak. daha sonra cye gelip sağ tıkla. birimi büyült de ve boş alanı göster.
kolay gelsin...
:oke:

• Beğen
Tepkiler: -Börteçine- ve andezitt
andezitt

andezitt

Üye
    Konu Sahibi
yazarsan disk yönetimine ulaşırsın. daha sonra küçültme istediğine sağ tıkla ve birimi küçült de. 102400(100gb) yaz ve onayla. boş bölüm oluşucak. daha sonra cye gelip sağ tıkla. birimi büyült de ve boş alanı göster.
kolay gelsin...
bunu biliyorum kardeşimde işte yerel disk c de sağ tık yapınca birimi büyült seçneği çıkmıyo o nolucak :)

• Beğen
ismail

ismail

Üye
bunu biliyorum kardeşimde işte yerel disk c de sağ tık yapınca birimi büyült seçneği çıkmıyo o nolucak :)
dediğim programla yap
kolay gelsin...
windowsta sadece sağındaki kısmı kendine katabiliyo o kesilen kısım sağında değilde 2 sağında olduğu için büyütmüyordur..

• Beğen
vedat1966

vedat1966

Üye
C sürücünü küçültme yapamazsın. D sürücünü yedekleyip sileceksin Sonra C sürücüsünü genişletip kalan kısmı yeniden D yapacaksın. Yada oyun yada program kurarken D:\.... sürücüsüne kuracaksın.

• Beğen
Tepkiler: andezitt ve -Börteçine-
ismail

ismail

Üye
C sürücünü küçültme yapamazsın. D sürücünü yedekleyip sileceksin Sonra C sürücüsünü genişletip kalan kısmı yeniden D yapacaksın. Yada oyun yada program kurarken D:\.... sürücüsüne kuracaksın.
sizde bilin dediğim program işe yaramakta bu konularda :D

• Beğen
exp_l0it

exp_l0it

Üye
dediğim programla yap
windowsta sadece sağındaki kısmı kendine katabiliyo o kesilen kısım sağında değilde 2 sağında olduğu için büyütmüyordur..

dediğimi yapsa daha mantuklı... çok kullandım verdiğim boyut kadar da büyüyor üstelik.Dyi silmeye gerek yok birimi küçült demen yazılı olmayan bölümü yol dışına alır... başka diskle birleştirdiğinde meselaCye cnin yanına getirip etrafını yeşil çizgiyle belirtir bu tek disk diye.yeşil çizginin nedeni ise birleştirilen bölümün diskte düzgün dağılmamış olması..

• Beğen
andezitt

andezitt

Üye
    Konu Sahibi
sağolun arkadaşlar hallettim teşekkürler hepinize :D

• Beğen
Takipçi Satın Al

Üst Alt