Windows 8-8.1 Kullanıcılar Kulübü ( İpuçları - Soru(n)lar ve Çözümler - Sohbet )

Sponsorlu Bağlantılar

Uhops

Uhops

Üye
Ederim niye etmeyeyim :) Evet değişebilir mesela pcnin açılış boot ekranı bile farklı olabilir :) Özellikle son sistem yani 2012 yılından sonra üretilen hatta 2010'a kadar dayanırda anakarta göre değişiyor. Uefi daha iyi. Mesela freedos laptoplar bile uefi olarak gelir. Direk uefi kurulum için hazırdır.

İşte seninki legacy bios ben legacy attığımda da o yazılar geliyordu. Şuan sadece msi yazıyor sonra anında açılıyor zaten ssd taktıktan sonra çok farketti.
Her zaman geliyor muydu o yazılar?

ismail

ismail

Üye
Ederim niye etmeyeyim :) Evet değişebilir mesela pcnin açılış boot ekranı bile farklı olabilir :) Özellikle son sistem yani 2012 yılından sonra üretilen hatta 2010'a kadar dayanırda anakarta göre değişiyor. Uefi daha iyi. Mesela freedos laptoplar bile uefi olarak gelir. Direk uefi kurulum için hazırdır.

İşte seninki legacy bios ben legacy attığımda da o yazılar geliyordu. Şuan sadece msi yazıyor sonra anında açılıyor zaten ssd taktıktan sonra çok farketti.
Sağolasın :) yurda gidince konuşalım mutlaka o zaman :)

• Beğen
Tepkiler: Mad EagLe
Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
    Konu Sahibi
Her zaman geliyor muydu o yazılar?
eğer biosun uefi ise gelmez. Ama ayarı var bi yerden yanılmıyorsam. Bak sen ne yap biliyormusun 4 gb'den az bi windows bul pro 64 bit olsun. Tüm sürümler olmasın çünkü boyutu büyük oluyor ve sistem onu 32 bit olarak algılıyor çünkü içinde hem 32 hem 64 bit sürümler var. Sen sadece tek bir tane 64 bit pro bul. Rüfus ile gpt olarak bi usb hazırla en az 4 gb bi flaş disk olsun. Ben mesela sadece turbobit buldum turbobit yavaş olduğu için ispanyolca torrent buldum windowsu ispanyolca indirip türkçe dil paketi kurdum. Neyse sen dediğim gibi bir format usbsi hazırla sonra boot ayarlarını yap. Legacy ise uefi olarak değiştir. Bu arada rüfustan uefi için gpt bölüm düzenini seçeceksin. Sonra bütün diskleri sil sadece ssd ile hard disk kalsın ssd'yi seç windowsu oraya kur. Zaten orayı seçince 2-3 partition daha oluşacak ön yükleme falan filan. Sonra kur ssd'ye windowsu hard diski de depo yap yazık ediyorsun o ssd'ye bak ssdli pc'in var kıymetini bilmiyorsun ben ayriyette 320 tl verip aldım :)

Uhops

Uhops

Üye
eğer biosun uefi ise gelmez. Ama ayarı var bi yerden yanılmıyorsam. Bak sen ne yap biliyormusun 4 gb'den az bi windows bul pro 64 bit olsun. Tüm sürümler olmasın çünkü boyutu büyük oluyor ve sistem onu 32 bit olarak algılıyor çünkü içinde hem 32 hem 64 bit sürümler var. Sen sadece tek bir tane 64 bit pro bul. Rüfus ile gpt olarak bi usb hazırla en az 4 gb bi flaş disk olsun. Ben mesela sadece turbobit buldum turbobit yavaş olduğu için ispanyolca torrent buldum windowsu ispanyolca indirip türkçe dil paketi kurdum. Neyse sen dediğim gibi bir format usbsi hazırla sonra boot ayarlarını yap. Legacy ise uefi olarak değiştir. Bu arada rüfustan uefi için gpt bölüm düzenini seçeceksin. Sonra bütün diskleri sil sadece ssd ile hard disk kalsın ssd'yi seç windowsu oraya kur. Zaten orayı seçince 2-3 partition daha oluşacak ön yükleme falan filan. Sonra kur ssd'ye windowsu hard diski de depo yap yazık ediyorsun o ssd'ye bak ssdli pc'in var kıymetini bilmiyorsun ben ayriyette 320 tl verip aldım :)
Gaza geldim, SSD tekrar aktif edecem aygıt yöneticisinden.

• Beğen
Tepkiler: Mad EagLe
Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
    Konu Sahibi
Gaza geldim, SSD tekrar aktif edecem aygıt yöneticisinden.
aktif et tabiki. Yazık günah işkence ediyorsun makineye resmen. Ben taktım şaha kalktı makine. Açılış hızlı facebooka, maxiye girmem açılışla beraber 10 saniyeyi bulmuyor. Ayrıca şarj süresi artar pcnin ömrü artar hatta daha sessiz çalışır. Taktıktan sonra farkettim makinede 7200 rpm hdd var deli gibi dönüyor haliyle titreşim ve gürültü oluyor. Bazen d'ye giriyorum hard disk devreye giriyor harbi çok sesli çalışıyormuş diyorum normal resimlere bakarken bile ama ssd'de 0 ses sadece oyunda fan sesi o da kaçınılmaz zaten :)

• Beğen
Tepkiler: GDDR5
Uhops

Uhops

Üye
aktif et tabiki. Yazık günah işkence ediyorsun makineye resmen. Ben taktım şaha kalktı makine. Açılış hızlı facebooka, maxiye girmem açılışla beraber 10 saniyeyi bulmuyor. Ayrıca şarj süresi artar pcnin ömrü artar hatta daha sessiz çalışır. Taktıktan sonra farkettim makinede 7200 rpm hdd var deli gibi dönüyor haliyle titreşim ve gürültü oluyor. Bazen d'ye giriyorum hard disk devreye giriyor harbi çok sesli çalışıyormuş diyorum normal resimlere bakarken bile ama ssd'de 0 ses sadece oyunda fan sesi o da kaçınılmaz zaten :)
Deme öyle bozdurcan bana bilgisayarı :)
Parametreler hatalı açılmadı SSD :)
Rüfus falan ne ki? Şimdilik yapamam ben onu.

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
    Konu Sahibi
Deme öyle bozdurcan bana bilgisayarı :)
Parametreler hatalı açılmadı SSD :)
Rüfus falan ne ki? Şimdilik yapamam ben onu.
boot etme programı parametreler derken ? Bozulmaz merak etme garantisi yok mu ? :)

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
    Konu Sahibi
windows üzerinden yapmıyor olabilir. Sen dediğim gibi açılışta biçimlendir ya da disk yönetiminden bak bakalım görüyor mu ssd'yi

ANIL

ANIL

Admin
Windows 8.1 Update 1 Türkçe son sürüm geldi bu arada :D

• Beğen
Tepkiler: -Börteçine- ve Mad EagLe
ozakin70

ozakin70

Üye
Notebook simdi dokunmatik modundan masaustu moduna girdi;) pc ucuyor isletim sistemi pcde yazdigi gibi 2sn yede uyaniyor;) performand ve driverlarda sıkıntı olmadı bende bi tek bluetooth driveri uyumsuz cikti onuda win update verdi zaten yani anlicaniz ben bidaha win7ye asla donmem memnunum ve herkese oneriyorum okulun etkilesimli tahtasinada kurdum muthis oldu ;) onada update 1 yaptim makine canlandi

• Beğen
Tepkiler: -Börteçine-
doqukans2

doqukans2

Üye
Benide Yazarmısınız ?
ayrıca ben Office 2013'ü torrent'den indirdim 705 MB lık bir dosya. Yüklemeyi başlatıyorum tam biterken böyle bir hata geliyor ''Microsoft office professional plus 2013 encountered an error during setup'' bunu google'a yazdığımda çıkan tüm yöntemleri denedim düzelmedi.Salı gününe proje teslim edicem Power Point yok acil yardımcı olurmusunuz ne yapabilirim? (bilgisayarım win 8.1)

Uhops

Uhops

Üye
windows üzerinden yapmıyor olabilir. Sen dediğim gibi açılışta biçimlendir ya da disk yönetiminden bak bakalım görüyor mu ssd'yi

Biçimlendirip NTFS yapsam bile açıp kapatınca RAW oluyor. Yada hiç gözükmüyor.
Değişik değişik hatalar veriyor.
Bazen BIOS'ta gözüküyor bazende gözükmüyor.

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
    Konu Sahibi

Biçimlendirip NTFS yapsam bile açıp kapatınca RAW oluyor. Yada hiç gözükmüyor.
Değişik değişik hatalar veriyor.
Bazen BIOS'ta gözüküyor bazende gözükmüyor.
boot repair isosunu indir flaş diske boot edip dene. Ayrıca bütün bölümleri silip dene

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
    Konu Sahibi
Bütün bölümler? HDD'i de mi biçimlendiriyim?
Dediğin 500 küsür megabaytlık dosya mı?
Aynen öyle. Ancak öyle değil format atarken sil bütün bölümleri. Eğer olmazsa boot repaire başvur

ismail

ismail

Üye
Yaarın birdaha format aticam pcye :) bugün harici disk aldım bi c:yi d:yi sileyim :D pc tamamen 0'lansın :D

ErSin9006

Üye
Herkese selamlar herşeyi iyi güzel hoş da bu köşelere mausu götürünce sıkıntı oluyor hele birde 2 gün önce 8.1 single ye gelen devasa güncellemeden sonra çok beğenmiştim ama örneğin chorme metro modunda kullanıyorum çok iyi hızlı vs. fakat yukardan sekmeler arası geçiş yapacağım sıra mause az yukarı kaydımı yukardan ince uzun kutu sarkıyor ve Chorme ablemi ismi yazıyor sağ taraftada simge durumu ve X işareti oluşuyor online oyun oynadım için bu sıkıntı veriyor sadece üst kısım için bir ayar yapılamaz mı kenarları hiç kullanmıyorum genel ayar varsa oda olur şimdiden teşkkürler..

Üst Alt