Yardım Windows 8.1 Single Language Secure Boot Doğru Yapılandırılmadı. Build 9600 Hatası

Sponsorlu Bağlantılar

ErSin9006

Üye
    Konu Sahibi
Windows 8.1 Single Language Secure Boot Doğru Yapılandırılmadı. Build 9600 Hatası
Arkadaşlar uzun uğraşlar sonunda attığım 8.1 güncellemesinde bu uyarı sağ alt köşede var ve
mağazada uygulama indiremiyorum win update yapamıyordum o kendi kendine düzeldi ama
bu sorun kaldı pc 4-5 aylık ve orjinal neden böyle oldu anlamadım .s

xavxmaxi

xavxmaxi

Emekli Yönetici
Şu konuda bununla ilgili bir yazı var:

BIOS'da Secure Boot kapalı olabilir. Eğer devre dışıysa yeniden etkinleştirin.

ErSin9006

Üye
    Konu Sahibi
cevap uygundur fakat şöyle bir sıkıntı çıkıyor arkadaşlar bios da ayar yaparken secureboot u etkinleştirdiğinizde boot ekranında da orjinal ayarlar olması gerekiyor ayrıca win8.1 e güncelleme yaptıktan sonra bu hatayı aldı iseniz hiç bir şekilde oynama yapmadan bios ayarı yapmanız yeterli olacaktır ki ie bende sıkıntılı şuan açılınca hemen donuyor sonrada atıyor metro arayüzdeki ie ise masaüstündekini açıyor sadece nasıl becerdm bilmiyorm :)

ibrahimoh

Üye
aynı dert bende de var, bios ayarlarını orjinal ayarlarına geri çevirdim, securebootu açtım kapattım sorunu hala çözemedim, ayrıntılı bir açıklama da yok :) yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum arkadaşlar. Sizin için de öyle mi bilemiyorum ama sağ altta ki yazı oldukça sinir bozucu :)

ErSin9006

Üye
    Konu Sahibi
benim güncellemem 2 gün sürdü sonunda öyle bir sıkıntı çıktı secruboot u etkinleştir sadece diğer ayarları yapmasanda olur bilgisayarın düzgün çalışıyor ise tabi... Birde ekran kartın win8.1 için en son sürüm olması gerek ona dikkat et yukardaki durumu microsoft daki desteğin söylediği sadece bu =) sırf yazı kalkması için

• Beğen
Tepkiler: ibrahimoh
esokmen

esokmen

Üye
benim güncellemem 2 gün sürdü sonunda öyle bir sıkıntı çıktı secruboot u etkinleştir sadece diğer ayarları yapmasanda olur bilgisayarın düzgün çalışıyor ise tabi... Birde ekran kartın win8.1 için en son sürüm olması gerek ona dikkat et yukardaki durumu microsoft daki desteğin söylediği sadece bu =) sırf yazı kalkması için
Ekran karti canimi yakti. Ama bugun ekran karti beta driver i buldum amd sitesinde

ErSin9006

Üye
    Konu Sahibi
normalde stabil gözüküyor ve update i çıkmıyor özellikle sitelerini takip etmek gerek benmkini teknik destek güncelledi o ara farkettm son sürüm olmadğını =)

ibrahimoh

Üye
secureboot etkin biosta, ekran kartını da nvidianın internet sitesinden indirdim win 8.1 için, hala aynı üstad :)

ErSin9006

Üye
    Konu Sahibi
biosu orjinal ayarına çevir secureboot u enable yap demişti destek :) o kadar

Üst Alt