Windows 7 Püf Noktaları, Bilinmeyenler, İp uçları, Kişiselleştirme, Öneriler (Güncel)

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Windows 7 Püf Noktaları, Bilinmeyenler, İp uçları, Kişiselleştirme, Öneriler (Güncel)
Bilgisayarım Windows 7'yi kaldırır mı?

Ne yazik ki en çok tereddüt edilen konu. Windows 7 sistemim kaldırır mı kasar mı acaba ? Her ne kadar ben ve forumda bir çok arkadaşım gayet hızlı, şuana kadar ki en stabil sistem desekte, Kafaların içinde olan önyargılar bir türlü gitmiyor. Şimdi biraz bu konuyu açalım.

Öncelikle MS'in açıkladığı sistem gereksinimleri :

#1 GHZ 32-bit yada 64-bit İşlemci
#1 GB bellek
#16 GB disk alanı (64 bit için 20 GB)
#WDDM 1.0 ve üstü sürücüye sahip, DirectX 9 ekran kartı.


Söyleyeyim MS biraz da fazla açıklamış özellikle ram konusunda

Windows 7 sahip olduğu bellek kullanımı ve barıdırdığı teknolojiler ile 512 MB bellekli bilgisayarlarda dahi çalışıyor. Peki nasıl bu kadar belleği optimize kullanıyor. Windows 7 de kendinden önceki işletim sistemlerindeki gibi bellekte tabir-i caiz ise her işlem için ayrı bir oda açılma bonkörlüğü yok. Mesela açılan her pencere için bellekte ayrı bir bölüm açılmıyor. Başka bir örnekte yine Windows 7 öncesi işletim sistemlerinde kullanılan, kullanılmayan tüm servislerin ayakta olması. Windows 7 de bu servisler tetikleme ile çalışıyor. Yine Windows 7 ile SuperFetch özelliği de optimize edilmiş durumda.

Gelelim ekran kartı konusuna.Windows 7 görsel olarakta şahane bir işletim sistemi. Ama bu görselliği çalıştırmak için bazı özelliklere sahip olmanız gerekiyor. Aslında burda da herhangi bir cimrilik yok. Windows 7 altında ki Aero...vs özellikleri çalıştırmanız için gereken en düşük ekran kartı modelleri ise(Bu örnekler benim bildiklerim, okuduklarım isteyenler ekleme yapabilir.)ATI için Radeon 9500(onboard olarakta x200.) ve üstü tüm modeller. Nvidia için ise FX5200 ve üstü tüm modeller. Yalnız bu iki kartın Windows 7 sürücüsü yok. Vista sürücüleri mevcut, onlar kurulabilir. Zaten yeni nesil DX 10 veya DX 11 destekli bir ekran kartına sahipseniz ve bu DX sürümlerini destekleyen oyunları çalıştırmak istiyorsanız Windows 7'yi yüklemelisiniz.


İşlemci konusu zaten standart bir konu. Yani şuanki kullanıcılıarın %99.9'u zaten MS'in açıkladığı, önerdiği 1 GHZ işlemciden yüksek işlemcilere sahip. üstelik Nette P3 800, 1000 mhz işlemcilere kurulu Windows 7 video'ları veya makaleleri de mevcut.

Windows 7 de kullanmadığım servisleri kapatmaya gerek var mı ?
Hayır yok. Windows 7 servisleri "trigger started"(tetikleme başlangıç) olarak kullanıyor. Yani sahip olduğu takip algoritması ile kullanıcının yada sistemin(donanım olarak) kullanmadığı yada ihtiyaç duymadığı servisleri beklemede yada kapalı konumda tutup sadece bu servisler ihtiyaç duyulduğunda otomatik olarak açılıyor. Bu servislerin açılması için tetiklenmesi gerekiyor. Burda ki tetikleme kavramı kullanıcının bu servisi kullanmasını sağlayacak bir işlemi başlatması. Windows 7'nin daha performanslı olmasının altında yatan en önemli özelliklerden biride bu çünkü bu hem boot hem de genel sistem performansını arttırdığı gibi enerji tüketimini de azaltıyor.

Windows 7 de ki Trustedinstaller nedir ?
"WRP(Windows Resource Protection):
Bu koruma önemli kayıt anahtarlarını,sistem dosyalarını çeşitli değişikliler ve hasarlardan korumak için Vista ile birlikte oluşturulmuş bir güvenlik hizmeti.
Vista herhangi güvenlik veya hasar durumlarında sistem dosyalarını,sağlam sistem dosyaları ile değiştirmek yerine,bunların üzerinde değişiklik yapma hakkını local system ve hatta sistem yöneticisi elinden alıp,sadece okuma hakkı tanıyarak dosyaların korunmasını amaçlayan WRP'yi barındırıyor.Bu tür değişikler sadece Trustedinstaller hizmeti ile yapılıyor.
Peki Windows Update sırasında önemli dosyalar ve anahtarlar nasıl değişiyor ?
İşte bu bağlamda güncelleştirmelerde sistem dosyalarının değişmesi sadece"Trustednsatller hizmeti" ile oluyorWindows sadece sistem dosyalarının değişmesi veya modifiyesi iznini Trustedinstaller hizmeti'ne veriyor.Böylece hem güvenlik sağlanıyor.Hem de sistemin hasar görme olasılığı en aza düşüyor.Vista belkide bu yüzden kolay kolay bozulmuyor.
Windows Update sırasında görev yöneticisini açarsanız işlemler sekmesinde Trustedinstaller hizmetinin çalıştığını görürsünüz.Trustedinstaller türkçe haliyle "Güvenilir Yükleyici" yada "Windows Modül Yükleyicisi" bu arada çalışıp,Windows Update ile gelen dosyaların güvenli olduğunu doğrulamak ile sistem dosyalarının güvenilir biçimde güncellenmesini sağlıyor.
Yine bazı programların yüklenmesi sırasında Trustedinstaller hizmeti devreye girer,sözkonusu programların yüklenmesi için doğrulama tarzı işlem gerçekleştirir.
Trustedinstaller hizmetinin kapatılması:
*Çeşitli Windows Update sorunlarına,başarısız güncelleştirmelere neden olabilir.
*Diğer yandan sistem dosyaları üzerinde değişiklik yada ekleme yapan güvenli programların yüklemelerinde hatalar ile karşılaşabilinir.
*Windows İnstaller ve .NET Framework gibi yükleme ve yardımcı programların çalışmasında olası sorunlar doğurabilir.
"NOT:Anlatılanlar WİNDOWS 7 içinde geçerlidir.

Readyboost nedir ?

READYBOOST
Bazı arkadaşların konu hakkında bilgi sahibi olmaması sebebiyle ReadyBoost özelliğini bir anlatayım dedim.
Readyboost Windows Vista ile gelen bir teknoloji,Bilgisayarınıza bağlı USB bellekleri ram gibi kullanmanızı sağlıyor,her nekadar USB belleklerin okuma/yazma hızı ramler kadar olmasada yinede özellikle düşük ramli makinelerde gözle görülür performans artışı getiriyor.ReadyBoost özelliği aslında bilgisayarın ramlerin yeterli gelmediği durumlarda hdd'nin üzerinde oluşturduğu sanal bellek uygulamasına ek bir uygulama olması,Bu ek sanal bellek USB 2.0 bellekler tarafından işlendiğinde doğal olarak performans artışı sağlıyor.
ReadyBoost özelliğininin SuperFetch teknolojisine katkısıda büyük.SuperFetch özelliği genel itibariyle sizin hangi programları veya uygulamarı daha sık çalıştırdığınızı takip edip bu uygulamaların daha hızlı çalışması için bu uygulamaları ramde hazır şekilde bekletiyor.Böylece uygulamalar hdd'den çalışma hızından daha hızlı ve stabil olarak çalışıyor.İşte Readyboost burda devreye girip Ramin yetişemediği durumlarda performansı arttırıyor.
Yine Readyboost pc'nin kapanıp açılma hızında gözle görülür fark yaratıyor.Ramin asli görevlerine engel olan işlemler vista tarafından readyboost aracılığı ile yapılmaya çalışılıyor.Böylece Ram asli işlemlerini daha çabuk ve stabil şekilde yerine getiriyor.

ReadyBoost'un bazı işlemlere katkısı:


Bu resim ReadyBoostun Windows Movie Maker'da ki renderlama zamanı üstündeki etkisini gösteriyor.




Burda da Adobe PhotoShop çalışmasında ReadyBoost'un katkısı(Grafiklerde düşük olan daha iyi)

Son olarak Windows 7'nin uyumluluk meselesine gelirsek, Windows 7, Vista altyapısı üzerine kurulduğundan Vista üzerinde çalışan tüm yazılımlar Windows 7 üzerinde uyumluluk modu olmadan rahatlıkla çalışıyor.Kaldı bu olmasa bile artık çoğu yazılım Windows 7 destekli. XP üzerinde çalışan ve Windows 7 üzerinde çalışmayan bir oyun, program veya farklı bir tür yazılıma da ben henüz rastlamadım. Rastlayanlar içinse bu sorunu %99 çözen bir çözüm mevcut Windows 7 de; çalıştırmak istediğiniz yazılımın üstüne gelip ; sağtık - özellikler - uyumluluk - XP SP2'yi seçip tamam'a tıklatmanın ardından yazılımı yönetici olarak çalıştırmanız gerekiyor. Bu işlem aslında bir nevi emülatör görevi görüyor.

Donanım üreticileri sürücüler için Windows 7 Beta ile beraber tam destek çalışmalarına başladı ve şuan tahmini olarak %95'i Windows 7 ile uyumlu. Zaten Windows Vista sürücüleri aynı yazılımlarda olduğu gibi Windows 7 üzerinde çalışıyor ve yine yazılımlarda olduğu gibi bazı donanımlarda(özellikle çevre birimleri; yazıcı, modem...) uyumluluk modu ile XP sürücüleride kullanılıyor. Zaten Windows 7 çoğu kullanıcı için söylüyorum ekran kartı dahil hemen hemen yüklenmiş olarak getiriyor size.

Son olarak özellikle dizüstü kullanıcılar için ayrı birşey söylemek istiyorum. Windows 7 ile ilgili yukarıda saydığım(Cpu-Core Parking, Trigger Started Servisler, WDM'in geliştirilip optimize edilmesi..) ve unuttuğum bazı nedenlerden dolayı daha uzun pil ömrü sizleri bekliyor olacak.

Kısaca eğer donanımlarınız ve yazılımlarınızı daha performanslı ve daha güvenli kullanmak için adres Windows 7... Önyargı ve dedikodular ile değil kendiniz deneyin yine de beğenmez, "kasıyor" derseniz. XP'ye geri dönüş yapabilirsiniz.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hangi Windows 7 sürümünü yüklemeliyim ?

Microsoft,Windows 7 yi bir kaç farklı sürüm olarak piyasaya süreceğini açıkladı.Açıklamaya göre yeni Windows 7, altı farklı sürüme sahip olacak. Hersürüm kendisinden bir önceki sürümün sahip olduğu tüm özelliklere sahipolacak ve bunun yanında ekstra özellikleri de barındıracak. Sürümler veaçıklamaları özetle şöyle;

Windows 7 Starter
En düşük Windows sürümü, yeni bilgisayarlarla birlikte satılacak. Düşük performanslı netbook’larda kullanılacak gibi görünüyor..

Windows 7 Home Basic
HomeBasic sürümü, genel orta seviye pazara hitap ediyor. Vista nın Startersürümünün yerini alması bekleniyor. Aero ya da multi-touch gibiözellikler hala bulunmuyor.

Windows 7 Home Premium
Ev kullanıcıları için geliştirilen başka bir sürüm. Aero ve multi-touch desteği eklenmiş olarak gelecek.

Windows 7 Professional
Home Premium un tüm özelliklerinin yanısıra EFS desteğine ve gelişmiş yedekleme seçenekleri blununacak.

Windows 7 Ultimate
Professionalsürümünün tüm özelliklerinin yanısıra BitLocker veri koruma desteğiningelemesi. Ultimate sürümünde ağ seçeneklerinin daha gelişmiş olacağıbeildiriliyor.

Windows 7 Enterprise
Ultimate sürümüntüm özelliklerini sunduğu gibi iş yerleri için toplu lisanslamaya izinverecek. Pek fazla kullanılmayan Vista Business ın yerini alacağabenziyor.


..::Windows XP ve Windows 7 Birarada ::..


Windows XP kullananların en çok şikayet edebileceği konulardan biri programuyumsuzlukları... Yani, genelde kullandıkları programların Win7de de çalışıp çalışamayacağı veya sadece ikisinin bir arada kullanılıp kullanılamayacağı...

Eğer sizin sorununuz program uyumsuzluğu ise;

Windows Vista destekli her program Windows 7'yi de desteklemektedir. Neden? Çünkü; Windows7, Vista tabanlıdır.

Eğer sizin sorununuz ikisini bir arada kullanabilir miyim?, ise;

Evetkullanabilirsiniz... Fakat şunları unutmayın; Windows XP,Windows7'ninalt versiyonu olduğundan, eğer siz ilk önce Windows7 yikurar daha sonrada buna bir de XP kurayım derseniz, Win7'niz uçar...Neden? Windows XP,Win7'yi tanımayacağından "Boot" menüsünü desilecektir... Daha doğrusubilgisayarınız ilk açılışta sadece XP'yigörecektir. Fakat, Win7 dekidosyalarınız hala duruyor olacaktır veWin7 NTFS biçimlendirmeyikullandığından da XP dosyalarınızıgörebilecektir... Bu sebele ilk önceXP'yi yüklerseniz veya XP kuruluolan bilgisayara kurarsanız,bilgisayarınız ilk açılışta "Win7 mi, Dahaönceki sürüm mü" diye seçeneksorucaktır...

Buraya kadar yüzeysel olarak öncelikli kurulumsırasını anlatmış oldum.Biraz da XP ve Win7 nin kurulum avantajlarındanbahsedim kısaca...

XP kurulumu uğraştıracak gıcık birşey. Yokyüklemek için bir tonzahmet, sonra bir ton da driver'larla boğuş...Evet, katılımlı, çabukkurulumlu XP versiyonları var ama kararlı çalışmave Windows güncellemesorunları ortaya çıkıyor(orjinal olması gerekmez3adımda legal XP işgörür).
Windows7 ise hem kurulum(resmen ileri,ileri diye tıklayarak) hemdriver(sürücü) ler bakımından tam bir şaheserolmaya aday... Nedenpeki? Kurulum bittikten sonra bilgisayarınız aşırıeski değilse herdriver Win7 otomatik olarak tanıyor... Eee boş yereLinux kullananlarşunu demedi; "Microsoft ilk defa düzgün birşeyyaptı"diye... Ayrıca"Windows Update" i tıkladığınızda eğer internetinizvarsa, hem tanıdığıdriver ların güncel sürümünü otomatik olarak buluyorhem de çok kararlıçalışıyor...


Arkadaşlar forumda bazen Windows 7'de XP sürücülerinin uyumluluk modunda kurulması gibi öneriler görüyoruz.

WindowsVista'dan itibaren sürücü yapısı TAMAMEN değişmiştir. Bu yüzden XPsürücülerini Wİndows 7 ve Vista'ya kurmaya çalışmayınız.

Zaten dikkat ederseniz XP'de DirectX 10 tam anlamıyla mümkün olmadı. Bunun nedeni de yeni sürücü modelidir.

Seçilenuyumluluk modu da aslında sadece programların kendini XP'de zannetmesiiçin yapılan bir aldatmacadır. Yani program işletim sistemini kontrolederken Windows 7 veya Vista, kendini XP SP3 gibi tanıtır.

Bunun dışında zaten Windows 7 ve Vista'da, XP DLL dosyaları olmadığı için XP uyumluluk modunu sağlayamaz!

Sağlasaydızaten Windows 7 içinde, XP Mode diye bir özelliğe gerek kalmazdı.Doğrudan uyumluluk modunu seçerdiniz ve olur biterdi.

Bu arada Windows 7'de uyumlukuk sorunum olmadı halbuki Vista'da çok sorun yaşamıştım diyen arkadşalar:

Windows7 zaten Windows Vista temelli olduğu için (bkz. Build 6.1) ve siz deVista zamanında birçok programınızı güncellediğiniz için bu programlarWindows 7 ile uyumlu.

Konuya dönecek olursak:

XPsürücüleri asla ve asla Windows 7 ve Vista'ya kurulmamalıdır. Evet,belki siz birkaç sürücüyü çalıştırdınız bu şekilde, ama yine de bunu başkalarına tavsiye etmeyiniz.

İyi çalışmalar.

Windows 7'nin tam sürüm numarası nedir?

Tam olarak yâni çekirdek numarası ile: 6.1.7600.16385'tir. SHA-1 değerleri aşağıdadır:
WIN7 STARTER- 5DC1457BC4B3D94097F499B15DFDB3C21DADCDF5
WIN7 HOMEBASIC- 101574FAA17FDB430BB027271EF0A58F0E18AD47
WIN7 HOMEPREMIUM 32BIT- CC9D8220B2179E784D85BF1EA98D2EE2190D534F
WIN7 HOMEPREMIUM 64BIT- 336779EA6B65F63E11A609B4D021439C47AB315B
WIN7 PROFESSIONAL 32BIT- 697FA06554502FB21D30275273B25747299C020D
WIN7 PROFESSIONAL 64BIT- 50127304441A793EE51B3F501289F6599A559E9F
WIN7 ULTIMATE 32BIT- 5395DC4B38F7BDB1E005FF414DEEDFDB16DBF610
WIN7 ULTIMATE 64BIT- 326327CC2FF9F05379F5058C41BE6BC5E004BAA7
WIN7 ENTERPRISE 32BIT- C6B905E48FDB6CB5BFCA967715A64461B812D40C
WIN7 ENTERPRISE 64BIT- A89DCE706D527206CB464EF86ACD3A3D13A332DB
------------------------------------------------------------------------------------------------------


Windows 7 Resmi Logosu

Herkese Merhaba;

Bu Yazımda Sizlere Windows 7 Hakkında İpuçları, Öneriler veKişiselleştirme Hakkında Bilgi Vereceğim. Siz Hala Windows 7Denemediyseniz Hemen Baştan Başlayalım...

Önce Sistem Gereksinimlerini Verelim ;



  • Processor: 1 GHz 32-bit or 64-bit processor
  • Memory: 1 GB of system memory
  • Hard drive: 16 GB of available disk space
  • Video card: Support for DirectX 9 graphics with 128MB memory (in order to enable Aero theme)
  • Drive: DVD-R/W drive
  • Internet connection (to download the Beta and get updates)


Ve Windows 7'i İndirerek Başlayalım.

RC Sürüm




Windows 7 RC ( Çıkış Adayı ) Sürümü Microsoft Tarafından Verilen Tarih Olarak "5 Mayıs" Olarak Belirtilmiştir...


>> İndirip Bir Dvd'ye Çekip Yada Virtual PC İle Kurduğunuzu Varsayarak Devam Ediyorum...

Yaklaşık 15-30 Dk Kurulum Sürecinden Sonra Windows 7 Hazır ve Açıldı...



# 1 : MP3 Bugunu Giderin.

Windows Açıldığınız İlk Yapmanızı Önerdiğim Şey Bu Yamadır,Beta'da MP3'leri Bozma, Yutma Gibi Bir Hata Var Fakat Hemen TelaşYapmayın. Microsoft'un Yayımladığı Ufak Bir Yama İle Bu SorunuÇözelim...


# 2 : Bir Göz Atalım.

Sistem Çubuğu ; Burada Kategorileştirme Söz Konusu Yani Bir İconAltında O Programın Pencerelerini Barındırıyor Ve Çok Pencerelerde SiziRahatsız Eden Bir Sistem Çubuğundan Kurtarıyor.



Açtığınız Pencereler Gördüğünüz Gibi İconlar Altında Toplandı.



Üzerine Geldğimizde O Kategori Altında Bulunan Pencereleri Görüyoruz veDilediğimiz Pencereye Geçiş Yapabiliyoruz. ( Eğer Üzerine Durup GeçişYapmak İstemiyorsanız " Ctrl + Sol Tık" İle o Kategoriye TıkladığınızdaEn son Açtığınız Pencere Direk Açılacaktır.




Sağ Tıklayın, İconlara Sağ Tıkladığınızda O Kategori İle İlgili Kısayollara Ulaşabilirsiniz.



Resimde Gördüğünüz Unpin İle Başlayan Sekmeye Tıkladığınızda O İconu Oraya Sabitleştirmiş Yada Oradan Kaldırabilirsiniz...

Eğer Kategorileştirmek İstemiyorsanız, Sistem Çubuğuna Sağtık >Properties > Tasbar Buttons Seçeneğinden "Combine when taskbar isfull" Seçeneğini Seçebilirsiniz...



Ayrıca Simgeleri Ufaltmak İstiyorsanız Aynı Pencerede Bulunan "Use small icons" Seçeneğini Aktif Edebilirsiniz...

# 3 : Yeni Klavye Kısayolları

Alt+P Pencerelerde önizleme seçeneğini kapatır / açar
Windows+G Masaüstü gadget'larını tüm pencerelerin önüne getirir
Windows + + (artı tuşu) Uygun konumdaysa Zoom seçeneğini açar ve yaklaştırır
Windows + - (eksi tuşu) Uygun konumdaysa Zoom seçeneğini açar ve uzaklaştırır
Windows + Yukarı ok Aktif pencereyi tam ekran boyutuna büyütür
Windows + Aşağı ok Aktif pencereyi simge durumuna küçültür
Windows + Sola ok Pencereyi küçültür ve ekranın sol tarafına dayar
Windows + Sağa ok Pencereyi küçültür ve ekranın sağ tarafına dayar
Windows + Home Aktif pencere dışındaki tüm pencereleri küçültür - büyütür

# 4 : Kişiselleştirelim

1 . Desktop Gadgets



Bu Özellik Vistada Bildiğiniz Sağ Kenar Çubuğu Fakat Bu İşletimSisteminde Gadgetlar Serbest Bırakılmış Her Zaman Sağ Tarafta OlmasınaGerek Yok Yada Sağda Siyah Bir Bar Yok.
Control Panel > Desktop Gadgets > Burada Bulunan Öğelere ÇiftTıklayarak Masaüstüne Getirebilirsiniz... ( Masaüstü Sağ Tık >Gadgets )

2 . Dil Ayarları

Windows 7 Beta Şuan İçin Türkçe Sürümü Yok Fakat Türkiye Standartlarında Kullanabiliriz Nasılmı ?

Control Panel > Regional and Language Options
Buradan İlk Açılan Sekmeden
Format Seçeneğini : Turkish (Turkey ) Yapın.

Location Sekmesinden
Current Location : Turkey Yapın.

Keyboards and Languages Sekmesinden
Change Keyboards Butonuna Tıklayın ve Gelen Pencerede,
İlk Sekmeden " Add" Butonuna Tıklayın ve Turkish > Keyboard >Turkish Q yada F ( Hangini Kullanıyorsanız Ona Tıklayın ve Move UpButonu ile Turkish'i Yukarı Alın ve O Pencereyi Ok Diyerek Kapatın.


Regional and Language Options Penceresinde " Administrative " Sekmesine Gelin ve
Language for non-Unicode programs Bölümünden "Change SystemLocale..." Butonuna Tıklayın ve " Turkish (Turkey " i Seçin Ok Deyin,Sizden Reset Atmanızı İsteyecek ve Reset Atın...

Son Yaptığımız İşlemde, Örneğin; Yedek HDD'nizdeBulunan Bir Klasör var Yada Şarkı ve Bunun Adında Türkçe KarakterBarındırıyor ve Bu Yaptığımız İşlem İle Bu Türkçe Karakter BozulmasınıEngelliyoruz...

3 . Görsellik

Masaüstünde Sağ Tıklayarak "Personalize" ye Tıklayın.

Sol Tarafta Bulunan " Change Desktop İcons " a Tıklayın.

Buradan Masaüstünde Bulunmasını İstediğiniz İconları Seçip Ok'a Basın.

Yine Sol Tarafta Bulunan "Change Mouse Pointers" a Tıklayın ve Mouse İcon Seçip Ok'a Basın.

Personalize Penceresinden İstediğiniz Temayı Seçebilirsiniz YadaAltta Bulunan Renk Seçenekleri İle Kendiniz Renk DüzeniniSağlayabilirsiniz...

# 5 : Sistem, Driver ve Güvenlik

Windows 7 İle Bütün Driver'larım Yüklü Olarak Geldi Bende, TabiSizlerde Bazı İstisnalar olabilir bunuda Beta Olmasından DiyebilirizŞimdilik. Ve Şunuda Belirtmek İstiyorum Nvidia ve Ati Bazı DriverlarınıWindows 7 Uyumlu Yapmış Bunu Sizin Aramanız Gerekmiyor, Windows Updateİle Kendi Bulup Yüklüyor.

Güvenlik ;
Windows 7 Beta'da Şuan İçin Bütün Anti-Virüs ProgramlarıÇalışmamaktadır. Anti-Virüs Programları İşletim Sistemiyle BirlikteÇalıştıklarından Dolayı Uyumlulukları Önemlidir ve Şuan İçin AşağıdakiAdresdeki Anti-Virüsler Çalışmaktadır. İleriki Günlerde Bu ListeninGenişleyeceğini Tahmin Ediyorum Ama Şimdilik Buradan Bakabilirsiniz...



# 6 : Aktivasyon

Aşağıdaki Linke Tıklayın.



İndirip Kurduğunuz İşletim Sisteminin Bit (32 Bit,64 Bit) Seçeneği ve Dili Seçip "Go" Butonuna Tıklayın, Sizden Live İdve Şifre İsteyecek Bilgilerinizi Girip Giriş Yaptıkdan Sonra SizeOrjinal Verecektir...

Aktivasyon Çok Kolay Olacaktır,
Computer Sağ Tık Properties ve Oradan Windows Activation Seçeneğinden Bir Kaç Tık İle İnternetten Aktivasyon Yapabilirsiniz...



# 5 : Action Center, Aero Peek, Aero Snaps ve Aero Shake


# Action Center (Eylem Merkezi ) :

Güvenlik merkezine elveda: Artık Action Center (EylemMerkezi) var. Son derece başarılı bulduğumuz Action Center güvenlikayarlarına hızlı erişim sağlaması ve UAC'yi yapılandırmaya izin vermesidışında yedekleme ve güncelleştirmeler gibi bakım işlerini deyönetiyor. Parolalar gibi erişim bilgileri artık Windows Tresor'da(Vault) saklanıyor ve böylece hizmetlere ve web sitelerine güvenli birşekilde erişmek mümkün oluyor.

# Aero Peek :

Aero Peek, masaüstünüze ve açık program pencerelerine sürekliolarak hakim olmanız için tasarlanmış. Bu iş için görev çubuğunun ensağına yeni bir "Masaüstünü Göster" ikonu eklenmiş. Bunun üzerinegeldiğinizde tüm açık pencereler şeffaf hale geliyor ve masaüstüne veyagadget'lara göz atmak mümkün hale geliyor. İkona tıkladığınızda isetanıdığınız "Masaüstünü Göster" süreci gerçekleşiyor. Aynı şekildegözlemlemek istediğiniz bir pencereyi odaklama özelliği de çok yardımcıoluyor. Bu iş için fare imlecini görev çubuğundaki bir ön izlemepenceresi üzerine getirin. İmleci üzerine getirdiğiniz pencere hariçdiğer tüm açık pencereler yeni "Masaüstünü Göster" efektine benzer birşekilde şeffaflaşıyor. Böylece geçiş yapmak istediğiniz pencereyeodaklanmanız çok daha çabuk gerçekleşiyor.

# Aero Snaps :

Özellikle birden çok pencere ile aynı anda çalışankullanıcılar için Aero Snaps özelliği çok ilginç olacaktır. Pencereyiekranın sağına sürüklediğinizde pencere ekranın yarısını kaplayacakşekilde park ediliyor. Sol taraf için de aynı durum geçerli. Eğerpencereyi alıp ekranın üst kısmına sürüklerseniz pencere maksimizeolacaktır. Tutup aşağı çektiğinizde ise önceki boyutuna geridönecektir. Son olarak pencereyi dikey olarak boyutlandırmak da mümkün.Bunun için dikey boyutlandırma yapacak şekilde pencereyi yukarı doğrubüyütün. Üst kenara değdiğinde otomatikman dikey park etme sürecigerçekleşecektir.

# Aero Shake :

Windows 7'deki fare hareketlerini algılama özelliğindenbahsedildiğinde Snaps ve Peek hatırlanır fakat unutulan ufak bir detaydaha var: Aero Shake. Masaüstündeki pencere yığınından kurtulup sadecebir pencereyi görmek istediğinizde bu özellik çok işinize yarayacaktır.Aero Shake'i daha detaylı görebilmeniz için bir video hazırladık, zirasabit bir ekran görüntüsüyle açıklamak mümkün değil. Efekti görmek içinmasaüstünde birden çok pencere açıkken bunlardan bir tanesini tutupsağa sola sağlayın. Sonuç hoşunuza gidecektir.


# 7 : Windows 7 Kişisel Oturum Açma Ekranı'da Değiştirilebiliyor...


Notlar

Çoğu Programda UyumsuzlukYaşamadım. Çok Stabil Bir İşletim Sistemi Her Ne Kadar Beta'da OlsaSürekli Kullandığınız Bir Bilgisayara Kurabilirsiniz. Windows LiveMessenger Daha Bir Uyumlu, Sonra Hesap Makinesi Gelişmiş Çok GüzelOlmuş Görülmeye Değer, Paint Olsun Wordpad Olsun Ücretli ProgramlarGibi Geliştirilmiş Gayet Güzel Olmuş ve "İnternet Explorer 8" ŞahsenBen Fazla Kullanmıyorum Firefox İle Çok Zevkli Bir İşletim SistemiOluyor ama Explorer 8'de Öle Hafife Alıncak Türden Değil, Birde MediaPlayer 12 Var Bunu Gerçekten Görmeniz Gerek Diyorum Müzik Dinlerken Kategorileştirme Özelliği İle Altta Stabil ÇalışıyorÖnizleme Ekranın ileri Geri Pouse Gibi Seçenekler Var Çok Güzel.
Son Olarak Bence Deneyin ve Görün En Azından Bir Şans Verin Derim Ben...


Bilgi için:
Telefon212) 258 59 98 pbx

-------------------------------------------------------------------------------------------------------
1. Pencere Yönetimi: Win+Yön Tuşu
Windows7'de en büyük arayüz yeniliklerinden biri, pencerelerin sürüklemedavranışına göre otomatik olarak yerleşmesi.Bir pencereyi ekranınkenarına taşıdığınızda ekranın sol ya da sağ yarısını dikine kaplıyor.Ekranı kaplamak için ekranın tepesine sürükleyebilir, veya üst/altçerçevesine çift tıklayarak aynı genişlikte dikine büyütebilirsiniz.
Tüm bu işlevleri Windows tuşu ile yön tuşları kombinasyonlarında da gerçekleştirebilirsiniz:
-Windows+Sol / Sağ Yön Tuşu: Pencereyi sağ veya sol ekrana yapıştırır.
-Windows+Yukarı / Aşağı Yön Tuşu: Ekranı Kaplar/Önceki boyuta küçültür.
-Windows+Shift+Yukarı / Aşağı Yön Tuşu: Dikey boyutta ekranı kaplar/önceki boyuta küçültür
Eğer geniş ekranlı bir monitöre sahipseniz bu tuş kombinasyonları çok işinize yarayabilir.
2. Sunum Moduna geçiş: Win+P
Farklıdizüstü bilgisayarlar ve farklı ekran kartı yazılımları, değişik tuşkombinasyonları ile görüntü birimleri arasında geçiş yöntemleri sunsada, bunu Windows içerisinden halletmek çok daha kolay.
Windows+P tuş kombinasyonu ile aşağıdaki pencereyi ekrana getirebilirsiniz.
Windows'un bunu gerçekleştiren iç komutunun adı "displayswitch.exe".
Pencereaçıldığında yön tuşları ya da Win+P tuş kombinasyonuyla ister ikiekranda aynı görüntüyü alabilir, ister yalnızca bir ekrana görüntüverebilirsiniz. Eğer daha fazla denetime ulaşmak isterseniz, Win+Xkombinasyonuyla Windows Mobility Center uygulamasını açıp "sunum modu"ile aynı anda Messenger durumunuzu "bana ilişme" konumuna getirebilir,ekran koruyucuyu devre dışı bırakıp duvar kağıdını düz bir tonaçevirebilirsiniz (bu özellik Vista'da da bulunuyor).
3. Ekrandaki Kalabalıktan Kurtulun: Win+Home
Ekrandadört-beş pencere birden açık ve siz sadece bir pencere içinde birdöküman üzerinde çalışıyorsunuz. Win+Home tuş kombinasyonu ile aktifpencere dışındaki tüm pencereleri simge durumuna küçültebilirsiniz.İşiniz bittiğinde yine Win+Home tuşlarıyla simge durumundaki tümpencereleri eski konumlarına getirebilirsiniz.
4. Çoklu Monitör Yönetimi: Win+Shift+Yön Tuşu
Butuş kombinasyonu ile pencereleri iki monitör arasında taşıyabilirsiniz.Taşıdığınız pencere, diğer ekranda sol üst köşeye göre aynı konumdayerleşecektir.
5. Klasörde Komut İstemi: Shift+Sağ Fare
AslındaWindows XP ve Windows Vista’da da bulunan bu özellik gerçekte sıradankullanıcıyı pek ilgilendirmiyor. “Komut İstemi (cmd.exe) uygulamasını,dizinini seçtiğiniz klasöre değiştiren bir işlev. Normalde bir komutpenceresi açtığınızda varsayılan olarak ; “/Users/Kullanıcı” çalışmaklasörü olarak ayarlanmış. Özellikle içinde bulunduğunuz klasörün tamyolunu hatırlamıyorsanız işinize yarayabilir.
6. Daha Fazla Masaüstü Duvar Kağıdı
Windows7′nin kurulumu sırasında yörenizi USA olarak seçtiniz ve masaüstü duvarkağıdınızı değiştirmeyi denediyseniz, yalnızca belirli bir bölgeye aitbir grup duvar kağıdı bulacaksınız. Aslında Win7, bir çok duvar kağıdıopsiyonuyla geliyor. Bunların tamamına ulaşmak istersenizC:Windows\Globalization\MCT klasörüne göz atın. (Ben kurulum sırasındaTürkiye ve Türkçe seçtiğim için benim bilgisayarımda böyle bir klasörbulunmuyor. Üşenmezseniz ayarlarınızı değiştirin, ama Windows 7sitesinde tüm duvar kağıtları mevcut)
7. Adım Adım Sorun Kaydı: psr.exe
HerhaldeWindows destek ofislerinde sorunlar karmaşıklaştı. Uygulamalarla ilgilibir problemle karşılaştığınızda, işletim sisteminin tanılama aracınıçalıştırıp karşınıza çıkan sorunları adım adım tekrarlayabiliyorsunuz.İşlem bittiğinde program, klavye/fare hareketleriniz ve ekrangörüntülerinden oluşan HTML tabanlı bir sunu dosyasını sıkıştırarakgeri bildirim için Microsoft’a gönderiyor. Dosyanın orijinal adı“psr.exe”
8. Fontlar ve “Hızlı Kahverengi Tilki” hadisesi:
Yıllardırkullanılan yazı karakteri yükleme yordamı Windows 7′de değişmiş.Eskiden font dosyalarını tutup Windows/fonts klasörüne taşıyarakyükleyebiliyorduk. Şimdi ise Font Görüntüleyici programın sol üstköşesindeki “Install” komutu ile görüntülenen fontu otomatik olarakWindows’un fontlarına ekleyebiliyoruz.

Fontkonusunda birtakım yenilikler de var. Farklı font özelliklerini gruphalinde tanımlamak, bölgesel fontları gizlemek ve DirectWrite APItabanlıyeni bir text render motoru bunlara dahil.

Şu“Hızlı Kahverengi Tilki” olayını da açıklığa kavuşturalım: Windowsişletim sistemini tercüme edenlerin bilgisizliğinden kaynaklanan birdurum bu. Aslında öylesine bir cümle değil. İngilizce’deki tüm harfleribarındıran “The quick brown fox jumps over the lazy dog” cümlesi,Türkçe’ye bu şekilde tercüme edilmiş. Türkçe’de böyle standart bircümle olup olmadığını bilmiyorum (haydi bakalım, en hayvanlı cümleyikim bulacak?) ama Microsoft bunu benden isterse para ödemesigerekiyor.
9. Yeni Yazı Tipi
Yukarıdaki fontgüzelliklerine ek olarak Windows 7′ye yepyeni bir font eklenmiş. TiroTypeworks imzası taşıyan bu şık yazı tipinin adı Gabriola. OpenTypedüzenini kullanan font, aşağıdaki varyetelere sahip. ” Balina havyarlıMantı”:
10. Internet Explorer neden yavaş? Eklentilere bir bakın.
InternetExplorer tarayıcınızın açılması uzun sürüyor gibiyse, yüklediğinizeklentilere bir göz atmanızı öneririz. IE8′deki yeniliklerden biri olaneklenti yöneticisi sayesinde tarayıcınızın hangi eklentiler yüzündengeç yüklendiğini görebiliyorsunuz. Tools/Manage Add-ons yoluylaulaşabileceğiniz yönetici, sağ panelde yüklü eklentileri gösteriyor.Önem sırasına göre bunları devre dışı bırakabilirsiniz. Gelen birbilgi, özellikle Office 2007′ eklentisinin açılışı ağırlattığı yönünde.
11. Görev Çubuğundaki programları kısayoldan açın: Win+1, Win+2, Win+3...
Aslındabenzer bir uygulama Windows 95'ten beri bulunuyor fakat pek kimsetarafından bilinmiyordu. Başlat menüsündeki programların kısayoladlarının başına rakam koyarak Windows tuşu kombinasyonuylaaçabiliyorduk. (örn. başlat menüsünde IE kısayolunun adını "1 InternetExplorer" olarak değiştirirseniz, Win+1 kombinasyonuyla IE tarayıcıyıçalıştırabiliyordunuz). Windows 7 bunu kolaylaştırıyor. Win+1kombinasyonu, görev çubuğundaki ilk ikona ait programı açıyor, sıraylaWin+9'a kadar yolu var. Simgelerin yer değiştirmesi için sürükleyipbırakmanız yeterli.
Ayrıca açık programları görev çubuğunailiştirmek için programın simgesine sağ tıklayıp "Pin this program totask bar" diyerek görev çubuğuna kısayol ekleyebiliyorsunuz.
12. USB disklerden açılış/kurulum desteği
Optikdiski olmayan bir taşınabilir bilgisayar sahibi iseniz (demek kinetbook'larda Win7 daha çok işe yarıyor), harici USB aygıtlardan açılışve kurulum yapabilirsiniz.
13. Masaüstü ikonum nerede?
WindowsXP'de en çok sorulan sorulardan biri, silinen masaüstü ikonunun nasılgeri getirileceği idi. Microsoft sorunu kökten çözmüş. Masaüstü ikonuyok! Windows 7'de eski Hızlı Başlat araç çubuğu varsayılan olarakgelmiyor. Onun yerine istediğiniz simgeyi görev çubuğunailiştirebiliyorsunuz. Fakat siz de benim gibi Masaüstü ikonunu hasretleanıyorsanız şu adımları takip edin:
• Görev çubuğuna sağ tıklayıp "Toolbars" ve açılan kutudan "New Toolbar" komutunu tıklayın.
• Karşınızaçıkan klasör seçimi penceresinde altta "Folder:" yazan pencereye şunuyazın (tırnaklar olmadan)"%userprofile%AppData\Roaming\Microsoft\In ternet Explorer\Quick Launch"
• "Select Folder" onay kutusuna tıkladığınızda görev çubuğunuzda "Quick Launch" araç çubuğunu görebilirsiniz.
• Ayırıcının(Quick Launch yazısının hemen solundaki noktalardan oluşan dikdörgenbar) üzerine sağ tıklayıp "Show text" , "Lock the Taskbar" ve "ShowTitle" opsiyonlarını iptal edin, "Show small icons" opsiyonunu seçin.
• Ayırıcıyı taşıyarak Başlat düğmesinin yanına sürükleyin.
14. Sağ Tıklama alternatifi: Yukarı Sürükle
Yenigörev çubuğu özelliklerinden biri de sağ tıklamaya alternatif olan "soltıkla+sürükle" davranışı. Sağ fare tuşu olmayan Mac'ler ve yenidokunmaya duyarlı ekranlarda çok kullanışlı bir özellik. Görev çubuğunuekranın üstüne/yanına yerleştirmediyseniz; simge durumuna küçültülmüşpencerelere sağ tıklayıp hafifçe yukarı sürüklediğinizde aynı sonucualabiliyorsunuz. Ne kadar yavaş sürüklerseniz animasyon da o kadaryavaş oluyor. Görev çubuğunu dikine yerleştirdiyseniz aynı hareketisola veya sağa doğru sürükleyerek yapabilirsiniz.
15. Biçem Desteği
BTsektörüne kakalanmış terimlerden biri de format kelimesinin alternatifi"biçem". Mümkün mertebe Türkçe kullanmaya çalışıyoruz. Kişisel favorim"sihirbaz" terimi. Herneyse..
Windows 7'nin Notepad ve WordPad gibidahili uygulamaları artık Office Open XML ve OpenDocument gibi farklıformatlara da destek veriyor. Bu özellik, Windows7'nin en çok konuşulanyeniliklerinden biri.
16. Vista stili Görev Çubuğu : "Combine when taskbar is "
İlkbaşta pek kullanışlı olmadığı düşünülse de alıştığınızda yeni görevçubuğu Vista versiyonundan çok daha iyi. Ama çok istiyorum derseniz,görev çubuğuna sağ tıklayıp özellikler penceresinde "taskbar buttons"seçeneğini "combine when taskbar is " olarak değiştirin. Eskisi ilebirebir aynı olmasa da alıştığınız görüntüyü elde edeceksiniz.

17. Masaüstü: Win+Boşluk
"Masaüstüikonu yok" dedik ya.. Aslında var. Görev çubuğunun en ücra köşesinde.Saatin yanındaki saydam dikdörtgeni gördünüz mü? Microsoft buna "AeroPeek" diyor. Fare işaretçisini bu kutunun üzerine getirdiğinizdemasaüstünüzde bulunan gadget ve ikonları görebiliyorsunuz.Tıkladığınızda tüm pencereler simge durumuna küçülüyor. Bu komutunkısayolu ise Win+Boşluk tuşu.
18. Yönetici Hakları
Görevçubuğundaki programlardan birini Yönetici olarak çalıştırmak içinCtrl+Shift kombinasyonu ile tıklamanız yeterli (tabii ki kullanıcıhesabınız ilgili izne sahipse).
19. Aynısından bir tane daha! : Shift+Tıkla
Buözellik de oldukça ilginç. Masaüstünüzde açık bir program varsa(örneğin WordPad) ve bir tane daha açmak isterseniz Başlat menüsünedönmenize gerek yok. Shift tuşuna basılı tutup görev çubuğundakisimgeye tıklarsanız aynı programın bir kopyası daha açılacaktır. Buişlevin fare kısayolu ise orta düğmede saklı. Hatırlatmak gerekir kibazı programlar aynı anda iki kopya çalıştırmaya izin vermiyor.
20. Program içinde Pencere Değiştirme : Ctrl+Tıkla
Klavyekısayollarını sık kullanıyorsanız Alt+Tab kombinasyonu ile penceredeğiştirebildiğinizi bilirsiniz. Internet Explorer, Outlook, Firefoxgibi çok sekmeli programlarda ise bu işi Ctrl tuşuna basılı tutarkenprogramın ikonuna tıklayarak yapıyoruz. Her tıklayışınızda programa aitpencerelerin birinden diğerine atlayabilirsiniz.

21. Görev Çubuğunda Seksek : Win+T
Win+Tkombinasyonu ile görev çubuğundaki her ikonu sırayla ziyaretedebilirsiniz. Eğer görev çubuğunuzda birçok program açıksa bu hareketihızlı yaparak sekmeye benzer bir animasyon görebilirsiniz.
22. Geniş Ekran Sorunu ve Görev Çubuğu
İsterdizüstü, ister masaüstü olsun, günümüzde neredeyse her bilgisayar genişekranla geliyor. DVD izlerken çok kullanışlı olan bu özellik, bazen demasaüstünüzde yer sıkışıklığından dolayı basıklık hissi veriyor. Eğersiz de bu görüntüden rahatsızsanız, görev çubuğunu ekranın sağ veya solkenarına dikin. Windows fukarası kızların şık şıkıdım masaüstütercihlerine benzese de bir süre sonra alışıp faydasını görebilirsiniz.Bana sorarsanız görev çubuğu altta kalmalı. Siz de benim gibi "yatayeksende büyüyün!"
23. Favori Klasörlerinizi İliştirin
Devamlıçalıştığınız birkaç klasör varsa, bunları sürekli gözünüzün önündetutmak için masaüstüne taşımak zorunda değilsiniz. Açtığınız klasörüngörev çubuğundaki simgesine sağ tıklayarak "Pin this program to theTaskbar" seçeneği ile veya klasöre sağ tıklayıp görev çubuğuna çekerekbunu gerçekleştirebilirsiniz. Görev çubuğuna iğnelediğiniz klasörleraynı zamanda Explorer menüsündeki Jump List'te de yer alacaktır.
24. Explorer penceresini her zaman "My Computer" ile açmak
İşinizkullanıcı klasörlerine değil de sürücülere daha çok düşüyorsa, ve herseferinde Explorer penceresinden üst kademelere ulaşmak için vakitkaybetmek istemiyorsanız ufak bir kısayol değişikliği işinizeyarayabilir.
Bununiçin Başlat menüsünde Accessories grubunun içinde bulunan WindowsExplorer satırına sağ tıklayıp Properties penceresinde Target yazankutucuğa şunları yazıyoruz:
%SystemRoot%explorer.exe /root,::{20D04FE0-3AEA-1069-A2D8-08002B30309D}

Aynışeyi Görev çubuğundaki simgeye yapmak isterseniz, görev çubuğundakisimgeyi önce kaldırıp sonra tekrar iliştirmeniz gerekecek. BöyleceWin+E kombinasyonu ile Explorer penceresini her açışınızda işgüzarLibrary klasörünü görmek zorunda kalmayabilirsiniz.
25. ClearType ile metinlere çeki-düzen verin, Renk Kalibrasyonu ile ekran renklerini toparlayın
Genellikleekran kartı yazılımlarıyla gelen bu özellik bu sefer Windows'a entegreedilmiş. Ekrandaki metinlerin etrafında auralar görüyor, şakralarınısayabiliyorsanız çok yakında gözleriniz bir derece daha bozulacakdemektir.
ClearType Text Tuner ile birkaç adımda ekrandaki metni eniyi hale getirmeniz mümkün. Sonuç ise gayet tatmin edici. KontrolPaneliyle boğuşmak istemiyorsanız Windows'un bu işleri gerçekleştireniç komutları cttune.exe ve dccw.exe
26. ISO Belgeleri
Özelliklearamadıysanız bu işlevi göremeyebilirsiniz. Bilgisayarınızdaki ISOuzantılı dosyalara çift tıkladığınızda aşağıdaki pencere karşınızaçıkıyor:
Windows 7'nin DVD yazılımı ile artık shareware programlara ihtiyacınız kalmıyor.

27. Boşuna aramayın, Movie Maker bu sürümde yok.
MaalesefWindows 7 ile birlikte gelen yazılımlar arasında film düzenleme aracıyok. Movie Maker programı, diğer Photo Gallery, Mail ve Messengerprogramları gibi Windows Essentials paketine aktarılmış. Fakat WindowsLive Movie Maker versiyonunda da henüz birçok eksiklik var. Movie Makerkullanmayı sevenler için şu anda en iyi alternatif, eski sürümünü indirmek. Bu sürüm Windows XP'nin son sürümündeki M.Maker ileaynı özellikleri taşıyor, yani HD desteği yok, fakat evde çektiğinizvideoları düzenleyebilmeniz için hemen hemen her özelliğe sahip.

28. Windows Live Messenger simgesi neden gizlenmiyor? Uyumluluk Modu
Büyükihtimalle Windows 7 kurulur kurulmaz ilk yaptığınız şeylerden biriEssentials web sitesinden Windows Live Messenger programını indirmekolmuştur. Günün çoğunu bu programla etkileşim halinde geçirdiğiniz içinde simgesinin ait olduğu yerde, yani sistem "tepsisinde" bulunmasınıbekliyorsunuz. Fakat Windows 7 size katılmıyor. Messenger simgesi görevçubuğunun orta yerine yerleşiveriyor. Aslında gayet kullanışlı: sağtıklayarak genel işlevleri hızla gerçekleştirebiliyorsunuz.

Yinede bu küdamların alıştığınız yerde beklemesini istiyorsanız programıuyumluluk modunda çalıştırın. Bunun için Başlat menüsündeki WindowsLive grubunun altında bulunan Windows Live Messenger programına sağtıklayıp çıkan pencerede Compatibility sekmesini seçin. Ben herihtimale karşı Windows XP uyumluluğu kullandım.



29. Favorilere Ekleyin

Explorerpenceresinde sık kullandığınız program, doküman veya klasörlerigörüntülemenin en kolay yolu, dosya veya klasörü tutup solda bulunanpaneldeki Favorites listesine taşımak. Favorites ve Libraries listeleriWindows 7'de en çok kullanılan gruplar haline gelecek.
30. Ya Çökerse?
Bu da soru mu? tabii ki çökecek !
Diyelimki şansınız yaver gitmedi ve bir noktada işletim sisteminiz çalışmazhale geldi. Problemin kaynağını bulmak için komut istemine erişmenizgerekiyor. Windows 7, aslında işletim sisteminin CD'den açılan birversiyonu olan sistem kurtarma diski hazırlamanıza olanak tanıyor.Başlat menüsündeki arama kutusuna "system repair disc" yazıp adımlarıtakip ederseniz bu diski kendiniz hazırlayabilirsiniz. Ertelememenizşiddetle tavsiye edilir.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Windows 7 Yeni Bir Klasör Oluşturma Kısayolu

Herhangi bir pencerede ya da masaüzerindeyken yeni bir klasör oluşturmak istiyorsanız, tek yapmanız gereken:
Ctrl+Shift+N tuş kombinasyonunu kullanmak!

Windows 7 Logon Arkaplan Resminin Değiştirilmesi

Windows 7 açılış ekranının (logon) arka plan resmini herhangi üçüncü parti bir yazılım ya da illegal bir script kullanmadan da değiştirebilirsiniz. Windows registry içerisinde yapılacak olan küçük bir ayar değişikliği ile bu özelliği aktif hale getirebilirsiniz.Aşağıdaki registry ayarını bir metin dosyası içerisine yazıp .reg uzantısıyla kaydedip ardından çalıştırdıktan sonra Windows 7 açılış ekranı arka plan resmini değiştirebilirsiniz.

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Mi crosoft\Windows\CurrentVersion \Authentication\LogonUI\Backgr ound]
“OEMBackground”=dword:000 00001

Ayarı uyguladıktan sonra %windir%\system32\oobe\ yoluna info isimli bir klasör oluşturulmalı. Bunun ardından info klasörü içerisine de backgrounds isimli yeni bir klasör daha oluşturulmalıdır. İşte uygulamak istediğimiz arka plan resminin bu klasör içerisine kopyalanması gerekiyor. Fakat bu konuda bazı kurallar var. İşte bu kurallar:
1) Dosya boyutu 256 KB altında olmalı.
2) Dosya ismi aşağıdakilerden biri olmalıdır.

* backgroundDefault.jpg
* background768×1280.jpg
* background900×1440.jpg
* background960×1280.jpg
* background1024×1280.jpg
* background1280×1024.jpg
* background1024×768.jpg
* background1280×960.jpg
* background1600×1200.jpg
* background1440×900.jpg
* background1920×1200.jpg
* background1280×768.jpg
* background1360×768.jpg

Windows 7 Taskbar Üzerinde Sık Kullanılan Programların Gösterilmesi

Windows 7 üzerinde ki yeniliklerden biri olan akıllı Taskbar sayesinde çok daha hızlı ve efektif gezinti yapılabiliyor. Bu noktadan hareketle daha önce erişilmiş programlara taskbar üzerinden erişilebilmek mümkün ola bilimekte. Bu özellik istendiğinde aşağıdaki şekilde aktif/deaktif edilebiliyor.

Windows 7 Logon Ekranındaki Kullanıcı Adının Hangi Şekilde Görüneceğini Belirleyin
Aşagıdaki anahtara gidelim
HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Window s\CurrentVersion\Authenticatio n\LogonUI
sonrasinda
ButtonSet isimli bir Dword değeri ekleyin
deger olarak zevkinize göre asagidakilerden birini ekleyebilirsiniz
0 = Açık gölge
1 = Koyu gölge
2 = Gölge yok
 
  • Beğen
Tepkiler: MeLih_061, resulemre89 ve Mertolozzi


resulemre89

resulemre89

Üye
teşekkürler...
 
MeLih_061

MeLih_061

Üye
Teşekkürler...:oke:
 

Benzer Konular



Üst Alt