Windows 7 Pentium II'de Çalışacak !!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Odysseus

Odysseus

Üye
    Konu Sahibi
Windows 7 Pentium II'de Çalışacak !!
Windows 7 eski bir Pentium II'de çalışır mı?

Windows 98 döneminden kalan eski bir Pentium II sisteme Windows 7 yüklenir mi? Şaşırtan cevap burada.

Windows 7'nin netbook'lar üzerinde çok iyi çalıştığını ve oldukça mütevazi sistem kaynağı gereksinimlerine sahip olduğunu öğrendik. Ancak netbook'lardan çok daha zayıf donanımlarda çalışan Windows 7 bütün kullanıcıları şaşırttı. Ne tür bir donanımda mı? 266MHz Pentium II ve 96MB RAM ile! Windows 98 çalıştıracak güçte bir bilgisayar Windows 7'yi çalıştırabiliyor. İnternet forumları deney yapan ve bunların sonuçlarını paylaşan kullanıcılarla dolup taşıyor. İçlerinde 900MHz Celeron kullananlar da var ve oldukça iyi çalıştığını bile söylüyorlar. Bu konuda bir heyecan dalgası var. Donanım meraklıları bu tür testlerle oldukça eğleniyorlar.

Elbette ki Windows 7'nin bu kadar zayıf donanımlarda çalışması, bu sistemlerde günlük pratik kullanıma uygun bir performans verdiği anlamına gelmiyor. Çok zayıf sistemlere kurulabilse de kullanımda pratik bir fayda sağlayamaz. Bununla birlikle birkaç senelik bilgisayarlarda sistem gereksinimleri yüksek olmayan güncel yazılımları çalıştırabilmek için Windows 7 iyi bir seçenek olacak gibi görünüyor.

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
Şaşırtıcı.

PRHACKX

PRHACKX

Üye
Üzerindeki donanımın derecelendirmesini yaparak bazı özelliklerini kısıtlaması ve daha güçlü kodları kullanmasıyla
da sistemin kararlılığını artırdığını düşünüyorum...
Benim sistemimde RAM 512 Mb 400MHz varken Windows Vista Ultimate'i yüklediğimde bazı özelliklerinin kullanılmadığını
gördüm. Ayrıca NTSF Prefetch sisteminde bir değişiklik olduğunu farkettim. Donanım güncellemesi yaptığımda
bu sorunun ortadan kalktığını gördüm. Bu da ona benzer ve de daha geliştirilmiş şekli...

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
ilk çıktığı günden beri windows 7 kullanıyorum çok süper yapmışlar ve donanım gereksinimini de baya düşürmüşler..

masterayfox

masterayfox

Üye
vistaya göre fazla bilgisayarı kasmıyor bu yüzden pentium2 de calısır ama pentium 2 ye yükleyene kadar bilemitorum yani..

OnePartizan

OnePartizan

Üye
Enteresan. Bilgi için teşekkürler

franklinda

franklinda

Üye
Arkadaşlar şu an konuya vasıl oldum. Deneyip resimlerini koymak istiyorum. Elimde p3 950 mhz ve 32 mb de ram var. Bakalım ne diyecek hasbam. Yok ya kuruluyu deneyeceğim bakim olacakmı acaba. Çünkü o sistemin hdd 4 gb etmez yani. Ama bu hdd ile deniceğim. IDE to SATA konnector nerede bi buliyim tamamdır. Acaba cd si bulunurmu nette bilemiyorum bi atsak onada hdd cd versiyonunu alır heralde diye düşünüyorum. yada yapsakmı ya. nLite ile yapılır herhaldeki cafcafını alırsak.

--------------- Ekleme ---------------

Live cd si ile deneyeceğim bakalın ne olacak.

franklinda

franklinda

Üye
ICPI işlemci istiyor tam uyumlu değil diyor yoksa kurucamda nasıl kapatılır diye bakıyorun ICPI.

prsş

Üye
Kardeş benim pc windows 7 32 biti mi yoksa 64 biti mi kaldırır?

Özellikleri:

İntel Pentium 4 - 3,01 GHz İşlemci
2 GB Ram
160 GB Hdd
512 Mb Nvidia Geforce 8500 GT Ekran Kartı

futbol123

futbol123

Üye
ne kadar garip

franklinda

franklinda

Üye
senin pc ye cpu-z yi kur yada everest kur daha iyi işlemcin x86 ise 64 bit kuramazsın x64 die bir şey yazıyorsa özelliklerinde kurabilirsin donanım her ikisi içinde aynı sorun olmaz. İşlemcinin 64 bit olması yetiyor.

--------------- Ekleme ---------------

sisteme kurulu hdd yi taktım ve açıldı ama kısa sürede ram hatası verdi. Minimum 64 mb diyor hatada ve açılış ekranına gelip giriş yapınca hata veriyor açılmıyor.32 mb daha ram bulup takıcam bakalım ne olacak.

merty24

merty24

Üye
windows 7 çok başarılı:naughty:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt