Windows 7 İpuçları (1)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Windows 7 İpuçları (1)
Windows 7 İçiN İpuçları

Daha küçük bir görev çubuğu

Varsayılan olarak Windows 7'nin görev çubuğu büyük simgelere sahip olduğu için epeyce yukarıya çıkıyor. Büyük monitörlerde herhangi bir sorun yok fakat söz konusu netbooklar olduğunda bu büyük görev çubuğu başınızı ağrıtabilir.
Tabii ki bunu değiştirmek mümkün. Görev çubuğuna sağ tıklayın ve ardından açılan menüden"Özellikler"i seçin. "Görev çubuğu" sekmesinde yer alan "Küçük simgeler kullan" kutucuğunu işaretleyip "Tamam" dedikten sonra artık ufak bir görev çubuğu ile Netbook'unuzu daha rahat kullanabilirsiniz.

Özgür bir görev çubuğu

Örneğin bir tablet bilgisayarınız varsa görev çubuğunun aşağıda olması yerine yanda olması işiniz daha da kolaylaştırabilir. Bunun için görev çubuğuna sağ tıklayın ve "Görev çubuğunu kilitle" seçeneğini devre dışı bırakın.
Artık tek yapmanız gereken görev çubuğunu fare ile tutup istediğiniz kısma sürüklemek.

Atom saati görev çubuğunuza geldi

Görev çubuğundaki saat, Microsoft sunucularından otomatik olarak güncellenmektedir. fakat ben saatin saniyesi saniyesine doğru olmasını istiyorum diyenlerdenseniz sizin için de bir çözüm var: Atom saati.
Almanya Dramstadt'ta yer alan Physikalisch-Technische Bundesanstalt'ın sunduğu Atom saati hizmetinden yararlanmak içi görev çubuğundaki saat simgesine tıklayın ve "Tarih ve saat ayarlarını değiştir" seçeneğini seçin. Ardından "İnternet Saati"sekmesine gelin ve buradan da "Ayarları Değiştir"e tıklayın. Sunucu olarak "ptbtime1.ptb.de" girdikten sonra "Tamam"a tıklayın. Artık hiç kimse sizden dakik olamaz!

Simgelerin efendisi

Eğer sihirbazlık yeteneğinizi ön plana çıkarmak ya da masaüstünüzde birkça saniyeliğine de olsa yalnız kalmak istiyorsanız yapmanız gereken ilk iş masaüstünüze bir defa sol tık yaptıktan sonra "F5" tuşuna basılı tutmak. Sürekli tazelenen masaüstünde simgeler belirli bir süreliğine kaybolacaktır.

Aynı anda birden çok saat

Özellikle de seyahat edenler için uygun olan bu özellik ile aynı anda birden fazla saati sistem tepsisinde görmek mümkün.
"Tarih ve saat ayarlarını değiştir" dedikten sonra "Ek saatler"sekmesine gelin. Buradan var olan saatin haricinde iki konuma ait saati daha listeye ekleyebilirsiniz.

Daha büyük simgeler

Masaüstündeki simgelerin boyutu ufak veya fazla büyük ise bu simgeleri Windows 7 sayesinde istediğiniz gibi ayarlayabilmeniz için hiç bir engel yok.
"Ctrl" tuşuna basılı tutarak fare tekerleğini hareket ettirmek bu işin sırrıdır.

DPI ayarını değiştirin

Yazıların boyutlarını büyütmek ya da küçültmek işi Windows'un DPI yani Dot per Inch ayarına bağlı.
Başlat menüsüne DPI yazdığınızda çıkan en üstteki seçeneğe tıklamak sizi bu ayarın olduğu pencereye getirecektir.
Örneğin netbook'lar için 100 DPI ideal bir değer.

Denetim Masası görev çubuğunda

Sistem ayarlarına tek bir tık ile erişmek de Windows 7 ile çok kolay.
Denetim Masası'nı açtıktan sonra görev çubuğundaki simgeye tıklayıp "Bu programı görev çubuğuna sabitle" demeniz yeterli.

Kullanıcı hesabı denetimi

Vista ile hayatımıza çok fazla giren, Windows 7 ile yumuşatılan "Kullanıcı hesabı denetimi"ni devre dışı bırakmak mümkün.
Başlat menüsüne "kullanıcı hesabı" yazdığınızda karşınıza çıkan "Kullanıcı Hesabı Denetimi ayarlarını değiştir" seçeneği ile uyarılara artık elveda diyebilirsiniz.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt