Windows 7 Desteği 14 Ocak İtibariyle Bitti

Sponsorlu Bağlantılar

KomiserMemoli_12

KomiserMemoli_12

Üye
mcafee var norton eset hangileri mantıklı
Panda cloud antivirüs var. Çok yer kaplamıyor ve hafif. Sistemi de yormuyor. Ben uzun zamandır kullanıyorum. Guvenmediğin sitelerden dosya indirmedigin sürece hiçbirsey olmaz rahat ol. Panda cloud yükle
 
  • Beğen
Tepkiler: derya1978


derya1978

Üye
Panda cloud antivirüs var. Çok yer kaplamıyor ve hafif. Sistemi de yormuyor. Ben uzun zamandır kullanıyorum. Guvenmediğin sitelerden dosya indirmedigin sürece hiçbirsey olmaz rahat ol. Panda cloud yükle


türkçe değilbu nerden satın alırım başka hangileri iyi
 
PALA.

PALA.

Üye
s.a arkadaşlar güvenlik açığını antivirüs program alarak idare edermiyiz evet ise ne marka antivüris pro önerirsiniz
Aslında idare edilemez ama sorunda çıkmaz. Bu yüklediğiniz oyun ve yazılımlara bağlı...
Kaspersky, avast öneririm. Güvenlik duvarı olan ücretli sürümler olursa daha iyi olur.
 

derya1978

Üye
ben dosya indirmiyorum banka giriyorum alışveriş yapıyorum

antivirüs var birde internet security var hangisi dosya indirmediğim için mantıklı
 
KomiserMemoli_12

KomiserMemoli_12

Üye
İnternet security tabii ki daha iyi. Comodonun ücretsiz internet security programı var onu yükleyebilirsin.
 
  • Beğen
Tepkiler: derya1978
KomiserMemoli_12

KomiserMemoli_12

Üye

Bu program işini fazlası ile görür.
 
  • Beğen
Tepkiler: derya1978
DeV/AsA

DeV/AsA

Üye
O zaman bu konuyu şöyle toparlayalım.
Nasıl sağlık konusu her insanın bünyesinin (limitlerinin) farklılığından kaynaklı olarak farklı sonuçlar verebiliyorsa, yazılım (Windows 10) ve donanım (bilgisayar üreticileri-marka) arasındaki uyum da farklı sonuçlar doğurabiliyor.Haliyle kullanıcıların memnuniyet dereceleri farklı oluyor.

Benim takıldığım nokta Windows Xp 2002-2010 (aşağı yukarı) arasında Dünyada üretilen tüm cihazlarda aynı deneyimi sunmayı başarabildiyse Windows 10 bunu neden başaramıyor, yoksa bunu başarma gibi bir gayesi zaten yok mu !
Bu da şu sorunsalı doğurur Yazılım mı daha önemli yoksa Donanım mı daha önemlidir.Hangisi hangisine ayak uydurmak zorunda ?

Kişisel olarak iki adet Windows 10'lu bilgisayara sahip oldum.İkisi arasındaki deneyimim arasında dağlar kadar fark var.Biri Sinan arkadaşımın yaşadığı deneyim ile örtüşecek derecede stabil, diğeri ise tam bir felaket.Peki suçlu kim Windows 10 mu ? yoksa HP 'mi ? Cevabı gerçekten tartışılması gereken bir konu, Dünyayı yöneten markaların yüz binlerce mühendisi bunun cevabını biliyordur zaten.


Dünyanın zaten sonuna gelmişiz, artık muhtemel yok oluş kapımızı çalmış, kaynaklar tükenmiş dönülmez noktaya girilmiş, daha fazla üretim daha fazla üretim bu dünyanın sonunu getiren kanserin ta kendisi.Neden bir bilgisayar en az 15 yıl sorunsuz kullanılamıyor.Donanım mı yetersiz derseniz hayır, yazılım üreticilerinin beceriksizliği mi, güvenlik sorunları mı yoksa ''planlı ürün eskitme'' mi acaba !
Neden binlerce liralık cihazlarımızın gerçek kullanım ömrünü hiç yaşayamadan yenisiyle değiştiriyoruz.Çünkü buna mecbur bırakılıyoruz, bunun da adı moda olur, marka olur, yazılım yükseltmesi olur farketmez hepsi aslında birer kılıf.Gerçekte değişen çok az şey var, özellikle android ve microsoft insanlarla resmen kafa buluyor.

Bu iğrenç düzenin meyvesini yiyen dünya nüfusunun kaç milyarda biri sizce ? ( ).
Ama zararını gören hepimiz, bu saçma düzenin bedelini ödeyen koskoca bir Dünya ve içinde barındırdığı %1'ni insanların oluşturduğu milyarlarca canlı.

Ben istiyorum ki bilgisayarımı, telefonumu veya bana dayatılan hayatımızın ayrılmaz parçası haline gelen cihazlarımı uzun yıllar kullanabileyim.Bu imkansız mı elbette değil, ama bizi iliklerimize kadar sömürenlerin işine asla gelmez.Biri çıkar ben apple der markayım der ve milyonları peşinden sürükler, biri her sene birbirinin aynısı android sürümü çıkarır kalanları süpürmeye çalışır. Sonuç ne koca bir sıfır, tüketim tüketim tüketim.Her yeni aldığınız cihazla dünyanın geleceğinden bir günü daha çalmış, zaten zenginlikten çatlamış olan pisliklere daha da zenginlik katmış oluyorsunuz.

Büyük insanlık uyanışı büyük olasılıkla hiç gerçekleşmeyecek ve insanoğlu kendi b.kunda boğulup gidecek.Ama size kötü bir haberim daha var, bu dünyayı bitirenler yeni gezegene giden uçaktaki yerlerini ayırttılar bile.

Bunları şunun için yazdım, basit konular yüzünden birbirimizi kırmayalım.
Her görüşe açık olalım ve saygımızı eksik etmeyelim.
Bu dünyanın asıl değeri insanlıktır.
Her alanda kaybetmişiz zaten bari burada kazanalım.
 
Son düzenleme:
  • Sevdim
Tepkiler: MAERKEK ve PALA.
PALA.

PALA.

Üye
Benim takıldığım nokta Windows Xp 2002-2010 (aşağı yukarı) arasında Dünyada üretilen tüm cihazlarda aynı deneyimi sunmayı başarabildiyse Windows 10 bunu neden başaramıyor, yoksa bunu başarma gibi bir gayesi zaten yok mu !
Bu da şu sorunsalı doğurur Yazılım mı daha önemli yoksa Donanım mı daha önemlidir.Hangisi hangisine ayak uydurmak zorunda ?
Bu güzel cevabınızın altına yorumumu affınıza sığınarak yazıyorum...
Bunun asıl sebebini 2010 lardan sonra teknolojinin çığ gibi büyümesine bağlıyorum. Microsoftun işi paraya döktüğü doğrudur ama şuda bir gerçek bu adamlar taş mı yesin ? Parayla ofis yazılımı satıyorlar ama alternatif bir sürü ücretisiz ofis yazılımı var, yine ücretsiz işletim sistemleri var...
Bunlarınkisi biraz ticari ve oyun sektöründe para almak. Haklılarda... En basit çizim yazılımları ücret talep ederken, işletim sisteminin sahibi ücret talep etmiş çok mu ? Kaldı ki ülkemizde ticari ve özel kurumlar haricinde kimse paralı microsoft ürünü almıyor. Bir paket sigara parasına lisans alınan devirdeyiz, hatta çoğu kişi fabrikasyon gelen lisans ile yükseltme yaptı... Eskiden bu lisans olayları yüzünden internet kafeler kapatılıyordu...
Bugün herkesin evinde, elinde bilgisayar var ve aynı paralelde cep telefonları da bilgisayarın yerini çoğu alanda ele geçirdi.

Microsoft da bu dünyanın kurallarına ayak uydurmak için yetersiz olan windows 7 yi bıraktı ve windows 8 i çıkarttı.
Hem masaüstü hem laptop hemde dokunmatik alana hitap eden bir sistem gerekliydi, daha sonra 8.1 ile orta yol bulundu ama artık bu işe bir nokta koymak gerekiyordu windows 10 çıktı. Bugün akıllı telefonlarda olan mağaza ve sanal asistan vb. eklendi.
Dikkat ettiyseniz windows 8 ile beraber microsoft donanımlarda çoğunluğa hitap eden önemli sürücüleri sistemlerine entegre etti. Güncel sürümde mevcut sürücüleride sürekli iyileştirmeye çalıştılar. İlk yüklediğim windows 10 ile son yüklediğim windows 10 arasında bile çok fark var. Düşünün sadece 1 sürücü eksikti ve anında bulup yükledi, bana sadece ekran ve ses kartını yüklemek kaldı. İçinde ne arasanız bulabileceğiniz bir işletim sistemi ürettiler. Bazı sistemlerde olan ufak sorunlarıda kullanıcı biraz kendisi uğraşıp çözmelidir... Zaten milletin gözünde bir defa önyargı oluştu mu onu yıkmak çok zor oluyor. Windows 10 teferruatlı bir sistem ve çığ gibi büyüyen bu donanım teknolojilerine yine iyi yetişiyor...

Bu konuda konuşmak hoş ve güzel oluyor. Mesela neden ssd ye XP kurulmaz ? Yada kurulur mu ? Nasıl kurulur ?
Sata sürücülerinden tutun, trim özelliğine sahip olması, oradan da okuma yazma optimizasyonuna varana kadar düzenlenmesi gerekir...
Tüm bunları yaptıktan sonra ssd ye xp kurulur. Ama şu bir gerçek ki, hiç birise en son çıkan windows yapısı kadar donanımı iyi kullanamayacaktır.
Aynı durum windows 7 de oldu. Bugünkü windows 10 kadar bir ssd ve hdd kullanımı verimli değil. Bir ara %100 disk kullanımı sorunu yaşayanlar da oldu onları görmezden gelemeyiz ama bu sorun yaşayan kesim ya yaptıkları yükseltmelerde yada yükledikleri programlarda sorun yaşadılar.
İlk yüklediğimde bende de BS player sorun çıkartmıştı, kalkıp sistemi üretene sövmek yerine programdan kaynaklı hatayı araştırıp, çözdüm ve 6 yıldır hiç sıkıntı yaşamadım diyebilirim... Zaten sövülmeyen windows sürümü kalmadı ki... Xp den W10 a kadar hepsi yaşadı. Sövmek işin kolay tarafıdır, çözüm üretemeyen toplumların işidir... Bu çöptür deyip geçmek, o sistemi kötü yapmaz, kullanılamamıştır anlamı çıkar...
Hergün çıkan ekran kartlarına, oyun dünyasına, yazılımlara uyum sağlamak kolay mı ? Mac örneği verilir, Linux örneği verilir... Hepsi windowsun birkaç adım gerisinden gelen sistemler, en yeni donanımlar hep önce windows ile piyasaya çıkmıştır... Diğerleri bu yüzden rahat mac ve linux da çalışan program sayısıda windowsa göre çok ama çok azdır. Toparlamak gerekirse kimse istemez destek kesilsin ama bu iş böyle eskiye rağbet olsa bit pazarına nur yağarmış hesabı... Bakın dvd rom artık yeni üretilen çoğu bilgisayarda yok, usb 2.0 portu bile yok. Ekran kartı üreticileride görüntü kalitesi için sürücülerini en son çıkan windowsa uyumlu hale getirme çabasındalar... 10 yıl önce üst seviye ekran kartı şimdi giriş seviyesi oldu. Bizlerde misal whatsapp destek kesti diye elimizdeki cihazları atmıyoruz ama zamanın gelişen teknolojisine yenik düştüğünü kabul ediyoruz.
Eğer dünya genelinden bir ses çıksaydı belki bugün halen symbian cihazlarda whatsapp kullanırdık. Nasrettin hocayla Timur misali, halk olanlara sessiz kalırsa, birlik olmazsa hortumlayan fillerin sayısıda artacaktır... Şimdi 5G li cihazlar yaygınlaşsın diye bekliyorum bir kazıkta ordan yemeyelim.
 
  • Beğen
  • Sevdim
Tepkiler: MAERKEK ve DeV/AsA
ömer talat katı

ömer talat katı

Moderator
Arkadaşlar benim bilgisayarda xp yüklüydü 2 sene kullandım antivirüs kullanmadım hiç virüs kapmadı. Bu arada Internete bağlıydı. Şimdi 1 senedir antivirüssüz windows 7 kullanıyorum. Hala da virüs kapmadı. Ben anlamıyorum milletin bilgisayarı nasıl virüs kapıyor?
 
  • Beğen
Tepkiler: DeV/AsA
KomiserMemoli_12

KomiserMemoli_12

Üye
Kullanmayı bilmedikleri için ve çok bilmişlik tasladıkları için. Ama sen yine de antivirüs programı kurup kullan.
 
ömer talat katı

ömer talat katı

Moderator
Kullanmayı bilmedikleri için ve çok bilmişlik tasladıkları için. Ama sen yine de antivirüs programı kurup kullan.
Benim bilgisayarım 1 gb ramli bir makine antivirüs kurunca çok kasıyor. Benimki zorunluluktan.
 
KomiserMemoli_12

KomiserMemoli_12

Üye
Benim bilgisayarım 1 gb ramli bir makine antivirüs kurunca çok kasıyor. Benimki zorunluluktan.
Bulut antivirüs programları var. Panda cloud ve Kaspersky cloud gibi. Artık güncelleme desteği kesildigii için 7 nin sistem saldırılara daha açık. Bi de hangi sürümü kullaniyorsun? Home basic veya starterin üstüne çıkma verim alamazsın.
 
ömer talat katı

ömer talat katı

Moderator
Bulut antivirüs programları var. Panda cloud ve Kaspersky cloud gibi. Artık güncelleme desteği kesildigii için 7 nin sistem saldırılara daha açık. Bi de hangi sürümü kullaniyorsun? Home basic veya starterin üstüne çıkma verim alamazsın.
Home premium
 
KomiserMemoli_12

KomiserMemoli_12

Üye
1 GB ramle fazla performanslı çalışmaz ama sen uzun zamandır kullanıyorsun anladığım kadarı ile. O zaman sistem bakımı yap ve arka planda çalışan gereksiz servisleri kapat sistemin rahatlar. Benim açtığım bir konu vardı oradan bakabilirsin.
 
ömer talat katı

ömer talat katı

Moderator
1 GB ramle fazla performanslı çalışmaz ama sen uzun zamandır kullanıyorsun anladığım kadarı ile. O zaman sistem bakımı yap ve arka planda çalışan gereksiz servisleri kapat sistemin rahatlar. Benim açtığım bir konu vardı oradan bakabilirsin.
Bakarım. Tşk.
 
KomiserMemoli_12

KomiserMemoli_12

Üye
Rica ederim ne demek. Arka planda çok fazla servis çalıştığı için sistemi yoruyor. Düzenli bakım yaptığın zaman hızlanır sistem.
 

derya1978

Üye
eseet internet security 6 ay ücretsiz banka tanımladı
 


Üst Alt