Windows 7 Desteği 14 Ocak İtibariyle Bitti

Sponsorlu Bağlantılar

MAERKEK

MAERKEK

Moderator
    Konu Sahibi
Windows 7 Desteği 14 Ocak İtibariyle Bitti
Microsoft 10 senedir destek verdiği işletim sistemi windows 7 ' nin fişini çekti . Kullanıcılara ise daha iyi bir donanımla beraber windows 10 işletim sistemine geçmelerini tavsiye ediyor.

Artık windows 7 yeni donanımlara kendini adapte edemeyecek ve güvenlik bakımından tehlikelere maruz kalacağını gösteriyor.
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız


Peki halen donanımları yeterli olmadığı için windows 7 kullanmak zorunda olanlar ne yapmalı ? Güvenlik tehditini nasıl önleyebilirler bu soruların cevabını @sinan yüksel 'den bekliyoruz
 

Ekli dosyalar

  • Düşünceli
  • Kızdım
Tepkiler: DeV/AsA ve ismailsevinc


DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Şimdiye Kadar Vermesi Mucize : ?
 
  • Beğen
Tepkiler: MAERKEK
Baydırman

Baydırman

Moderator
#ÇareLinux
 
  • Beğen
Tepkiler: Krondo
KomiserMemoli_12

KomiserMemoli_12

Üye
Chrome 1 yıl daha destekleyecek. Daha önce de 10 ile ilgili görüşlerimi yazdım. Eski bilgisayarı olan uzak durur 10 dan. Yeni PC alayım 7 kullanmaya devam edicem. Her güncellemede bozulan bir sistem kullanılmaz. Oyun oynamayan adam için Windows 7 rahat 5 sene daha gider. Ben hala windows Xp ile w98 kullanmaya devam ediyorum virtual PC de. Bu üç sistem her türlü bana yetiyor. Windows 10 çöpten başka birşey değildir. Arka planda çok fazla gereksiz servis çalıştırmasına hiç girmeyeceğim.
 
Baydırman

Baydırman

Moderator
Windows 8/8.1 hakkında ne düşünüyorsunuz? :hmmm
 
  • Beğen
Tepkiler: MAERKEK
KomiserMemoli_12

KomiserMemoli_12

Üye
Microsoft çoktan o sistemi gömdü. 8 sadece 10 a geçiş süreciydi. Tıpkı Vista gibi. Gerçi Vista da 8 de kötü sistemler değiller ancak Microsoft yüzünden insanlar kullanamadılar. 2 servis paketi kurulu Vista gayet güzel çalışıyor.
 
Selim Baltaci

Selim Baltaci

Üye
Güvenlik tehdidi derken
 
KomiserMemoli_12

KomiserMemoli_12

Üye
Antivirüs programları daha uzun süre desteklemeye devam edecekleri için o konuda sorun yok. Xp ye bile avg antivirüs desteği sağlamaya devam ediyor.
 
KomiserMemoli_12

KomiserMemoli_12

Üye
Bilgisayar kullanipta hem güncellemeleri yüklemeyin hem de antivirüs kurmadan nasıl kullanıyorsunuz anlamıyorum. Ben her gün düzenli sistem bakım programlarını kullanıyorum. Çöplüğe dondurmeyin sisteminizi.
 
PALA.

PALA.

Üye
Peki halen donanımları yeterli olmadığı için windows 7 kullanmak zorunda olanlar ne yapmalı ?
Donanım yetersizliği demek yanlış olur, windows 10 tabletlerde dahi kullanılabilen 1 gb ram 1,2ghz işlemci ile çalışabilen bir sistem.
Windows 7 çok az güncelleme aldığı için ayakta kalan bir sistem, aynı şeyi windows 10 kullananlarada öneriyorum, en güncel sürümü yükleyin ve güncellemeyi kapatın, 6 ayda bir gelen büyük güncellemeleri takip edin. Malesef windows 10 kullananların başka alternatif çözümü yok...

Burada özetle şunu söylemek isterim ki; ya tamamen microsoftun kontrolüne bırakacaksınız, yada güncellemeleri kapatıp kendi kontrolünüze alacaksınız. Malesef karmaşık bir yapısı var mesela MSE devre de değilse güncellemeleri yüklemeye çalışıyor ama sorun çıkartıyor, her açılışta bunu tekrar dener... Bu durum yüklenen 3. parti antivirüs (bknz: avast) ve kullanıcının kayıt defterindeki yaptığı değişiklerinden de kaynaklanabiliyor.
Bu yüzden sorunsuz bir windows deneyimi isteyenler yükseltme felan yapmadan direk temiz kurulum yapıp, sürücülerini yükledikten sonra güncellemeleri kapatması, kullanıcının yararına olacaktır. Yada tamamen sistemi microsoftun yönetimine bırakacaksınız malesef bunun orta yolu yok !

Güvenlik tehditini nasıl önleyebilirler bu soruların cevabını @sinan yüksel 'den bekliyoruz
Windows 7 bir tarafta dursun, en güncel windows 10 sürümünde bile her zaman güvenlik tehdidi olur. Burada öncelikle kullanıcı dikkatli olmalı.
Güvenmediğiniz yazılımları yüklemeyin. Yüklediğiniz yazılımları da üreticinin sitesinden indirerek yükleyin, güncel tutun.
Girdiğiniz sitelerede dikkat edin. Güncel bir internet tarayıcınız ve antivirüsünüz olsun. Zaten temiz bir sisteme zararlı yazılım çoğunlukla web yada usb üzerinden bulaşır, bunlara dikkat ettikten sonra windows 7/8/8.1/10 kullanmanın bir zararı olmaz.

Geçtiğimiz günlerde denediğim son çıkan 1909 sürümünde bellek kullanımı biraz yüksekti ama MSE yerine başka bir antivirüs yükleyince 1 gb kullanıma düştü. Evet kaynak kullanımı fazla diye eleştirilebilir ama bu kaynağı performans sağlamak için kullanıyor, çok kullanılan servisleri hazırda bekletip hızlı çalışmasını sağlıyor. Günümüzde yeni çıkan cep telefonlarından bile daha az bellek kullanan bir işletim sistemi daha ne olsun...
Burada şunun altını çizmek isterim ki, forumda görüşümüz belli olsun; bilgisayar araçtır, amaç değildir. Hangi sistemden verim aldıysanız onu kullanın.
 
  • Beğen
Tepkiler: MAERKEK
PALA.

PALA.

Üye
Windows 8/8.1 hakkında ne düşünüyorsunuz? :hmmm
W8 daha çok tablet teknolojisinin gelişmesine paralel tasarlanmış bir işletim sistemidir.
Aynı dönemde çıkan avast 8 sürümüde dokunmatik ekranlara hitap eden bir arayüz ile donatılmıştı.
W8.1 ise çok daha yerinde bir windows sürümü oldu. Önceki 8 den ziyade hem klasik windows kullanıcılarına hitap etti hemde dokunmatik kullanımı açısından da iyi hale getirildi. Açıkcası w8 ve 8.1 hafiftir, daha hızlı açılabilir...
 
  • Beğen
Tepkiler: DeV/AsA ve MAERKEK
PALA.

PALA.

Üye
windows 7 yeni donanımlara kendini adapte edemeyecek ve güvenlik bakımından tehlikelere maruz kalacağını gösteriyor.
Önemli bir konudur. Windows 7 güncel donanıma hitap etmiyor. Donanım bileşenlerini üreten üreticiler artık win 10 uyumlu çalışıyorlar.
Windows10 gerek eski donanımlarda gerekse yeni donanımlarda daha fazla verimli çalışıyor, tabi bununda bazı istisnisnaları yok değil...
Günümüzde üretilen; giriş- çıkış birimleri, ekran kartları, işlemci, ram, ssd vb. donanımlardan en iyi verimi almak için de windows 10 kullanmak şart.
Çünkü donanım üreticileri ve microsoft bir çalışma yaparken belirli bir bant genişliği üzerinde çalışıyorlar, o zamanın teknolojisinde verimli olan ne ise o şekilde tasarlanıyor...
Bu günkü nvme ssd leri tam verimle kullanmak için 8. nesil üstü bir işlemciler bile yetersiz kalabiliyor, yine ekran kartlarıda dx12 vb. teknolojiler için en güncel sisteme göre tasarlanıyor. Anakartlarda aynı şekilde hızlı şekilde donanıma uyum sağlayacak şekilde tasarlanıyor. Eskiden sadece bios yüklensin diye 15 saniye beklerken, bugün 5 saniyede bilgisayar açılıyor... Uefi standartı bile sürekli gelişiyor. Anakartlar gelen güncellemeler bile güncel işletim sistemlerine daha iyi adapte olabilsin diye çalışılıyor. Teknolojinin bir ömrü var, bu yüzden eskiye yatırım yapmakda üreticiler açısından mantıklı değil...
 
  • Beğen
Tepkiler: DeV/AsA ve MAERKEK
Baydırman

Baydırman

Moderator
7 iyiydi ya. Tarayıcı ve antivirüs desteği oldukça kullanılabilir sanırım. Sonra yeni liman bulmak lazım. :bye:
 
KomiserMemoli_12

KomiserMemoli_12

Üye
Windows 7 daha beş sene rahat gider. Tarayıcı ve antivirüs desteği oyle hemen kesilmiyor. Yukarıda yazdım Xp için avg hala antivirüs desteği sağlamaya devam ediyor. Eski bilgisayarın varsa boşuna 10 yukleyipte macera aramaya gerek yok. Kurulu bir düzenin varsa neden bozacaksın ki? Benim gibi eski programları kullanıyorsan zaten hiç 10 kurma hiçbirini kullanamazsın çünkü 10 nun eski programlarla uyumluluğu yok. Sen ev kullancisisin bilgisayarda birşey yapmadigin sürece 7 her türlü yeter de artar bile.
 
  • Beğen
Tepkiler: MAERKEK
PALA.

PALA.

Üye
7 iyiydi ya. Tarayıcı ve antivirüs desteği oldukça kullanılabilir sanırım. Sonra yeni liman bulmak lazım. :bye:
W7 büyük konuşmak istemem ama en az 10 yıl daha rahat kullanılır. Biz ülke olarak o kadar zengin değiliz, kaldı ki bir de iş görebilirlik noktasında sabit noktalarda bugün halen win XP kullanılıyor... Yani gözümde araç olarak kullanıdığım için ha olmuş w7 ha olmuş w10 fark etmiyor, verimlilik önemli...
 
KomiserMemoli_12

KomiserMemoli_12

Üye
Güncel oyunları oynamiyorsan 10 yüklemenin inan bana hiçbir espirisi yok. Mağazasındaki çoğu uygulama guncellenmiyor bile.
 
  • Beğen
Tepkiler: MAERKEK


Üst Alt