Windows 7' de Flash Önbellek Desteği Gelişecek

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ue-Gazi

Ue-Gazi

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Windows 7' de Flash Önbellek Desteği Gelişecek

Microsoft, Windows Vista ile RAM miktarı az olan sistemleri hızlandırmak amacıyla Flash bellek tabanlı ReadyBoost özelliğini tanıtmıştı. Flash belleklerdeki depolama alanı önbellek olarak kullanılıyordu; Flash belleklerde erişim süresi çok düşük hatta neredeyse sıfır olduğu için önbelleğe alınan dosyalara erişim daha hızlı oluyordu.

Windows 7 ile "ReadyBoost" özelliği daha da gelişecek

PDC 2008 konferansı sırasında firmanın bildirdiğine göre Windows 7'de birden çok Flash belleği bu özelliğe atamak mümkün olacak. Desteklenen medya biçimleri USB bellekler, bellek kartları ve dâhili Flash-sürücüler.

Aynı zamanda 4 GB'tan büyük ReadyBoost önbelleği kullanmakta da mümkün olacak. Şimdiki gibi ReadyBoost yine xFAT, FAT32 ve NTFS dosya sistemlerini destekleyecek. ReadyBoost önbellek miktarının arttırılması ile daha fazla veri hızlı erişim için hazırda tutulabilecek.

Netbook'lar ve sınırlı kapasite sunan diğer bilgisayarlar gibi düşük sistemlerde gelişmiş ReadyBoost özelliği avantaj sağlayabilir. Fakat bugüne kadar ReadyBoost'un sürekli etki sağlayıp sağlamadığı tartışıla gelmiştir ki, bunun sebebi olarak genellikle kullanıcıların bu özelliği zaten yüksek performans sunan sistemlerde kullanması gösterilmiştir.


Bilgi için: Microsoft
Telefon: (212) 258 59 98 pbx
 


POWER

POWER

Üye
Readybostu genelde oyun oynayacağım zaman kullanıyorum çok işe yarıyor.Ancak kullancağınız Flashdisk çok kaliteli olmalı sıradan Flashdiskler çok çabuk ısınmakta :)
 
Ue-Gazi

Ue-Gazi

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Kalite Derken... ? Kıngston Nasıl... ?
 
POWER

POWER

Üye
Kingston elbet kaliteli. Sandisk te öyle ama önemli olan o Flashbelleğin peformans serisini almak ;)
 
Ue-Gazi

Ue-Gazi

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Elimde 4 GB Kingston 2 GB Kingston 1 GB Kingston ve 1 GB Tosiba Var... Şeş Kaza vistaya Geçersem Denerim... :ehe
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt