Windows 7 - ağdaki bilgisayarlara girmek (wi-fi)

Sponsorlu Bağlantılar

eskenaim

eskenaim

Üye
    Konu Sahibi
Windows 7 - ağdaki bilgisayarlara girmek (wi-fi)
Arkadaşlar,

Windows7 kullandğım bilgisayar ağında(wi-fi), bir bilgisayardan diğer bir bilgisayardaki dosyaya girmek için, aynı çalışma grubunda bile, sistem, kullanıcı adı ve şifre (??) istiyor:
Tüm bilgisayarlar tek kullanıcılı ve dolayısıyla aynı zamanda admin yetkili.
Ayrıca herhangi bir kullanıcı şifresi de atanmış değil..

Bu arada sistemin ürettiği bir şifre var ki, bunu ağ ayarları sayfasındaki sekmelerde görmek mümkün:
onu da denedim, karşılıklı olarak bile, işe yaramadığı gibi, ne işe yaradığını da anlayamadım:
Ağa dahil olmak için ağın ismini ve routerına atanan şifreyi girmek yeterli oluyor, ve sistemin ürettiği bu şifre kullanılmıyor.
Diğer bilgisayar daki dosyalara girmek için ise işe yaramıyor..
Açıklayan olursa çok memnun olacağım.

Bu arada "çalışma grubu" ve "bilgisayar ağı" ayrı kavramlar; ağa dahil olup, çalışma grubuna dahil olmayabiliyorsunuz..
Ama benim durumumda tüm bilgisayarlarda aynı çalışma grubu tanımlı.

Bu sorun nasıl aşılır acaba bilen var mı? Bu konu hakkında daha fazla ayrıntıyı nereden bulabilirim acaba?

İlginize şimdiden teşekkürler.

eskenaim

eskenaim

Üye
    Konu Sahibi
90 kişi okumuş...
Bir Allah'ın kulu yok mu bu konuda bilgi sahibi??
Wi-fi ağı olan arkadaşlar...
Bir Pc den diğerine nasıl giriyorsunuz W7 de??

spy ghost

spy ghost

Üye
90 değil 116 oldu :d: sen öyle bir başlık atmışsın ki millet windows 7 de wi-fi ile başka bilgisayarlara girebileceği hissi veriyor başlığı değiştir :d:

Silinen Üye 14714

Silinen Üye 14714

Kapalı Hesap
Bahsettiğin şifre üreten kısım Homegroup yani ev grubu paylaşım düzeni. Öncelikle bilgisayarında Homegroup oluştur ve bu şifreyi senin oluşturduğun homegroup a dahil edeceğin bilgisayarlardan girerek o bilgisayarların Homegroubuna dahil olmasını sağlamalısın. Bu grupta kurulum esnasında tercih yapmanı istediği klasörlerin içine içeriklerine göre dosyaları koyarak gruba dahil olan bilgisayarlar arasında paylaşıma sunmuş olursun. Unutma her bir bilgisayarda Homegroup oluşturuken otomatik olarak ortak ağda gördüğü bilgisayarlar için paylaşıma dahil olup olmayacaklarını ve hangi klasörlerin paylaşımda olacaklarını soracağını unutma.

Buna ek olarak sadece ortak ağda ortak çalışma grubunda olan bilgisayarlar arasında bir kalasör yada dosyayı paylaşıma açmak için;

-Öncelikli olarak paylaşımı yapılacak olan dosya için bir klasör oluşturarak bu klasörün paylaşımına katılacaklara yetki vermelisin. Daha sonra ağa dahil olan herbir bilgisayarı üşenmeden yeniden başlatın. Ortak ağa dahil olan bilgisayarlar paylaşıma açılmış klasörü ve içindeki dosyaları göreceklerdir. Tabiki Klasör ve klasör içindeki dosyaların paylaşım ve erişim seçeneklerini belirlemen gerek. Okuma-yazma-değiştirme gibi.

Vaktim olmadığı için ayrıntılı yazamadım. Umarım sorunun çözümünde yardımı olur.

Üst Alt