Windows 10'da yerel ağ kurma

Sponsorlu Bağlantılar

beyaz_dis123

beyaz_dis123

Üye
    Konu Sahibi
Windows 10'da yerel ağ kurma
Selamün aleyküm arkadaşlar... Şimdi bende bir HP Pavilion dv6 laptop var bu cihaz windows 7 idi. windows 7 iken çok güzel yerel ağ kurup dota-counter strike falan oynuyoduk. ben bu cihazı win 10'a yükseltim ama artık yerel ağ kuramaz oldum aşşağıda birkaç resim koydum anlaşılır mı bakın bi. ha bu arada recovery ile pc yi fabrika ayarlarına döndürdüm pc win 10'da kaldı ama hala yerel ağ kuramıyorum. en azından ağ bağlantılarında görünmühyor.

şimdi bu ekranı açıp orda yerel bağlantı veya ağ kurunu seçiyoz değil mi:


sonra bu ekran açılıyo ve burda yeni bir ağ kur dediğimde boş bi ekran geliyo ve 90 saniye geriye sayıyo bişeyler gösterecek diyo ama göstermiyo anlaşılacağı üzere ben bu seçenekten birşey anlamadım:


daha sonra yukardaki resimdeki listeden gördüğünüz gibi kablosuz ağa el ile bağlan seçeneğini seçiyorum ve aşağıdaki ekran geliyo. bu ekran aslında tam da benim istediğim ekran. yani ben öyle zannediyorum :):


evet yukardaki resimde bi ağ kurma gibi birtakım işlemler var ama kurduğumda sonuç sıfır yani ne bağlantılar arasına kurduğum ağ geliyor ne de buna benzer bir tepki veriyor yani kurduktan sonra şu aşağıdaki resimde de göreceksiniz kurduğum ağ bağlantısı yok:


şimdi işin aslı ben baya bi kurcaladıktan sı-onra bilmediğim bir yerlere girdim ve kurduğum ağların isimlerine rastladım ama hiçbir şekilde etkinleştiremedim. ya ben bir yanlış yapıyorum ya da bunun farklı bir yöntemi var. evet bu konuda yardımlarınıza muhtacım ve yorumlarınızı bekliyorum. teşekkür ederim.
 


Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
Windows 10’dan herkes mutlu olacak diye bir şart yok. Yükseltmenizi yaptıktan sonra sistemi benimsememiş ya da eski sisteminizi özlemiş olabilirsiniz, bunun için geri dönmeniz mümkün. Microsoft, Windows 10 yükseltmelerinden memnun olmayanlar için Windows 10 içerisine eski sistemlerine geri dönebilmeleri için son derece kolay bir çözüm yerleştirmiş.

Ancak uyarmamız gerekiyor, bu çözüm "sadece Windows 7 ve 8.1 gibi var olan işletim sistemlerin" üzerine kurulan Windows 10 için geçerli. Format atıp, temiz kurulum yaparsanız tüm HDD’yi sileceğiniz için bu sistem çalışmayacaktır.

Windows 10’dan memnun kalmadıysanız, eski işletim sistemine dönmek için izleyeceğiniz yollar şöyle;

Geri dönüş işleminize başlamak için Windows 10 masaüstünde sağ altta (benim örnekte sağ üstte) bulunan "Hızlı İşlem Merkezini" açıp Tüm Ayarlar sekmesinden Güncelleştirme ve Güvenlik ikonunu seçin.



Karşınıza çıkacak olan yeni pencereden önce "Kurtarma" seçeneğini seçin ve oradan Önceki Sürüme Geri Dön başlığı altında bulunan Başlarken butonuna tıklayın.



Bu butona tıkladığınızda Microsoft bir anket yapabilmek için size bir soru soracak. Bu soruya aşağıda bulunan seçenekleri kullanarak mutlaka cevap verin. Daha sonra İleri seçeneğini tıklayın.



İleri seçeneğini tıkladıktan sonra Microsoft bu işlemi yaparken tecrübe edeceğiniz tüm aşamaların neler olduğu konusunda sizi son kez uyarıyor. Hala kararlıysanız ileri tuşuna basabilirsiniz.



Downgradeadı verilen bir önceki eski sürüme dönüş işlemi, uzun ve son derece ağır bir işlem. Uzun süre beklemeye hazır olun. Bilgisayarınızın ve HDD bellek alanınızın durumuna göre bekleme süresideğişebiliyor. Bu yüzden kesin bir zaman veremiyoruz. Ancak maksimum 1 saati geçtiğini hatırlatalım.



Eski sisteminize hoş geldiniz. Şimdi her şeyi yeniden kurmaya ve bilgisayarınızı düzenlemeye başlayabilirsiniz.
 
  • Beğen
Tepkiler: beyaz_dis123
beyaz_dis123

beyaz_dis123

Üye
    Konu Sahibi
üstadım çok teşekkürederim ama ben sistemimden memnunum ve win 7 ye geri dönmek gibi bir niyetim yok. sadece şu yerel ağ kurma sorununa bir çözüm varsa istiyorum. bu arada söylediğin şey çok kıyakmış... :)
 
cihanata_1

cihanata_1

Üye
kablosuz ağa el ile bağlan seçeneği gizli (normal listede görünmeyen ama çeken) bir kablosuz ağa bağlanmak veya o an çekmeyen ama şifresi ile birlikte kaydedip çektiğinde otomatik bağlanmak istenilen ağlar için kullanılan bir seçenektir:)
 
  • Beğen
Tepkiler: beyaz_dis123
beyaz_dis123

beyaz_dis123

Üye
    Konu Sahibi
ee peki benim sorunuma çözüm yok mu yani bunun anlamı windows 10 larda yerel ağ kurma opsiyonu kalktı mı oluyor :(
 
  • Beğen
Tepkiler: cihanata_1
beyaz_dis123

beyaz_dis123

Üye
    Konu Sahibi
vallahi harikasın üstadım allah razı olsun buna bi çözüm bul da dünyalar senin olsun :)
 
cihanata_1

cihanata_1

Üye
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız
bi izle bakkalım istediğin bumu:)
 
beyaz_dis123

beyaz_dis123

Üye
    Konu Sahibi
yok hocam yaa bu da değil bana win 10 da yerel ağ kurma lazım
denemeye kaktım da bu başka birşey. yine de çok teşekkürederim sağol uğraşın için
 
beyaz_dis123

beyaz_dis123

Üye
    Konu Sahibi
Bu konu hala günceldir...
 
beyaz_dis123

beyaz_dis123

Üye
    Konu Sahibi
Bu konu hala günceldir sorun devam etmektedir.
 


Üst Alt