emreli01
Üye
-
Konu Sahibi
-
evet onuda dün denedim olmadı hatta bios kısmında mous ve klavye ile ilgili biryer vardı diseble dı eneble yaptım yine aynı klavye maus ile ekran uyanmıyor kasa power tuşu ile uyanıyor sadeceBu ayarı denediniz mi ?
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
Yeni anakartınızda bu özellik olmayabilir. Eskiden toshıba laptoplarda bu tarz bir özellik vardı. Ofis modu özelliği vardı, aktif edince kapağı açtığın gibi cihaz çalışmaya başlıyordu.evet onuda dün denedim olmadı hatta bios kısmında mous ve klavye ile ilgili biryer vardı diseble dı eneble yaptım yine aynı klavye maus ile ekran uyanmıyor kasa power tuşu ile uyanıyor sadece
bence intel ile alakalı birşey gibi duruyor veya bios çünkü önceki masaüstü parçalarım eski olmasına rağmen açılıyordu aynı keza evde 2 leptop var onlardada windows 10 Pro yüklü maus ve klavye ile uyanıyorYeni anakartınızda bu özellik olmayabilir. Eskiden toshıba laptoplarda bu tarz bir özellik vardı. Ofis modu özelliği vardı, aktif edince kapağı açtığın gibi cihaz çalışmaya başlıyordu.
bunlar ne için ?Bu ikisini yükledin mi ?
Anakartınız için gerekli olan sürücülerdir.bunlar ne için ?
Normal klavye girişi derken ? PC uyku moduna girip ekran söndükten sonra kasanın ışığı yanıp yanıp sönüyor ya uyku moduna girince uyanması için klavyeden bir tuşa bastığım da uyanirdi veya maus u hareket ettirince uyanirdi ama yeni sistemimde uyanmiyorAynı sorun ben de de vardı normal klavye girişiyle uykuya giriyor ama usb klavyeyle uyku koduna girmiyor. Usb giriş uyku modunu engelliyor.
Teşekkür ederim ben Driver booster ile güncelledim bunları bulup indirmezmi driver booster ?Anakartınız için gerekli olan sürücülerdir.
-Intel Management Engine Driver+Microsoft hotfix
-Intel Chipset Driver
biosu tam ekran olayını buldum ayrıyeten görünüm olarak nasıl bu şekilde biosun görünümünü yaparım demiştim oda gameing anakartların bios görünümüymüş tek sorun uyku modu kaldı ayrıyeten bazen bilgisayarı kapat dedğimde ekran kapanıyordu ama kasa çalışmaya devam ediyordu onuda halletim tek uyku modu sıkıntısı kaldı@emreli01 anakartın güncel üretim ve üreticinin sitesinde en iyi sürücüler varken driver booster tarzı yazılım kullanmak yanlış olur.
Bu tip yazılımları son çare olarak kullanın, çünkü çoğu sistemde soruna neden oluyorlar.
Normal klavye girişi derken ? PC uyku moduna girip ekran söndükten sonra kasanın ışığı yanıp yanıp sönüyor ya uyku moduna girince uyanması için klavyeden bir tuşa bastığım da uyanirdi veya maus u hareket ettirince uyanirdi ama yeni sistemimde uyanmiyor
Kablosuz klavye maus kullanıyorum başka bir usb bölümünlerine taktım ama sonuç yine aynıUsb maus ve klavye kullanıyorsanız normal giriş yani aşağıdaki resimde 2 ve 3 girişlerine takın öyle deneyin yaklaşık 10 tl bir usb dönüştürücü alabilirsiniz ben bu şekilde çözdüm nedense bazı kasalarda usb klavye ve maus takınca sistem uyku moduna girmiyor ve açılmıyor.
Başka bir USB portu değil, PS/2 portunu kullanmayı deneyin demekte.Kablosuz klavye maus kullanıyorum başka bir usb bölümünlerine taktım ama sonuç yine aynı
Lenovo S1a40 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?