Windows 10 Siyah Ekran Sorunu Çözümü

Sponsorlu Bağlantılar

ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
Windows 10 Siyah Ekran Sorunu Çözümü
Windows 10 güncellemesi ardından bilgisayarınız açılışta belli bir süre siyah ekranda kalıyorsa bu işlemleri uygulayıp sorunu çözebilirsiniz.

Windows+X komutu ardından çalıştır diyelim ve aç bölümüne regedit yazıp tamam diyelim.

Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Açılan pencerede düzen kısmından bul seçeneğine tıklayalım. Arama bölümüne EnableULPS yazıp sonrakini bul diyelim.

Seçili olan EnableUlps'ye sağ tıklayıp değiştir diyelim ve 1 olan değer verisini silip 0 yazalım.

Bilgisayarınızı yeniden başlatabilirsiniz. İşlemi geri almak isterseniz 0 yerine tekrar 1 yazmanız yeterli olacaktır.

Benim siyah ekran sorunum bu yöntem ile çözüldü fakat sizin sorununuz farklı nedenlere bağlı olarak çözülmeyebilir.

Ekli dosyalar

• Beğen
Tepkiler: fatal_eagle ve afatsumlug97

exp_l0it

exp_l0it

Üye
Windows 10 güncellemesi ardından bilgisayarınız açılışta belli bir süre siyah ekranda kalıyorsa bu işlemleri uygulayıp sorunu çözebilirsiniz.

Windows+X komutu ardından çalıştır diyelim ve aç bölümüne regedit yazıp tamam diyelim.

Açılan pencerede düzen kısmından bul seçeneğine tıklayalım. Arama bölümüne EnableULPS yazıp sonrakini bul diyelim.

Seçili olan Enableulps'ye sağ tıklayıp değiştir diyelim ve 1 olan değer verisini silip 0 yazalım.

Bilgisayarınızı yeniden başlatabilirsiniz. İşlemi geri almak isterseniz 0 yerine tekrar 1 yazmanız yeterli olacaktır.

Benim siyah ekran sorunum bu yöntem ile çözüldü fakat sizin sorununuz farklı nedenlere bağlı olarak çözülmeyebilir.

bende enableulps diye bir giri bulamadı :) w10 pro 32bit

zero1995

zero1995

Üye
kardeş windows10 güncelledim herşey tamam da yüzde geliyor ekrana %70 küsüratta ekran kapanıyor bir daha gelmiyor sanki pcyi kapatmışsın gibi nasıl çözülür

bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
kardeş windows10 güncelledim herşey tamam da yüzde geliyor ekrana %70 küsüratta ekran kapanıyor bir daha gelmiyor sanki pcyi kapatmışsın gibi nasıl çözülür
Emin değilim ama denersen her hangi bir zarar gelmez, o yüzden öneriyorum.
Bilgisayarım > SAĞ CLİKC
YÖNET cLİCK
YEREL KULLANICILAR VE GRUPLAR CLİCK
Gelen ekranda Administrator üzerine sağ click ve özellikler'gir..
Hesap Devre Dışı seçeneği ndeki Çentiği kaldır..
Bilgisayarı yeniden başlat..
Administrator adıyla giriş yap
ve güncellemeleri denetle..
Sanıyorum sorun bu şekilde çözülür, çözülmese de her hangi bir sorun yaşamazsınız.

zero1995

zero1995

Üye
kardeş yerel kullanıcılar ve gruplar diye bir secenek yok

zero1995

zero1995

Üye
evet :)

bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
Şu anda windows home yüklü bir bilgisayar olmadığı için size bakarak tarif edemiyorum. :=((
muhtemel çareler..
1- güncellemeyi bir kaç kez daha deneyin..
2- Güncelleme ekranında güncelleme özellikleri diye bir yer olması lazım. oraya girdiğinde Windows un diğer güncellemeleri ile ayrı ver seçeneğinindeki çentiği kaldır ve yeniden güncelleme kontrolü yap.. Yani bu durumda güncelleme sayısını azaltıyoruz.
3- her olumsuz durumda bilgisayarı kapatıp yeniden açın ve tekrar güncellemeleri kontrol et seçeneğiyle yeniden deneyim.. Bir kez benim de başıma gelmişti.. bir kaç deneme sonrası yüklemişti..
4- İnternet bağlantısında sorun yaşıyor iseniz sabah erken saatlerde ya da akşam geç saatler de tekrar güncellemeleri kontrol ediniz..
5- Windows Defender isimli microsoft a ait virüs proğramının güncellemesini yalnızca yap ve ondan sonra virüs taraması yaptır.. ardından da bilgisayarı kapatıp açarak tekrar güncelleme kontrolü yapınızb...
Aklıma gelenler bunlar..

zero1995

zero1995

Üye
hım teşekkür ederim malesef windows update yi kastettiniz sanırım orada güncelleme özellikler diye bir seçenek göremedim ayrıca format bile attım kaç defa pcye 2. kez aynı sorun oldu flash'a atıp denedim ama nasıl yükliyecegimi bilemedim boot denilen yerde belki fikriniz vardır yardım ederseniz sevinirim :)

fatal_eagle

fatal_eagle

Üye

Seçili olan EnableUlps'ye sağ tıklayıp değiştir diyelim ve 1 olan değer verisini silip 0 yazalım.

Teşekkürler, benimde derdim buymuş düzeldi Allah razı olsun :)

• Beğen
Tepkiler: ANIL

Üst Alt