Windows 10 Sistem Geri Yükleme

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Windows 10 Sistem Geri Yükleme
Birçok kişinin kullandığı dünyanın en popüler işletim sistemi olan Windows şuanda Windows 10 sürümü ile yayın hayatına güncel sürümle devam etmektedir. Yıllar geçmiş olmasına karşın halen işletim sistemi kaynaklı birçok sorun kullanıcıların karşısına çıkmaktadır. Hatta bu sorunlardan bazıları bilgisayarı bir daha kullanılamaz hale getirmektedir. Bazen işletim sistemi kaynaklı veya yüklü olan uygulamalardan kaynaklı öyle hatalar oluyor ki cihazda bulunan önemli dosyalar veya programlar kendi kendine silinebiliyor.
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Bu gibi durumlarda Windows sistem geri yükleme özelliği can kurtarabiliyor. Bende bu yazımda sizlere Windows 10 sistem geri yükleme nasıl yapılır ? Kısaca onu göstereceğim. Öncelikle sistem geri yükleme özelliğinin bütün bilgisayarlarda kullanılabilir olmayacağını söylemek istiyorum. Eğer bilgisayarınızda kurulu herhangi bir program daha öncesinde sistem geri yükleme noktası oluşturmadıysa veya siz kendiniz oluşturmadıysanız aşağıda anlatacağım adımlar sonucunda Windows 10 sistem geri yükleme yapamazsınız.
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Öncelikle dosya gezginini açın. Ardından üst kısımda yer alan Bilgisayar yazısına tıklayın ve oradan sistem özellikleri kısmına tıklayın. Eğer en güncel Windows 10 sürümünü kullanıyorsanız karşınıza Windows 10 ayarlar menüsü gelecektir. Sağ kısımda yer alan sistem bilgileri butonuna basın. Bu sayede yukarıdaki görselde gördüğünüz sistem bilgisi ekranı açılacaktır.
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Burada ayarları değiştir butonuna basın. Karşınıza bilgisayar ayarları ile ilgili ufak bir pencere çıkacaktır. Bu pencere üzerinde yer alan sistem koruması menüsüne girin. Ardından Windows 10 sistem geri yükleme butonuna basın. Aşağıdaki gibi bir ekran karşınıza gelecektir. Burada karşınıza en son bilgisayarınıza ne zaman sistem geri yükleme noktası oluşturulduysa çıkacaktır. Tarih ayarları ve yüklü olan uygulamaların ayarlarını yaparak devam edebilirsiniz. Kısa bir süren geri yükleme işleminin ardından bilgisayarınız seçmiş olduğunuz tarihteki hali ile açılacaktır. Bende herhangi bir sistem geri yükleme noktası olmadığı için buradan sonra devam edemedim.
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
 

Ekli dosyalar

  • Beğen
Tepkiler: PALA., MAERKEK ve Murat Alper
PALA.

PALA.

Üye
Uzun yıllardır kullanmadığım bir windows opsiyonudur. Zira yedeğin boyutu, belirli bir boyuta ulaştığında siliniyor...
 
  • Beğen
Tepkiler: Buğra


Üst Alt