Mesele güncellemelerin sayısı değil bunu hala anlaamdık maalesef. Önemli olan güncellemelerin ne getirdiğiydi. Sen o güncellemelerle Android ve ios a yetişmeye çalışıyordun ama 4 majör güncellemede bile hala yakınlarına bile yetişemedin. Buna bakmak lazım. Sayıya bakarsan Linux da her gün güncelleme yapıyor ama en çok kullanılan işletim sistemi mi?
Sorması ayıp olmasın diğer platformlarda gelen güncellemeler ile atomu mu parçalıyorsun? Evrenin var oluşu veya yaşamın nasıl oluştuğunu mu inceliyorsun?
Adı
CEP TELEFONU olan, cebine giren bir cihazdan ne istediğin önemli. Sistem olarak (bana göre) Windows mobile gayet yeterli ve bazı özellikleriylede iostan ileri de idi. (Kablosuz şarj, yüz tanıma sistemi, dock istasyonu gibi).
Milletin ağzı açık aaaa bak iphone de kablosuz şarj varmış dediği bu dönemde bizler Lumia 920 ile kablosuz şarjı kullanıyorduk.
iphone x te yüz tanıma sistemi ile daha yeni tanıştığı bu dönemde ise 950/950 Xl ile yüz tanıma ile telefonları güvenlik altına alıyorduk.
Bazı şeylere bok atarken iki kere düşünmek lazım.
Microsoft katı kuralları yüzünden ağzımız açık hayranlıkla baktığımız konseptleri cihazlarımız da tabiki görmek isterdik ama yapmadı veya yapamadı. Başka bir platformda ise giydiğin donun rengine kadar öğrenmek için izin istemesene ne buyuracağız? Basit bir (misal el feneri) uygulamanın konumuna, kişilere, fotoğraflara, mesajlara,internet bağlantısına, medya içeriğine, hafıza ve depolama alanlaına kadar ulaşmasını nasıl onaylayacağız veya kabulleneceğiz?
Veya o platformda zararlı uygulamaların elini kolunu sallaya sallaya mağazaya yuklenmesini nasıl açıklayacağız.
Ben şahsen kişisel güvenlik açısından windowsun yeteri kadar beni koruduğunu hissediyorum. Başka bir platformda ise milletin özel hayatına dair fotoğrafların depolama sunucularından çalınıp (!) şantaj ve tehdit amaçlı kullanılmasını da ses çıkartma dersiniz şimdi de!
Neyse sende eski lumiacısın dediklerimi en az benim kadar anlamışsındır.
Yeni cihazın varsa da onla mesut mutlu yaşa ve hayatın keyfini çıkartmaya bak.