Windows 10 Mobile Insider Preview Yayınlandı

Sponsorlu Bağlantılar

dakamon

dakamon

Üye
Valla ben üzülürüm de şu lumia amiral gemi modeline para verenlere üzülürüm. Sen 2500-3000 tl ver ve güncellemeyi kessinler. MS mağazalarında Androidli telefon satış dönemi başlamış. Bence en yakın zamanda android yada ios a geçin beyler. Diretmeyin. Ama elinizdeki Lumia ihtiyaçlarınızı %100 karşılıyordur ona bir şey diyemem.

maydinmaydin

maydinmaydin

Üye
yeni cihazı geçtim bence bize de başka güncelleme gelmeyecek.

İnsan en azından kendi müşteri ve fanları için yılda bir iki cihaz çıkarır. İstese Hmd'ye ya da başka bir üreticiye yılda bir iki sembolik Lumia cihazı ürettirebilir. Yaktın bizi Microsoft.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi ve Aybin.Kilic
Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
Valla ben üzülürüm de şu lumia amiral gemi modeline para verenlere üzülürüm. Sen 2500-3000 tl ver ve güncellemeyi kessinler. MS mağazalarında Androidli telefon satış dönemi başlamış. Bence en yakın zamanda android yada ios a geçin beyler. Diretmeyin. Ama elinizdeki Lumia ihtiyaçlarınızı %100 karşılıyordur ona bir şey diyemem.
Zamanında çıkan amiral modellere 1 güncelleme gelmezken amber/black/cyan/denim olmak üzere 8.0 la çıkan cihazlar 4 majör güncelleme aldı. Daha sonra windows 10 ile 2 ana güncelleme daha aldı. Toplam 6 güncelleme. O dönemde çıkan hangi amiral model bu kadar güncelleme gördü? (930/1520 amiral modelleri lumianın)
şimdi ise wp10 ikinci nesili llegal yollarla yükledik ve tabiri caizse halen güncelleme alıyoruz. Bu konuda haksızlık etmemek lazım.
Bizim kızdığımız nokta uygulamalardı. Mağaza diğer marketlere nazaran sönüktü. Koskaca Microsoft kıçı kırık firmalara uygulama yazdırtamadı ya buna isyan ettik. Eğer bugün mağaza beklentileri karşılasa düşünmeden gene Lumia veya Microsoft telefon alırım.
Güvenlik konusunda ios ile kapışır Windows mobile 10. Mağazasına tüküreyim diyorum başkada birşey demiyorum....

• Beğen
Tepkiler: symbianbelle, serinaga, suyunsesi ve 5 diğerleri
dakamon

dakamon

Üye
Zamanında çıkan amiral modellere 1 güncelleme gelmezken amber/black/cyan/denim olmak üzere 8.0 la çıkan cihazlar 4 majör güncelleme aldı. Daha sonra windows 10 ile 2 ana güncelleme daha aldı. Toplam 6 güncelleme. O dönemde çıkan hangi amiral model bu kadar güncelleme gördü? (930/1520 amiral modelleri lumianın)
şimdi ise wp10 ikinci nesili llegal yollarla yükledik ve tabiri caizse halen güncelleme alıyoruz. Bu konuda haksızlık etmemek lazım.
Bizim kızdığımız nokta uygulamalardı. Mağaza diğer marketlere nazaran sönüktü. Koskaca Microsoft kıçı kırık firmalara uygulama yazdırtamadı ya buna isyan ettik. Eğer bugün mağaza beklentileri karşılasa düşünmeden gene Lumia veya Microsoft telefon alırım.
Güvenlik konusunda ios ile kapışır Windows mobile 10. Mağazasına tüküreyim diyorum başkada birşey demiyorum....

Mesele güncellemelerin sayısı değil bunu hala anlaamdık maalesef. Önemli olan güncellemelerin ne getirdiğiydi. Sen o güncellemelerle Android ve ios a yetişmeye çalışıyordun ama 4 majör güncellemede bile hala yakınlarına bile yetişemedin. Buna bakmak lazım. Sayıya bakarsan Linux da her gün güncelleme yapıyor ama en çok kullanılan işletim sistemi mi?

• Beğen
Tepkiler: maydinmaydin
vedat1966

vedat1966

Üye
Mağaza konusuna kesinlikle katılıyorum. Bir zamanlar BADA kullanmıştım. Aynı sıkıntı Bada işletim sisteminde de vardı. Mağazada sadece 3 tane tarayıcı (Browser) vardı. Gerisini siz düşünün. Ancak yapılan uygulamalar kaliteliydi. Yürüyüş uygulamasının yada gizli klasör uygulamasının rahatlığı ve kolaylığını hala android'de bulamıyorum.

SM-N910F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: maydinmaydin ve Aybin.Kilic
Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
Mesele güncellemelerin sayısı değil bunu hala anlaamdık maalesef. Önemli olan güncellemelerin ne getirdiğiydi. Sen o güncellemelerle Android ve ios a yetişmeye çalışıyordun ama 4 majör güncellemede bile hala yakınlarına bile yetişemedin. Buna bakmak lazım. Sayıya bakarsan Linux da her gün güncelleme yapıyor ama en çok kullanılan işletim sistemi mi?
Sorması ayıp olmasın diğer platformlarda gelen güncellemeler ile atomu mu parçalıyorsun? Evrenin var oluşu veya yaşamın nasıl oluştuğunu mu inceliyorsun?
Adı CEP TELEFONU olan, cebine giren bir cihazdan ne istediğin önemli. Sistem olarak (bana göre) Windows mobile gayet yeterli ve bazı özellikleriylede iostan ileri de idi. (Kablosuz şarj, yüz tanıma sistemi, dock istasyonu gibi).
Milletin ağzı açık aaaa bak iphone de kablosuz şarj varmış dediği bu dönemde bizler Lumia 920 ile kablosuz şarjı kullanıyorduk.
iphone x te yüz tanıma sistemi ile daha yeni tanıştığı bu dönemde ise 950/950 Xl ile yüz tanıma ile telefonları güvenlik altına alıyorduk.
Bazı şeylere bok atarken iki kere düşünmek lazım.
Microsoft katı kuralları yüzünden ağzımız açık hayranlıkla baktığımız konseptleri cihazlarımız da tabiki görmek isterdik ama yapmadı veya yapamadı. Başka bir platformda ise giydiğin donun rengine kadar öğrenmek için izin istemesene ne buyuracağız? Basit bir (misal el feneri) uygulamanın konumuna, kişilere, fotoğraflara, mesajlara,internet bağlantısına, medya içeriğine, hafıza ve depolama alanlaına kadar ulaşmasını nasıl onaylayacağız veya kabulleneceğiz?
Veya o platformda zararlı uygulamaların elini kolunu sallaya sallaya mağazaya yuklenmesini nasıl açıklayacağız.
Ben şahsen kişisel güvenlik açısından windowsun yeteri kadar beni koruduğunu hissediyorum. Başka bir platformda ise milletin özel hayatına dair fotoğrafların depolama sunucularından çalınıp (!) şantaj ve tehdit amaçlı kullanılmasını da ses çıkartma dersiniz şimdi de!
Neyse sende eski lumiacısın dediklerimi en az benim kadar anlamışsındır.
Yeni cihazın varsa da onla mesut mutlu yaşa ve hayatın keyfini çıkartmaya bak.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: a.emre, symbianbelle, serinaga ve 6 diğerleri

dark_13

Üye
arkadaşlar telefonumun(Lumia 950 xl)ekranı kırıldı iç-dış nasıl yaptırabilirim yardımcı olurmusunuz

Esendağlı

Esendağlı

Üye
  • Beğen
Tepkiler: Krnl386
bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
arkadaşlar telefonumun(Lumia 950 xl)ekranı kırıldı iç-dış nasıl yaptırabilirim yardımcı olurmusunuz
Ankara'da yaşıyor iseniz Sıhhiye'de Balıkçıoğlu İşhanı'na,
İstanbul'da yaşıyor iseniz Kadıköy sahildeki işhanlarına uğramanızda yarar var.
Diğer yolda ekranını internet aracılığıyla getirtip işinin ehli bir ustaya taktırmanız.

• Beğen
Tepkiler: Krnl386 ve Aybin.Kilic

hzberat

Üye
bitti mi tamamen w10m?

serinaga

serinaga

Üye
Daha Bitmedi :bira:

Ghanelim

Üye
12 ekimden beri güncelleme vermiyor...
Bundan sonra versede Ekim’e kadar vermesede :) kasıma kadar

Murat Alper

Murat Alper

Üye
yeni cihaz çıkaracakmış microsoft snapdragon 845'li teknolojioku sitesinde okudum bugün

• Beğen
Esendağlı

Esendağlı

Üye
yeni cihaz çıkaracakmış microsoft snapdragon 845'li teknolojioku sitesinde okudum bugün
Evet öyle bir haber var ama bu cihaz windows 10 mobile cihazı değilde arm tabanlı bir tablet mi ne olacakmış, o zaman bu telefon işi windows tarafından bitti gözüyle bakılıyor sanırım.

maydinmaydin

maydinmaydin

Üye
Dün hiç WP kullanmamış olan bir arkadaşım A101'de Lumia 532 görmüş. Sıfır kutusunda ve fiyatı 399 yerine 199 lira diye yazmışlar. Bana mesaj attı alayım mı diye. Bende "yedek telefon olarak evde bulunsun diyorsan al, temel ihtiyaçlarını fazlasıyla görür" dedim çünkü o paraya alınabilecek sıfır akıllı telefon yok. Eksiklerini de söyledim. Telefonu açmış bakmış beğenmiş ve aldı. Eve götürmüş. 7 yaşlarında oğlu var çocuk beğenmiş evde kullanacakmış telefonu. Şimdi bu 532'ye W10 yüklenir mi? Yükleniyorsa yükleyelim mi yoksa 8.1'de kalması daha mı iyi olur ne dersiniz?

Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
Dün hiç WP kullanmamış olan bir arkadaşım A101'de Lumia 532 görmüş. Sıfır kutusunda ve fiyatı 399 yerine 199 lira diye yazmışlar. Bana mesaj attı alayım mı diye. Bende "yedek telefon olarak evde bulunsun diyorsan al, temel ihtiyaçlarını fazlasıyla görür" dedim çünkü o paraya alınabilecek sıfır akıllı telefon yok. Eksiklerini de söyledim. Telefonu açmış bakmış beğenmiş ve aldı. Eve götürmüş. 7 yaşlarında oğlu var çocuk beğenmiş evde kullanacakmış telefonu. Şimdi bu 532'ye W10 yüklenir mi? Yükleniyorsa yükleyelim mi yoksa 8.1'de kalması daha mı iyi olur ne dersiniz?
yüklenir bence. İnsider ile wm10 betaya geçir. Sonra interop tools gibi bir şeyle başka bir model yapıp stabil surum kur derim. (evrensel uygulama desteği için)

Püf Noktası - Creators Güncellemesi Almayan Lumia Cihazlara Kararlı Creators Sürümünü Yükleme (Resimli.Anlatım)

• Beğen
Tepkiler: OzgurSMO ve maydinmaydin
afwerker

afwerker

Üye
Tarlası yanmış çiftçi gibi oturup kara kara düşünür hale geldik.
2 adet 950 xl var farklı cihazları internet üzerinden görüntülü aradığımda kamera aşırı derecede bulanık ve seçilmez hale geliyor bunun sebebi sanırım son yazılımla alakalı gibi Skype ve whatsappda yaşadığım sorun.

• Beğen
Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
Tarlası yanmış çiftçi gibi oturup kara kara düşünür hale geldik.
2 adet 950 xl var farklı cihazları internet üzerinden görüntülü aradığımda kamera aşırı derecede bulanık ve seçilmez hale geliyor bunun sebebi sanırım son yazılımla alakalı gibi Skype ve whatsappda yaşadığım sorun.
Tavsiyem orjinal firmware kurup stabil sürüme geçmeniz yönünde olacak.
Bu vizyonuna atladığım ms insiderden bir cacık çıkmayacak bu saatten sonra.

• Beğen
Tepkiler: Krnl386, suyunsesi, serinaga ve 1 kişi daha

Üst Alt