Windows 10 Mobile Insider Preview Yayınlandı

Sponsorlu Bağlantılar

Sensation

Sensation

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Yakında tüm bölgelerde Cortana aktifleşebilir.

• Beğen
Tepkiler: ceza87, n000k, Krnl386 ve 3 diğerleri

dakamon

dakamon

Üye
Yakında tüm bölgelerde Cortana aktifleşebilir.
Aktifleşecek fakat ingilizce bilmiyorsan çokta bir işine yaramaz. Şurası da ayrı bir soru aktifleşecek fakat TR de ingilizce bilen biri için ne kadar yararlı olabilecek. Şehirleri kentleri söyleyince anlayacak mı mesela? Dönerciye nasıl giderim desem bana rota çizecek mi bunu ingilizce söylesek bile.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Aktifleşecek fakat ingilizce bilmiyorsan çokta bir işine yaramaz. Şurası da ayrı bir soru aktifleşecek fakat TR de ingilizce bilen biri için ne kadar yararlı olabilecek. Şehirleri kentleri söyleyince anlayacak mı mesela? Dönerciye nasıl giderim desem bana rota çizecek mi bunu ingilizce söylesek bile.
Esasen Cortana'nın kullanıldığı ülkelerin genişlemesindeki en önemli sorun yerelleştirilme çalışmaları. Zaten Cortana'nın en büyük özelliği de yerelleştirilmesi. Mesela İngilizce dilinde bir espriyi çeviri yapsanız farklı bir anlamı olabiliyor. Fakat Cortana bunu ayırt edebiliyor. Yerelleştirilmemiş bir Türkçe Cortana'ya hayırlı işler desen hiç bir şey anlamaz mesela :)

.BlueTR

.BlueTR

Üye
8.1e döndüm ben yine abi bu nasıl bir rahatlıktır. Şarj 12 saatte orta parlaklıkta, yaklaşık 5-6 saatlik bi 3g kullanımıyla ancak %5e indi az önce. Facebook, instagram, twitter gibi güncel uygulamalar için Windows 10 zorunluluğu olmasa çekilecek dert değil gerçekten.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
VLC Media Player UWP uygulaması Windows 10 Mobile Redstone için önümüzdeki hafta public beta olarak yayınlanacak. Uygulamayı yüklemek için Windows 10 Mobile Th2 yeterli değil. Windows 10 Mobile Redstone sürümü şart olacak.

• Beğen
Tepkiler: KırmızıBeyaz60 ve Esendağlı
KırmızıBeyaz60

KırmızıBeyaz60

Üye
VLC Media Player UWP uygulaması Windows 10 Mobile Redstone için önümüzdeki hafta public beta olarak yayınlanacak. Uygulamayı yüklemek için Windows 10 Mobile Th2 yeterli değil. Windows 10 Mobile Redstone sürümü şart olacak.
Picture in Picture Mobilde de olabilir mi?

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Picture in Picture Mobilde de olabilir mi?
Thomas Nigro'nun yaptığı açıklamada; Redstone sürümü şartının Background audio API'leri, teknik limitler ve driver sorunları nedeniyle koyulduğu belirtiliyor. Bunun dışında bir bilgi yok.

• Beğen
Tepkiler: Krnl386 ve KırmızıBeyaz60
Sensation

Sensation

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
En iyisi de şu Yandex aramadan kurtuluruz. Hem geç açılıyor hem de iyi değil. Bing tıkladığımız an açılıyor. Ve sessiz saatler bile çok iyi olacak.
Yıldönümü güncellemesi ile gelmesi bekleniyor. Birkaç yapı sonra görebiliriz.

• Beğen
Tepkiler: Dexter Morgan, flutewoddy, n000k ve 1 kişi daha
Sensation

Sensation

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Outlook Posta ve Takvim(17.6769.40792.0 > 17.6868.40532.0) güncellendi.

bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
27 nci yapıdayım, bende sistem güncellemeleri hata veriyor.
Mecburen 28 nci yapıya bakacağız..

Bu arada OTG konusunda bir gelişme var mı?
Bu arada Microsoft geliştiricilere "Contnuum kullanan bir Windows 10 uygulaması için kullanıcı arabirimi tasarlayabilir misiniz?" şeklinde öneride bulunarak Surface Pro. 4 ödülü kazanılabileceğini söylüyor.
Keşke bu tip çalışmalarla birlikte,
Dünya genelinde büyük bir reklam-tanıtım atağına kalksa
Uygulama yazan şirketlerle anlaşarak kullanıcıların aklını alacak uygulamaları mağazaya koysa...
ve tabi aynı atakla birlikte her tür kullanıcıya hitap edecek modeller piyasaya sürse...
Görecek miyiz? yoksa hayalden öteye geçmeyecek mi?

suyunsesi

suyunsesi

Üye
27 nci yapıdayım, bende sistem güncellemeleri hata veriyor.
Mecburen 28 nci yapıya bakacağız..

Bu arada OTG konusunda bir gelişme var mı?
Bu arada Microsoft geliştiricilere "Contnuum kullanan bir Windows 10 uygulaması için kullanıcı arabirimi tasarlayabilir misiniz?" şeklinde öneride bulunarak Surface Pro. 4 ödülü kazanılabileceğini söylüyor.
Keşke bu tip çalışmalarla birlikte,
Dünya genelinde büyük bir reklam-tanıtım atağına kalksa
Uygulama yazan şirketlerle anlaşarak kullanıcıların aklını alacak uygulamaları mağazaya koysa...
ve tabi aynı atakla birlikte her tür kullanıcıya hitap edecek modeller piyasaya sürse...
Görecek miyiz? yoksa hayalden öteye geçmeyecek mi?

Demek böyle bir arabirime sahip uygulamayı kendileri beceremiyor, ya da uğraşamayız deyip başkalarına kilitlemeye çalışıyorlar. Koca yazılım devi düşünün. :kop2:

• Beğen
Tepkiler: BomberMAn TR01 ve n000k
bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
Hani bir hikaye var ya..!
Oğul, "baba bir hırsız tuttum" demiş
Babası "Oğlum hırsızı al da gel"
Oğul, "baba gelmiyor"
Babası, "O zaman bırak gitsin"
Oğul, "Baba gitmiyor"..
Böyle bir şey..

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Esendağlı

Esendağlı

Üye
Demek böyle bir arabirime sahip uygulamayı kendileri beceremiyor, ya da uğraşamayız deyip başkalarına kilitlemeye çalışıyorlar. Koca yazılım devi düşünün. :kop2:
Ben başka açıdan bakıyorum, yeni yeni fikirlere açık olması ve önem vermesi güzel bir şey.

Sensation

Sensation

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Cortana'yı aktifleştirdim ve artık bu yapıda konum açık olmadan çalışabiliyor.

bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
Cortana'yı Deneyelim, görelim : )

Üst Alt