ogzhnoTr
Üye
Neye gore pil kötü ? Şu an 16. Yapıdayım ve pil 8.1 de ki kadar iyi ve kilitliyken kacta birakiyorsam tekrar actigimda aynisini buluyorum16 .yapının şarj sorunu olduğu gibi şarjın göstergeside yanlış bilgi veriyor diğer . 8.1 'de %10 şarj kaldığında telefonun internetini kapatıp telefonu bıraktığımda sabah en fazla %8 ile yoluma devam edebiliyordum. 16.yapıda bu testi dün yaptım ve -11 gibi bir şarj süresinde telefonun internetini kapatıp sabaha uyandığımda telefon ölmüştü... Bu basit ve kolay yöntemlerden bir tanesi bir diğeri ise oyun ve internette dolaşmadan önce telefon şarjının ne kadar kaldığını kontrol edip kullanımını yaptıktan sonra örneğin %68 30 dk oyun 30 dk nette gezdiniz 1 saatli kullanım sonucu %55 kaldığını gördünüz ve telefonu bir köşeye bırakın 30 dk sonra tekrar elinize aldığınızda %48-%49 olarak görüyorsanız zaten telefonunuz şarj konusunda sıkıntılı olduğunu anlarsınız.
8.1'de bu şekilde değildi IOS'da da bu şekilde değil ama androidde de pil tüketimi ve hesaplaması MS'nin 16.yapısı ile aynı zaten bunu MS'de iyi biliyorki kaç yapıdır pil performansını iyi edecekler diye kastırıyorlar.