Windows 10 Mobile Insider Preview Yayınlandı

Sponsorlu Bağlantılar

braayn

braayn

Üye
TeknoSeyir'de severek takip ettiğim bir editör var Levent Pekcan. Sıkı bir Nokia ve WP kullanıcısı 2012 den beri de kullanıyor zaten. İşi yakından takip eden ve fikirlerine güvendiğim güzel bir insan. Bugün bir konuşmasında dinledim, MS'nin Windows 10 Mobile geleceğini pek parlak görmediğini hatta ve hatta 2016 sonunda MS'nin mobilden çekilebileceğini bile söyledi. Çekilmesine ben pek ihtimal vermiyorum ancak çekilmese de bugün @papakudioflu nun da dediği gibi konu büyük boyutta belki de tamamen kurumsal odaklı olabilir. Bireysel kullanıcı yerine kurumlar ve şirketlere yönelik bir mobil anlayışı gelişecek sanırım.
Yani diyorsunuz ki biz bireysel kullanıcılar avucunu yalasın :) elimizdeki cihazlar gümledi

braayn

braayn

Üye
Arkadaşlar lumialarda ekranımı yansıt uygulaması var mı akıllı televziyonlara kablosuz olarak bağlanabiliyor muyuz?
1520 ile 930 dışında yansıtan yok sanırım ve kaldı ki win10 Tp kullanıyorsan hiç denemedim şuan yansıtıyor mu diye

• Beğen
Tepkiler: drangela61
kaygisiz43

kaygisiz43

Üye
Aslında Lumia 950 ve Lumia 950 XL Türkiye’de beklenen fiyatlardan çıkacak olsaydı eminim "ben dahil" bir çok arkadaşımızın fikirleri çok farklı olurdu ve şu anda başka şeyleri konuşuyor olurduk.
Fiyatlar düşük olsaydı bile sistem oturmadığı için bizim gibi önceden WP kullanan kişiler bu telefonları alır mıydı?Bence almayacak kısım azımsanmayacak kadar çok olurdu.Sırf sistem oturmadığı için.

Sensation

Sensation

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
ferit.61

ferit.61

Üye
İlk zamanlar bir heyecan ile gelmişti ve buradaki insanların çoğu Microsoft olduğu için değil Nokia ismi için şans verdi bende dahil 820 ve 925 ile. Ama ilk sene dolunca anladım ki bir cacık olmayacak. Ve gerçekten de durum bundan ibaret. Android Ios artık aşmış gitmiş WP ise 2015 ı bekle 2016 yi bekle bu muhabbet 2030 a kadakadar gider arkadaşlar. Daha yıllar önce yazdim Microsoft insanları kobay yerine koydu. Ha keşke faydası olsaydı ama o da olmadı. Bu sistem adam gibi hala gelisemedigine göre kendi mühendisleri bile Lumia kullanmıyor demek ki Toplamış bütün malları milyon dolarlık yatırım yapsa ne olur yıllar oldu el insaf. Hala da birileri savunmaya aldırmaya çalışıyor mu acaba Lumia cihazları ☺ Yanarım yanarım Nokia nin bitmesine vesile olduğuna yanarım. Hayırlı geceler...

onursarii

Üye
Şans verdik o kadar ama boşunaymış herhalde. Lumia 950 diyorsunuz stabilite diyorsunuz da ben uygulama eksikliği olan instagram, snapchat gibi uygulamaların olmaması ya da beta olduğu bir sisteme neden 2250 lira vereyim microsoft bize bunu anlatsın. Kimse kusura bakmasın ama bu sistemi ucuz ve stabil olduğu için kullanmaya başladım e herhalde uygulamalar yavaş yavaş gelir dedim ama gelmiyor abi gelmiyor. 3 senedir windows phone / windows 10 mobile hayranı ve gelişmesini çok isteyen biri olarak elimdeki 735'in son windows phone cihaz olacağını düşünüyorum. Bir sistemin varsayılan tarayıcısının kasması gibi bir durum kabul edilemez ki yapı üstüne yapı verildi. Neyse iphone 6 parası biriktirene kadar windows phone'dayım belki sıçrama yapar ne dersiniz :D

• Beğen
Tepkiler: BLasTeaR
Esendağlı

Esendağlı

Üye
Beklemekten ms nin yavaşlığından sıkılan ve benim gibi bıkan arkadaşlara nacizane tavsiyem eğer imkanları varsa bütçelerine uygun bir telefon alarak diğer sistemlerden(ios/android)birine geçmeleri.yalnız bu arada ellerindeki lumiaları saklamalarını tavsiye ederim.(ilerde bu sistem çok cazip hale gelecektir eminim)

• Beğen
Tepkiler: bulutsuzgece
jetgil

jetgil

Üye
Wp cihazları telefoncular almıyor zaten :D geçen 8x satarken bide telefonculara sorayım dedim 15tane telfoncu gezmişimdir biride alırız demedi. Para bile vermiyorlar. Sonra sahibinden aracılığı ile 350liraya sattım. Bu tip cihazları sevenler kullanır kısacası şuan 640XL kullanıyorum ikinci el 1520 ile arasında çok gidip geldim sonra yeni cihaz diye tercihimi 640xl den yana yaptım. Şimdi ilerde yine bir cihaz alacak olsam yine wp olacak ki aldığın cihazıda sahibinden aracılığıla alırım veya satarım.

serinaga

serinaga

Üye
Arkadaşlar lumialarda ekranımı yansıt uygulaması var mı akıllı televziyonlara kablosuz olarak bağlanabiliyor muyuz?

Modele göre değişiyor sanırım, L820 kablosuz bağlanamazken, L1520 ile kablosuz ekranımı yansıt kullanılabiliyor ...

• Beğen
Tepkiler: drangela61
Esendağlı

Esendağlı

Üye
Modele göre değişiyor sanırım, L820 kablosuz bağlanamazken, L1520 ile kablosuz ekranımı yansıt kullanılabiliyor ...
1520 de kablosuz ekranımı yansıt çalışıyor mu(video ve resim paylaşımı hariç) ben bulamadım.

enessrsy

enessrsy

Üye
Son durum: Edge dakika başı atıyor, Uc Browser atıyor, Kişiler arama yapmaya kalkarken atıyor, numara çevirme atıyor, 6tag bir süre sonra atıyor, fotoğraflar neredeyse çalışmıyor, groove music çok kötü halde uygulamadan çıkınca müzik duruyor, seçtiğin şarkının çalmaya başlaması çok zaman alıyor vs. vs. daha var da üşendim yazmaya :alkis

• Beğen
Tepkiler: onursarii
Esendağlı

Esendağlı

Üye
Son durum: Edge dakika başı atıyor, Uc Browser atıyor, Kişiler arama yapmaya kalkarken atıyor, numara çevirme atıyor, 6tag bir süre sonra atıyor, fotoğraflar neredeyse çalışmıyor, groove music çok kötü halde uygulamadan çıkınca müzik duruyor, seçtiğin şarkının çalmaya başlaması çok zaman alıyor vs. vs. daha var da üşendim yazmaya :alkis
Ben w10 yükledikten sonra cihazı sıfırlamıştım cihazda ara sıra resetlemeler olmaya başladı ama atmalar falan olmadı sanırım,sonra tekrar 8.1 e dönüp w10 a tekrar yükselttim(sıfırlama yapmadım) şimdi daha iyi.

enessrsy

enessrsy

Üye
Ben w10 yükledikten sonra cihazı sıfırlamıştım cihazda ara sıra resetlemeler olmaya başladı ama atmalar falan olmadı sanırım,sonra tekrar 8.1 e dönüp w10 a tekrar yükselttim(sıfırlama yapmadım) şimdi daha iyi.

Ben de 8.1'den yükselttim ama durum bu.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Son durum: Uygulamalardan atma yok daha hiç karşılaşmadım, batarya performansı oldukça iyi Windows Phone 8.1 düzeyinde diyebilirim. Hatta bekleme ekranında Windows Phone 8.1'den çok daha iyi. Microsoft Edge bir önceki sürüme oranla daha kullanılabilir olsa da geliştirilmeye ihtiyacı var. Uygulama geçişleri, arama, kişiler ve Mesajlaşma sorunsuz, yükleniyor yazısına uzun zamandır rastlamadım, bazı Windows Phone 8.1 uygulamalarında çıkıyor. Muhtemelen bir sonraki yapıda yapılan "geriye dönük uyumluluk" çalışmalarında çözülecektir.

Çoklu görev ekranında ilk zamanlardaki rahatlık yok. Sanki uygulama kapatma işlemi daha yavaş gibi görünüyor. Bazı oyunların pil kullanımında tutarsızlıklar var. Örnek olarak yarım saatte %20 batarya kullanan Candy Crash saga, bazen 15 dakikada %50 olan bataryayı bitirebiliyor.

Bunlar dışında günlük kullanımda bazı mağaza uygulamalarının yetersizlikleri dışında bir sorunum yok. Özellikle twitter uygulamasının alıntı, ön izleme, ve kalp&favori değişikliği gibi yeni özellikleri desteklememesi ve üç yıldır aynı arayüzü kullanması kabul edilebilir değil. En azından Evrensel Uygulama olarak güncellenen Pc sürümünün aynısını Windows 10 Mobile için de kullanıma sunmamalarına akıl erdirmek kahin işi resmen.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi, sfgnrl ve erhanercan
bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
WP mağazasının gelmiş geçmiş en rezalet uygulaması Messenger bence.
Böyle bir rezillik olamaz.
Eski 56K modemler gibi resmen....

• Beğen
Tepkiler: BLasTeaR, BomberMAn TR01, afwerker ve 2 diğerleri
.BlueTR

.BlueTR

Üye
Bizim kilit ekranı işine noldu? Gabriel tweet atmıştı, şirkette satın alınınca dedik geliyor diye ama gelemeye kaldı.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Retrica uygulaması 2016 birinci çeyreğinde mağazada olacakmış.

Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Ekli dosyalar

stockton

Üye
Arkadaşlar bu "veri sınırına ulaştınız" şeklindeki bildirimi kapatma imkanımız yok mu? Sinir etti artık ya!

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Ekli dosyalar

• Beğen
Tepkiler: ceza87

Üst Alt