Windows 10 Mobile Insider Preview Yayınlandı

Sponsorlu Bağlantılar

dücane

dücane

Üye
Gecen gün telefonu bilgisayara baglayip bilgisayardan, mesela Cortana üzerinden mesaj/sms atma özelligi tanitildi. Eminim ki Telefon görüsmeleri de yapilacak bundan sonra bilgisayar üzerinden. Tek sistemin avantajlari bunlar ve sadece bu özellikler icin bile kalinir bu os' de

• Beğen
Tepkiler: kimbilir_01

-_SEFA_-

-_SEFA_-

Üye
Aslında wp küskünleri diye konu açmak lazım,hem burayı meşgul etmeyiz hemde daha rahat bir şekilde orada deşarj oluruz :)çünkü ms ye çok küfür edesim var:)
biraz da ios ve androidin eksiklerini araştırsak durum böyle olmaz bence. Misal androidde mevcut güvenlik açıkları hala en üst safhada. Android kullanan arkadaşlarımın birçoğu internet alışverişlerini benim telefonumdan yapıyor. Sadece o da değil . Bir uygulama sistemi berbat edebiliyor.
ios a gelirsek cihaz kasmıyor diyoruz ama birçoğumuz cihazımızı sd kartsız kullanmıyoruz. 2500tl verip telefonu alıyorlar ama batarya hala berbat. 5s kullanıcıları şuan sıfır orjinal batarya taksa bile batarya yine vasat. lumia 920dediğimiz cihaz 3 yaşına bastı. Ve hata güncelleme alıp iyileştiriliyor. İos da ise güncelleme verilince cihazlar daha da kötü hale geliyor. Büyük ekran kullanmak istersen fiyatlar uçuyor. İphone 6 dediğimiz cihaz full hd ekran bile barındırmıyor.
biz Windows kullanıcıları sd karta uygulama yükleyip keyifle oynayabiliyoruz. Özgür bir Sistem istiyorduk. Android uygulamalarını artık kurabiliyoruz bunun da yolu açıldı. Bilgisayar bağlantısı en iyi bizde. Otomatik sistem optimizasyonu ile oc ve cihazda benim birçok uygulamam aynı değerlere sahip. Onedrive diğerlerine nazaran kat kat iyi ve entegre olduğundan bizim cihazlarda Güzel çalışıyor. Live tile olayı zaten bambaşka yokluğunu hissettiren özelliklerinden . Glance screen , çift tık uyandır uyut , gestures beta ve dahası... Açıkçası sistem Güzel de w10 un stabilitesi eksik sadece ...

• Beğen
Tepkiler: OnurYurdakul, zaakaan, GianniInfantino ve 2 diğerleri
Esendağlı

Esendağlı

Üye
biraz da ios ve androidin eksiklerini araştırsak durum böyle olmaz bence. Misal androidde mevcut güvenlik açıkları hala en üst safhada. Android kullanan arkadaşlarımın birçoğu internet alışverişlerini benim telefonumdan yapıyor. Sadece o da değil . Bir uygulama sistemi berbat edebiliyor.
ios a gelirsek cihaz kasmıyor diyoruz ama birçoğumuz cihazımızı sd kartsız kullanmıyoruz. 2500tl verip telefonu alıyorlar ama batarya hala berbat. 5s kullanıcıları şuan sıfır orjinal batarya taksa bile batarya yine vasat. lumia 920dediğimiz cihaz 3 yaşına bastı. Ve hata güncelleme alıp iyileştiriliyor. İos da ise güncelleme verilince cihazlar daha da kötü hale geliyor. Büyük ekran kullanmak istersen fiyatlar uçuyor. İphone 6 dediğimiz cihaz fu ll hd ekran bile barındırmıyor.
biz Windows kullanıcıları sd karta uygulama yükleyip keyifle oynayabiliyoruz. Özgür bir Sistem istiyorduk. Android uygulamalarını artık kurabiliyoruz bunun da yolu açıldı. Bilgisayar bağlantısı en iyi bizde. Otomatik sistem optimizasyonu ile oc ve cihazda benim birçok uygulamam aynı değerlere sahip. Onedrive diğerlerine nazaran kat kat iyi ve entegre olduğundan bizim cihazlarda Güzel çalışıyor. Live tile olayı zaten bambaşka yokluğunu hissettiren özelliklerinden . Glance screen , çift tık uyandır uyut , gestures beta ve dahası... Açıkçası sistem Güzel de w10 un stabilitesi eksik sadece ...
Bu 1520 benim 3.lumia cihazım(920-1020 ve 1520)zaten bizler bu sistemi seninde ortaya koyduğun farklılıklardan dolayı hala kullanıyoruz,ms.nin bu kadar yavaş kalması ve çok basit şeyleri bile hala sunmayışı bizleri demoralize ediyor.

• Beğen
Tepkiler: bulutsuzgece

stockton

Üye
Arkadaşlar TP'ye geçip sıfırlama yapınca tekrardan 8.1'e mi geçiyor?

stockton

Üye
Hayır yine tp de kalırsın.
Terms and Conditions bölümünde 8.1'i gördüm de korktum bir an. Neyse ki öyle olmadı.
Yalnız ne ilk yüklediğimde ne de şimdi sıfırladıktan sonra geri tuşu çalışmıyor gibi, yani basılı tutunca gelen kısım gelmiyor. Sizde de aynı sorun var mı arkadaşlar?

Esendağlı

Esendağlı

Üye
Terms and Conditions bölümünde 8.1'i gördüm de korktum bir an. Neyse ki öyle olmadı.
Yalnız ne ilk yüklediğimde ne de şimdi sıfırladıktan sonra geri tuşu çalışmıyor gibi, yani basılı tutunca gelen kısım gelmiyor. Sizde de aynı sorun var mı arkadaşlar?
Bende öyle bir sorun olmadı.

stockton

Üye
Şaka gibi bir işletim sistemi bu yahu! Sıfırlamadan önce 4 sütun kullanabilirken şimdi 4 sütun olmuyor 175'e getirdiğimde!

sahanemir

sahanemir

Üye
Sanki batarya bugün daha çabuk bitiyor gibi tuhaf

cesurpolis61

cesurpolis61

Üye
ya beyler muhakkak daha önce bu sorunu yaşayanlar olmuştur benim sorunum da bu direk wifi.. telin wifisini leptopta kullanmak isediğimde bağlantıyı yapıyorum 3 dk kullanımdan sonra bağlantı kopuyor sürekli aynı hata pc den değil çünkü diğer wifilerde kopma olmuyor .. :(

GianniInfantino

GianniInfantino

Üye
Arkadaşlar madem konusu açıldı, iOS un tonla eksiği var. Hiç de mükemmel bir sistem değil yazılım/donanim optimizasyonu dışında. En basitinden aklima gelenler: tamamen kapali bir sistem ve dosya erişimi yok. Torrent tarzı uygulamalar kullanamiyorsunuz bu yüzden. Ekran yansıtma seçeneği sadece apple tv olursa var ki onu da çok yuksek bir fiyata satiyor. Bluetooth ile herhangi bir şey gönderilemiyor. Dosya atmak isteseniz tek bilgisayara muhtaçsiniz, başka bir bilgisayarla senkronize edeyim deseniz dosyalarinizi siliyor. Bu mu mükemmel sistem?

Androide gelecek olursak(şu an lg g3 kullanıyorum) donanımı ölümüne yediğini hepiniz biliyorsunuz zaten. Hali hazirda 1520 de kullaniyorum, donanım olarak daha geride olmasina rağmen g3ten çok daha akıcı. Şimdi bana custom romla gelmeyin, cm12.1 yüklü telefonumda. Cihazimı garanti dışı birakıp hizlandiriyorsam bu sistem mükemmel değildir arkadaşlar. Stock romda cihazim neden akici çalismiyor, bana biri bunu mantikli şekilde aciklasin. Ayrica cm12.1de de sorunlar mevcut. Androidin güvenlik açıklarina, chrome un deli gibi veri tüketmesine, şarjin su gibi akıp gitmesine hiç girmiyorum. iOS a göre 846 kez Androidi seçerim o ayrı mesele ama oturmuş final durumundaki windows 10u (wp 8.1 gibi çalışan) hepsine tercih ederim. Eksikler var mı var. Gidermeye calisiyorlar bu eksikleri, yavaşliklari sinir bozucu ki o yüzden asıl telefon olarak g3 kullaniyorum şu an.
İleride düzgün ve fiyatları uçuk olmayan telefonlarin çaresi windows. Android hep donanım tuketecek ve şişecek, ios hep pahali satacak. Android sisteminde devrim yapmadığı sürece mevcut şartlarda en düzgün alinabilir sistem windows olacak. Tabi bunun ilk koşulu sistemin oturması, başka yolu yok.

• Beğen
Tepkiler: BLasTeaR, kaygisiz43, suyunsesi ve 2 diğerleri
Rock Ve Roll

Rock Ve Roll

Üye
görev yöneticisi dikey konumda olduğunuz zamanlarda açılmıyor açmak için bir uygulama açıp telefonu yatay konuma getirin sonra geri tuşuna basılı durun o zaman açılır geçici çözüm olarak yatay konuma alınca yön kilidiniaçabilirsiniz, sıfırlama yaptıktan sonra 4. Kolonu açmak için ayarlardan daha fazla kutucuk göster seçeneğini aktif etmeniz gerekir :)

• Beğen
Tepkiler: stockton
Esendağlı

Esendağlı

Üye
Şaka gibi bir işletim sistemi bu yahu! Sıfırlamadan önce 4 sütun kullanabilirken şimdi 4 sütun olmuyor 175'e getirdiğimde!
Daha fazla kutucuk göster seçeneğini seçtiniz mi?

• Beğen
Tepkiler: stockton
Sensation

Sensation

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Şarj yine kötüleşti. Bir gün öyle olup bir gün böyle nasıl olabiliyor aklım almıyor.
Dosya Gezgini de bozuk. Bunu ilgilendiren uygulamalar görevini yerine getiremiyor. Örneğin en çok kullandığım uygulama Dukto çalışmıyor.

• Beğen
Tepkiler: sahanemir
zaakaan

zaakaan

Üye
Şu gestures beta W10M için güncellenir mi? Çalışmıyor galiba W10M'da ya da bende mi sorun? :)

Esendağlı

Esendağlı

Üye
8.1 de kullandığım glance backround ve moiett 10.yapıdan geri döndüğümde maalesef ki çalışmıyor,elimizdekileride kaybetmeye başladık:)

ishanemir

ishanemir

Üye
Aynalama sistemi çalışmıyor maalesef .halbuki dün. 0 ladıktan sonra denediğimde çalışmıştı

braayn

braayn

Üye
çekilecek çile değil bence geçin 8.1'e denimin keyfini sürün ... :) ilk bende kurduğumda canavar gibi çlışıyordu sorun yoktu ama sonrada çileden çıkarttı.

zaakaan

zaakaan

Üye
Bende mi böyle bilmiyorum ama gayet iyi çalışıyor telefon. Hatta bugün 4 karo yaptım, 3 saniyelik yükleniyor yazısı geçti sonra bir daha karşılaşmadım. Gestures Beta'nın kullanılamayışı kötü, ilk kez böyle iyi bir yapı kullanırken APK yükleyemiyor olmak kötü ama öyle beni yoracak bir sıkıntısı yok. Zamanla şişme olur mu bilmem ama olmazsa ben 8.1'e dönmen, tabi bir sonraki yapı için dönmem gerekmezse. (:

Üst Alt