Windows 10 Mobile Insider Preview Yayınlandı

Sponsorlu Bağlantılar

yuvanacuu

yuvanacuu

Üye
Deme öyle bende kuzenin tableti alıyom arada ama saçma sapan yerlerde tıkanınca diyorum şimdi telefonum olacaktı diye.
Yada uzun bi süre android kullandıktan sonra elime kendi telefonumu alınca diyorum wp kadar rahatı varmı ya diye. Bazen wp karışık diyoruzda aslında tam olarak öyle değil android kullanmak wp kullanmaktan daha zor bence. Menülerin yapısını çözünce bidaha wpyi kullanması kolay.
Valla 3 işletim sisteminide kullandım en rahatı ios sonra android sonra wp neden wp son dersen daha alması gereken çok yol var ama diğer sistemler artık rayına oturmuşlar he kullanma kolaylığına gelince ben her sistemi kolay kullanabilirim ama genele bakarsak dediğiniz doğru android biraz karmaşık olabilirki son güncellemelerle o karmaşıklığı giderme çabaları bariz

Android'e geçersem, öncelikli marka tercihim LG olur.
W10M oturduğunda geri dönerim gelecek yıl sonunda.

Ancak şimdilik bu yılbaşına kadar durumu izleyeceğim.
Bir sürpriz olur da MS sistemi düzene koyarsa 950XL ile devam.
Nexus 5X de LG zaten.

Son düzenleme:

yuvanacuu

yuvanacuu

Üye

Nexus 5X de LG zaten.

Sensation

Sensation

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi

LG'den uzak durulması lazım. Düzgün bir güncelleme veremeyen firma ve gerekli şeyleri de güncelleme ile kaldırıyor. 2 LG telefonumda da sıkıntı vardı ve hala var :ehe Bakıyorlar mı hayır. Android alınacaksa kesinlikle Nexus alınmalı.

BomberMAn TR01

BomberMAn TR01

Üye
Ben neredeyse hergün bu foruma girip hatta özellikle bu konuya girip bütün yazılanları okuyorum.ilk mesaj itibaren hepsini eksiksiz okudum :)

Neyse asıl konu bu değil.asıl konu MS'in gidişatı.aylardır bir sistemi oturtamadılar.bize diyorlar ki "siz söyleyin biz yapalım" biz bin defa söylesekte bişey yapan eden yok maalesef.Çok fazla eksik var.birkaç sayfa öncesinde arkadaşlar bahsetmişler açık açık.

Ben 10. yapı geldiğinde netim olmadığı için yükleyememiştim ve 9'da kaldım.tabi merak ediyor insan.ama bugün bi kez daha anladım ki bu MS adam ollmayacak!

Kimse farketti mi bilmiyorum ama klavyede bir kronik hata var bende.klavye tr iken herhangi bir yere "birşey" kelimesini yazmaya çalışın. "bir" kelimesini yazdıktan sonra ne yaparsanız yapın "ş" harfine basamıyorsunuz.sen nasıl yazdın diyenlere cevabım: iki kelimeyi ayrı yazıp aradaki boşluğu sildim :)

Bir yıllık 1020 maceramdan sonra artık değiştirme zamanının geldiğini ve sistemin düzeleceğini düşünerek yaklaşık bir ay önce 830 aldım.ama şu anda emin olun PİŞMANIM!

İki cihazı da kim ne verirse satıp @bulutsuzgece gibi LG G4 almayı düşünüyorum.ios bana göre değil.

OTG desteği gelecek diye 6 ay önce almış olduğum OTG'li flash bellek eskidi ama hala bi özelliği veremediler :D

"Ben" bu sistemin finalde de düzelmeyeceğine kanaat getirdim.yine yarım bi yapı verip pc de olduğu gibi insider'a devam edecekler diye düşünüyorum.

Continuum'a gelirsek, farklı bir fikir ama "bence" gereksiz.onun yerine ben "Raspberry Pi" alırım.hem Windows kullanırım hem de exe program.

Yazı biraz uzun oldu galiba.bu kadar uzun yazıyı kimsenin okuyacağını sanmıyorum ama okuyan varsa kusura bakmasın artık :)

• Beğen
Tepkiler: emz, suyunsesi, ishanemir ve 2 diğerleri
ardacumhur

ardacumhur

Üye
Samsung S4 + Cyanogenmod 12 ile tadından yenmez bir sisteme geçişimi güçlendirmeye devam ediyor bu microsoft WP tarafında :hmmm

KırmızıBeyaz60

KırmızıBeyaz60

Üye
Ben neredeyse hergün bu foruma girip hatta özellikle bu konuya girip bütün yazılanları okuyorum.ilk mesaj itibaren hepsini eksiksiz okudum :)

Neyse asıl konu bu değil.asıl konu MS'in gidişatı.aylardır bir sistemi oturtamadılar.bize diyorlar ki "siz söyleyin biz yapalım" biz bin defa söylesekte bişey yapan eden yok maalesef.Çok fazla eksik var.birkaç sayfa öncesinde arkadaşlar bahsetmişler açık açık.

Ben 10. yapı geldiğinde netim olmadığı için yükleyememiştim ve 9'da kaldım.tabi merak ediyor insan.ama bugün bi kez daha anladım ki bu MS adam ollmayacak!

Kimse farketti mi bilmiyorum ama klavyede bir kronik hata var bende.klavye tr iken herhangi bir yere "birşey" kelimesini yazmaya çalışın. "bir" kelimesini yazdıktan sonra ne yaparsanız yapın "ş" harfine basamıyorsunuz.sen nasıl yazdın diyenlere cevabım: iki kelimeyi ayrı yazıp aradaki boşluğu sildim :)

Bir yıllık 1020 maceramdan sonra artık değiştirme zamanının geldiğini ve sistemin düzeleceğini düşünerek yaklaşık bir ay önce 830 aldım.ama şu anda emin olun PİŞMANIM!

İki cihazı da kim ne verirse satıp @bulutsuzgece gibi LG G4 almayı düşünüyorum.ios bana göre değil.

OTG desteği gelecek diye 6 ay önce almış olduğum OTG'li flash bellek eskidi ama hala bi özelliği veremediler :D

"Ben" bu sistemin finalde de düzelmeyeceğine kanaat getirdim.yine yarım bi yapı verip pc de olduğu gibi insider'a devam edecekler diye düşünüyorum.

Continuum'a gelirsek, farklı bir fikir ama "bence" gereksiz.onun yerine ben "Raspberry Pi" alırım.hem Windows kullanırım hem de exe program.

Yazı biraz uzun oldu galiba.bu kadar uzun yazıyı kimsenin okuyacağını sanmıyorum ama okuyan varsa kusura bakmasın artık :)
Klavyede kesinlikle istediğin tuşa basamama sorunu var kuşkusuz ancak küçük bir bilgi geçeyim; "şey" her zaman ayrı yazılır yani "birşey" değil "bir şey" olacak:deal:

• Beğen
Tepkiler: dücane
GianniInfantino

GianniInfantino

Üye
Arkadaşlar lütfen android muhabbetinizi başka yerde yapin lütfen(G3ten yaziyorum :D )

• Beğen
Tepkiler: skynet ve Esendağlı
BomberMAn TR01

BomberMAn TR01

Üye
Klavyede kesinlikle istediğin tuşa basamama sorunu var kuşkusuz ancak küçük bir bilgi geçeyim; "şey" her zaman ayrı yazılır yani "birşey" değil "bir şey" olacak:deal:
Ayrı yazıldığını biliyorum tabi ki de ama bu benim yazı yazma alışkanlığımı kısıtlamamalı.eğer yanlış yazıldığında yazamayacaksam, yanlış yazılan kelimenin altındaki kırmızı çizgi niye var :)
Blackberry Priv'de de gözüm kaldı @bulutsuzgece biraz beklesek mi acaba :D

KırmızıBeyaz60

KırmızıBeyaz60

Üye
Ayrı yazıldığını biliyorum tabi ki de ama bu benim yazı yazma alışkanlığımı kısıtlamamalı.eğer yanlış yazıldığında yazamayacaksam, yanlış yazılan kelimenin altındaki kırmızı çizgi niye var :)
Blackberry Priv'de de gözüm kaldı @bulutsuzgece biraz beklesek mi acaba :D
Bu konu da haklısınız kesinlikle keyfimize karışmaya hakları yok :D Herkesin hayatına kimse karışamaz :D

• Beğen
Tepkiler: BomberMAn TR01
BomberMAn TR01

BomberMAn TR01

Üye
Space tuşundaki dil değiştirme ile ilgili problemi olan arkadaşlar çözüm kolay.

Ayarlar,Saat ve Dil, Klavye, Diğer klavye ayarları, Kavye değiştirme düğmesini göster'in solundaki lutucuğa tik koyun ve güle güle kullanın :)

@braayn

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Eninde sonunda güzel bir sistem olacak hatta belki Android ve iOS'tan da iyi olacak ama ben bekleyerek bir telefonu daha keyfini yaşayamadan eskitmek istemiyorum.

Eğer Ocak ayına kadar keyif yaşatacak, sorunsuz bir sisteme dönüşürse 950XL ile müthiş keyif alınır.
Ama bu sekilde devam ederse, Android'e geçip LG G4 ile keyfime bakar, W10M ne zaman adam olursa o zaman dönerim.

Şöyle bir durum da var.
WP/W10M tam oturmadığı ve yeterli kullanıcıya ulaşamadığı için cihazlar da çok çabuk deger kaybediyor. Ve o değer kaybıyla aşırı zararla satıp yeni telefona da geçemeyince mecburen sistem gelişecek diye beklemek zorunda kalıyorsunuz.

Ama diğer sistemler oturmuş ve yaygın olduğu için, aylar sonra bile az bir zararla satabiliyorsunuz cihazları...
Böylelikle W10M oturduğunda hemen geri dönebilirsiniz.

Bu nedenle kararım kesin.
Lumia 920 ile yeterince bekledim, sabrettim.
15 Ocak'a kadar da sabırla bekleyeceğim.
W10M istenen düzeye gelmiş olursa 920'den 950XL'ye, aksi halde G4 alıp W10M adam olana kadar Android arası.
Zaten geç adam olacak gibi olursa G4'ü satıp fiyatı çivileme inecek olan 950XL'yi rahat alırım.

Sözün özü bundan sonra top Ocak ortasına kadar Microsoft'ta...

• Beğen
Tepkiler: BomberMAn TR01
BomberMAn TR01

BomberMAn TR01

Üye
Blackberry Priv'e ne diyorsun @bulutsuzgece

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Blackberry Priv'e ne diyorsun @bulutsuzgece
Konu W10M olduğu için cihaz yorumuna girip konudan fazla uzaklaşmayalım.

Priv güzel cihaz ama ben Android'e geçersem ileride geri satıp W10M'ye tekrar dönebilmek adına geçerim.
Bu yüzden Android'de ülkemiz pazarinda en yaygın olan LG yada Samsung öncelikli tercihim.

Neyse, dediğim gibi bunlar şimdilik senaryolar.
Herşey Microsoft'un W10M'yi adam etmek için 2 ayda sergileyeceği performansa bağlı...

• Beğen
Tepkiler: Esendağlı ve BomberMAn TR01
kaygisiz43

kaygisiz43

Üye
Biliyorum konuda çok yazıldı ama şu telefonu bilgisayara nasıl bağlıyoruz?Bilgisayara programı indirdim telefondan yapmam gereken birşey var mı?

dakamon

dakamon

Üye
Size söylüyorum ocak ayı da gelse bu sistem böyle gider. Haziran da gelse yine aynı. MS mobilde beceremiyor demekki, fazla zorlamamak lazım. Bu güne kadar yeterli seviyeye gelemeyen sistem 3 ayda gelmez 6-7 ayda da gelmez. İphone almak isterdim ama 4 aylık birikimimi de bir telefona yatırmak ahmaklık olur. O yüzden gittiği yere kadar 640xl ile devam edicem. Ama ms beni hayal kırıklığına uğrattı. Bu insider programı yüzünden de kimsede heyecan bırakmadılar. Herkes gelecek güncellemeyi aylardır kullandı gördü. Eskiden güncellemeyi heyecanla beklerdik şimdi gelmemede olur modundayız

saynesim

saynesim

Üye
Microsoft kendi sisteminden başka tüm sistemlere değer veriyor herhalde oradan daha çok para geliyor ne dersiniz

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Microsoft kendi sisteminden başka tüm sistemlere değer veriyor herhalde oradan daha çok para geliyor ne dersiniz
Tanıtımlarda izlediğimiz yöneticilerin çoğu, günlük hayatında iPhone kullanıyor.
Daha kendi telefon ve mobil sistemlerini kullanmazlarken, çok fazla bir şey beklememek lazım. Kendileri şu sistemi sadece tanıtımlara doğru değil de günlük hayatlarında kullansalar insider diye bir şeye gerek kalmazdı, eksikleri görürler yahut en azından süreç daha hızlı yürürdü.

Gabe ve ekibi (mobil açısından) bu işi beceremedi.
Bence Rudy Huyn gibi gerçekten WP kullanıcılarının nabzını bilen adamlardan bir ekip kurmaları gerekirdi.

Daha önce de belirttiğim bu sistem ileride Android ve iOS'u ezer geçer. Universal uygulama projesi meyvelerini vermeye başladığında mağaza da gelişir.

Ancak sistemin gelişim hızı çok kötü, aşırı yavaş.
Insider projesi PC açısından ne kadar başarılıysa, mobil açısından da o derece fiyasko oldu.

Biliyorsunuz kullanıcıların isteklerini belirttiği "uservoice" sitesi var. Yapılan en akıllıca şeylerden birisi oydu. İnsider ise mobil açıdan o sitenin onda biri kadar bile olamadı.

Her gelen yapı umutları biraz daha söndürse de, yine de Finali görene kadar bekleyelim.
Kullanıcıların beklediği bazı şeyleri finale saklıyorlar diye umut ediyorum. (Yeni kilit ekranı, USB OTG vs)

Şimdilik yılmadan her gelen yapıyı kurmaya devam.
10. Yapı şu an için idare ediyor sonradan şişmezse.
Bugüne kadar ki yapılar içinde en rezili 9. yapıydı bana göre. :)

• Beğen
Tepkiler: wpfurkan
-_SEFA_-

-_SEFA_-

Üye
Konu W10M olduğu için cihaz yorumuna girip konudan fazla uzaklaşmayalım.

Priv güzel cihaz ama ben Android'e geçersem ileride geri satıp W10M'ye tekrar dönebilmek adına geçerim.
Bu yüzden Android'de ülkemiz pazarinda en yaygın olan LG yada Samsung öncelikli tercihim.

Neyse, dediğim gibi bunlar şimdilik senaryolar.
Herşey Microsoft'un W10M'yi adam etmek için 2 ayda sergileyeceği performansa bağlı...
şef her mesajını okuyorum da bu görüşüne katılmıyorum. Lumia lar androidlere nazaran daha az değer kaybediyor ama nasıl? Siz şimdi 950xl ın ilk çıkış fiyatı ile lg g4 u kıyaslıyorsunuz. 920 yi de ilk zamanlarında almıştınız. Bu politikayla çok zarar edersiniz. Lg g4 çıkış fiyatı 2500 gibi birşeydi. şuan ki fiyatı 1700 e yakın bişey olması lazım. Bikaç ayda ortalama 800tl zarar. Bu durum 950xl için de böyle olacaktır. Bu kadar olmasa da buna yakın bişey olur.
ben telefonumu ikinci el aldım . 3aylıktı cihaz benden önceki sahibi 2500tl ye tutkcell den almıştı . Ben ikinci el olarak 1200 e aldım , 1yıl önce . Ben aldığımda sıfır fiyatı 1500tl idi şuan 1000 den satsam 200tl zarar yazar bana.
he siz sıfır kullanmak istiyorsunuz anlıyorum. Ancak çıkar çıkmaz almaktan ziyade bikaç ay beklemek bence mantıklı. apple için dediğim olay doz konusu değil . Bu yüzden fiyatlar fahiş ama bizde durum bu. 920 Güzel cihaz yerinizde olsam biraz daha w10 ile 920 deneyimi yşardım

Esendağlı

Esendağlı

Üye
Aslında wp küskünleri diye konu açmak lazım,hem burayı meşgul etmeyiz hemde daha rahat bir şekilde orada deşarj oluruz :)çünkü ms ye çok küfür edesim var:)

Üst Alt