Windows 10 Mobile Insider Preview Yayınlandı

Sponsorlu Bağlantılar

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Bu özellik Cortana için yok muydu ?
Zaten bu özellik Cortana aktif olmadan çalışmıyordu.

Mağazaya uygulama olarak koyulması sesli komut ile uyandırmayı desteklemeyeceği anlamına mı geliyor yani ?

Ben google playde bunu yapabilen bir sesli asistan gördüm
Windows blog yazısında Hey Cortana özelliğinin derinlemesine sistem entegrasyonu gerektirdiği bu nedenle Windows Phone cihazlar dışında kullanılamayacağı özellikle belirtilmiş.
Ciddi kızabileceğiniz bir yazı gördüm az önce. 512 MB RAMli cihazlarda ciddi kesintiler olacakmış Windows 10 ile. Lumia 430un bile 1GB ram ile geldiği vurgulanmış. Windows 10 çıkışıyla beraber 512li arkadaşların telefon değiştirme vakti gelmiş oluyor sanırım.
Tarayıcıda ikinci sekmeden sonra geçişlerde sayfa büyüklüğüne de bağlı olarak yeniden yükleme olabilir. Ayrıca hızlı sayfa kaydırma özelliği için de top 1000 site içinde %1 oranında yavaşlama oluyor demişler.
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Ekli dosyalar

Dexter Morgan

Dexter Morgan

Üye
Zaten bu özellik Cortana aktif olmadan çalışmıyordu.

Windows blog yazısında Hey Cortana özelliğinin derinlemesine sistem entegrasyonu gerektirdiği bu nedenle Windows Phone cihazlar dışında kullanılamayacağı özellikle belirtilmiş.

Tarayıcıda ikinci sekmeden sonra geçişlerde sayfa büyüklüğüne de bağlı olarak yeniden yükleme olabilir. Ayrıca hızlı sayfa kaydırma özelliği için de top 1000 site içinde %1 oranında yavaşlama oluyor demişler.
Sadece 4 model kullanabiliyor Hey Cortana'yı. Ne anladım bu işten

bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
Müşteri her zaman için küçük dokunuşlarla da olsa şımartılmak ister.
Özellikle Türk müşteriler nazlıdır ve farkındalık ister.
Acaba microsoft'un diğer ülkelerdeki müşteri şirket ilişkileriyle ilgili davranışları nasıl? o'na da bakmak lazım.
Ayrıca, bazı şeylerde devlet politikasıyla alakalı konulara çok giriyor.
Bizler şu kadar yıldır; klavye konusunda bile hala karar veremedik.
Aymazlık bu kadar mı olur.
O yüzden de bazı arkadaşlarımızın neden bize bazı şeyleri geç veriyorlar, geç getiriyorlar,
ve Neden mağaza yok,
Neden Cortana bu kadar geç geliyor gibi düşüncelerini bu mantalite içerisinde düşündüğüm zaman cevapsız kalan sorular da cevaplanmış oluyor.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Microsoft'un diğer platformlara kendi servislerini susmasını yazılım dünyasının en önde gelen uzmanları ile tartışıyoruz. Konuşmalarınızda duygusallık olmadan tamamen stratejik adımları tartışırız. Örnek vereyim isterseniz. Daron Yöndem Türkiye'nin yetiştirdiği en iyi yazılımcılardan biridir. Microsoft'un da dünyadaki sayılı MVP'lerindendir. Bakın adam bu konuda ne düşünüyor

Ekli dosyalar

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
bir kaç sayfa okuyamamış biri olarak şimdi okuyup şöyle bir göz gezdirdim çuvallama mı var bana mı öyle geldi isyanlarda millet 920 nereye kadar gider bilmem ama sistem düzelmez ise ben giderim bunu biliyorum

bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
bir kaç sayfa okuyamamış biri olarak şimdi okuyup şöyle bir göz gezdirdim çuvallama mı var bana mı öyle geldi isyanlarda millet 920 nereye kadar gider bilmem ama sistem düzelmez ise ben giderim bunu biliyorum
WP kullananların durumları biraz farklı, öyle kolay kolay bir yere gitmezler.
Size bir örnek vereyim.
İlk kez akıllı telefon alacağım zaman inanın ki WP den de fazla haberim yok.
gittim, dolaştım, piyasadaki tüm telefonları gördüm.
bir tezgahta L 920 gördüm, ilk görüntüsü bile beni çekti.
Sonra elime aldım, biraz karıştım ve benim alacağım telefon bu dedim.
Böyler bu bir sistem, bu bir tarz.
İşte bu sistem ve tarza gönlümüz yakınlık duymuş, hepsi bu.
Elbette tartışma yapacağız. ki doğrular bulunsun, sıkıntılar ortaya çıksın.

DenizhaNq

DenizhaNq

Üye
arkadaşlar Cortana olayını yanlış anlamışsınız. Öncelikle ios ve Android için Cortana sadece bir uygulama olarak gelecek. Yeni akşam entegrasyonu olmayacak. Bu nedenle bir çok önemli özelliği çalışmayacak. Örnek olarak "hey cortana" ios ve android cihazlarda çalışmayacak. Asılcan alıcı nokta ise İos ve Android cihazlarda Cortana kullanmak için Windows10 oturumu açmak zorunluluğu olacak. Bu yüzden de phone Companion uygulaması yayınlanıyor zaten.

Videoyu izlediyseniz Joe Belfiore: Özellikleri kullanmak için Phone Companion uygulamasını kullanmak gerektiğini fakat Windows Phone telefon kullanıyorsanız bunlara gerek yok diyor.yani gösterip vermiyor:)
cortana geldiyse onların hepsini android geliştiriceleri windows yapmasa bile anında yapar. bizde öyle uzaktan bakarız.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Sadece 4 model kullanabiliyor Hey Cortana'yı. Ne anladım bu işten
Peki Android için veya İOS için sunulsa kaç cihaz için kullanılır.

Ayrıca Hey Cortana sadece bir örnekti. Neden bu kadar takıldınız? Cortana'nın diğer özelliklerini bilmiyor musunuz? Mesela: "hey Cortana, Open the Twitter, tweet to; #happy monday everyone" komutu verilse Android cihazlar yapabilecek mi? Ya da "Open the Here and navigate to the My Home" deseniz sizi evinize götürecek şekilde navigasyonu çalıştıracak mı?

• Beğen
Tepkiler: serinaga
DenizhaNq

DenizhaNq

Üye
Peki Android için veya İOS için sunulsa kaç cihaz için kullanılır.

Ayrıca Hey Cortana sadece bir örnekti. Neden bu kadar takıldınız? Cortana'nın diğer özelliklerini bilmiyor musunuz? Mesela: "hey Cortana, Open the Twitter, tweet to; #happy monday everyone" komutu verilse Android cihazlar yapabilecek mi? Ya da "Open the Here and navigate to the My Home" deseniz sizi evinize götürecek şekilde navigasyonu çalıştıracak mı?
emin ol ki çalıştırır abi. biz cortananın gelmesini beklemezken adamlar yaptık dedi. bu özellikleri mi eksik tutacaklar. başta vermeseler bile sonradan vereceklerdir. onlara vermese bile adamlar zaten bi şekilde yapacaktır. bu kesin ve net bişey. android dünyasını sen bizden daha iyi biliyorsundur.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
cortana geldiyse onların hepsini android geliştiriceleri windows yapmasa bile anında yapar. bizde öyle uzaktan bakarız.
Bir Android geliştiricileri almış başını gitmiş. Yok öyle bir dünya gençler. Tamam kişiselleştirme, bazı sistem tweakleri falan mümkün ama o kadar. Zaten açık kaynak kodlu dediğiniz Android ne kadar açık kaynak kodlu o da bir muamma. Müdahaleye o kadar açık olduğu iddia edilen bir sistem yıllardır Ram ve batarya sorununu milyonlarca geliştirici ile çözemedi. Bilenler hatırlayanlar vardır. Forumda da Çokça konuşuldu, Android 4 geliyor sistem uçacak sorunları çözülecek dendi. Ne oldu? Ne olduğunu ben söyleyeyim aradan dört yıl geçti iki gün sonra Android 6.0 M tanıtılacak ve konu hala Ram ve batarya yönetimi. E bu kadar geliştirici var niye çözülmedi bu sorunlar?

Android M, RAM optimizasyonu ve batarya performansı üzerine yoğunlaşacak - MaxiCep
emin ol ki çalıştırır abi. biz cortananın gelmesini beklemezken adamlar yaptık dedi. bu özellikleri mi eksik tutacaklar. başta vermeseler bile sonradan vereceklerdir. onlara vermese bile adamlar zaten bi şekilde yapacaktır. bu kesin ve net bişey. android dünyasını sen bizden daha iyi biliyorsundur.
İyi de çalışmasının teknik olarak mümkün olmadığını söyleyen zaten Joe Belfiore'un blog yazısı. Bunu ben tahmin etmiyorum yani.

• Beğen
Tepkiler: BLasTeaR ve bozkirdangelen
Murat Alper

Murat Alper

Üye
tom warren edge ile bir şey demişde ne demiş abi @papakudioflu Oh Chrome. I can't wait for Microsoft Edge to have extensions

DenizhaNq

DenizhaNq

Üye
Bir Android geliştiricileri almış başını gitmiş. Yok öyle bir dünya gençler. Tamam kişiselleştirme, bazı sistem tweakleri falan mümkün ama o kadar. Zaten açık kaynak kodlu dediğiniz Android ne kadar açık kaynak kodlu o da bir muamma. Müdahaleye o kadar açık olduğu iddia edilen bir sistem yıllardır Ram ve batarya sorununu milyonlarca geliştirici ile çözemedi. Bilenler hatırlayanlar vardır. Forumda da Çokça konuşuldu, Android 4 geliyor sistem uçacak sorunları çözülecek dendi. Ne oldu? Ne olduğunu ben söyleyeyim aradan dört yıl geçti iki gün sonra Android 6.0 M tanıtılacak ve konu hala Ram ve batarya yönetimi. E bu kadar geliştirici var niye çözülmedi bu sorunlar?

Android M, RAM optimizasyonu ve batarya performansı üzerine yoğunlaşacak - MaxiCep

İyi de çalışmasının teknik olarak mümkün olmadığını söyleyen zaten Joe Belfiore'un blog yazısı. Bunu ben tahmin etmiyorum yani.
ben androidde imkansız olan bişeyi bugüne kadar görmedim. microsoft yapmasınlar diye geliştiricilere para verirse bi ihtimal olmaz. Benimde isteğim sizin haklı çıkmanız.
evet sistemde ki o donma sorununu çözemediler ama neyi portlamak isteseler bi şekilde yapıldı.
Ayrıca geliştiricilerin cortanayla özel olarak uğraşacağından eminim.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Bu adamı hiç sevmesem de güzel bir noktaya işaret etmiş.

"In five years time if you see Cortana working on your TV, phone, PC, tablet, smartwatch even your refrigerator, you may understand why today's announcement is a righteous thing."
Google Chrome'un şarj kullanımından şikayetçi. Bu yüzden Microsoft Edge eklenti desteğini beklemekte zorlandığını belirtmiş.
tom warren edge ile bir şey demişde ne demiş abi @papakudioflu Oh Chrome. I can't wait for Microsoft Edge to have extensions

dakamon

dakamon

Üye
Hey cortana özelliği bence iyi bir şey. Gördüğüm bir siri olayında hey siri yada hey cortana ozelliğinin ne kadar yararlı olabileceğini gördüm. 5s te var neden bu özellik için üst seviye lumia falan gerekiyor. Demekki 930 anca bi 5s ediyor

Dexter Morgan

Dexter Morgan

Üye
Microsoft mobil platforma direk Windows 10 ile girmeliydi. Yıllardır hesap makinesi kullanıyoruz resmen. Ayrıca 512 mb ramli cihazlar bundan sonra adamda olmaz

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Microsoft mobil platforma direk Windows 10 ile girmeliydi. Yıllardır hesap makinesi kullanıyoruz resmen. Ayrıca 512 mb ramli cihazlar bundan sonra adamda olmaz
512MB Ram kullanılan cihaz en son ne zaman üretildi? O dönemdeki teknoloji ile bu dönemdeki teknoloji aynı mı? Misal maxicep forum sayfasına giriyorsunuz. Tek sayfa çağırdığınızda kaç yüz çeşit kod işlenip size görüntü olarak gelşyor. Şöyle söyleyeyim: bundan bir yıl önce bir arama tarayıcıda 100 işlem yaptırıyorsa şu anda o işlem sayısı 500 oldu.

İnternet artık her şey. Zaten o yüzden "nesnelerin interneti" diye bir şey çıktı. Bundan bir iki yıl önceki cihazların mevcut sitelerde zorlanması gayet normal.

Bir de fiyat faktörü var. O da ayrı bir konu.

Demekki 930 anca bi 5s ediyor
Yok o kadar da etmiyor. 5S 2000 lira Lumia 930 1600 lira. Ama seni tenzih ederek söylüyorum bizim milletimizde bir hastalık var daha çaresi bulunamadı. Az para verecek her şeyin en iyisine sahip olacak. Üstüne üstlük bir ürün satın aldı mı fabrikası da kökten onun olacak.

• Beğen
Tepkiler: BLasTeaR ve bozkirdangelen
bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
Lumia 640 XL hakkında yeni bilgi var mı?

Galiba ben de o'nu bekleyeceğim.

• Beğen
Tepkiler: ON9 ve BLasTeaR
4MaGuS

4MaGuS

Üye
Hey cortana özelliği bence iyi bir şey. Gördüğüm bir siri olayında hey siri yada hey cortana ozelliğinin ne kadar yararlı olabileceğini gördüm. 5s te var neden bu özellik için üst seviye lumia falan gerekiyor. Demekki 930 anca bi 5s ediyor
hey cortana özelliği sadece 930 da mı kullanılabiliyor bunu biraz açarmısınız acaba ben o zamanları kaçırmışım biraz

Sensation

Sensation

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
hey cortana özelliği sadece 930 da mı kullanılabiliyor bunu biraz açarmısınız acaba ben o zamanları kaçırmışım biraz
Donanım gerektiriyor. 1520 ve 930'da var şimdilik.

gnr_54

Üye
lumia 640 ve 640 xl de hey cortana ozelligi yok dimi ?

• Beğen
Tepkiler: bozkirdangelen

Üst Alt