Windows 10 Mobile Insider Preview Yayınlandı

Sponsorlu Bağlantılar

ArMaGeDdOn_87

Üye
Şu MS nin Türkiye yetkililerinden Kadir Şener Türkçe Cortana nın win10 çıkınca gelmeyeceğini ama üzerinde çalışıyoruz dediğini izledim bi röportajında ve konuşmalarından anladığım kadarıyla 2015 te görmeyeceğiz. Çünkü Türkçe zor bir dil diyordu bunu sisteme entegre etmesi zor diyordu ve ciddi bir yatırım yapılması demek oluyor falan filan dedi yani işimiz zor gibi görünüyor 2015 için.
Siri daha yeni geldi düşün artık,bu işler kolay değil cortana türkçenin gelmesi 2016 sonunu bulur,bana kalırsa siri yada cortana farketmez bu tür telnolojiler ilk zamanlar sık kullanılıp sonra unutulcak teknolojiler

dakamon

dakamon

Üye
Şu hayperlapse programıda bir türlü gelmedi gitti.Bir uygulamayı tanıtıp kısa sürede verse şu Ms nerde dişimi kırarım adamlar gösterip gösterip vermiyorlar ne nazlı çıktılar
Onu büyük ihtimalle W10 a saklarlar. Hatta ve hatta yeni amiral geminin sunumunda tanıtırlar hele bide bunu lumia cameraya eklenti olarak koyarlarsa da tadından yenmez. Ben artık amiral gemi modelde 120fps sllowmotion ve böyle hayperlapse özelliği görmek istiyorum. Ayrıca OİS i hem donanım hemde yazılım bazında birlikte çok iyi harmanlamış bir amiral gemi herkesin ağzının sularını akıtacaktır :)
Siri daha yeni geldi düşün artık,bu işler kolay değil cortana türkçenin gelmesi 2016 sonunu bulur,bana kalırsa siri yada cortana farketmez bu tür telnolojiler ilk zamanlar sık kullanılıp sonra unutulcak teknolojiler
Açıkcası Cortana ile Siri arasındaki farkların anlatıldığı makaleler videolar izlersen aslında Cortana nın unutulmaycağını ve hayatımızın bi parçası olacağını göreceksin :)
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
adam var, adamcık var. Alçak gönüllü insanları her zaman sevmişimdir.
Bende seviyom bu adamı. Ama tam bir arsenal fanatiği sanırım :) Twitterda maç günleri arsenalle ilgili paylaşım yapıyo. Bende acaba WP ile ilgili şeyler mi yazıyor diye merak edip bakıyorum :D

remzi33

remzi33

Üye

Unutulacağı fikrine katılmıyorum şahsen. Bundan bir kaç yıl öncesine kadar, böyle bir dijital asistanı hayal bile edemezdik. Bir kaç yıl sonrasını da aynı şekilde hayal edemeyiz.
Mesela Cortana'nın tüm cihazlarımıza eriştiğini ve kontrol ettiğini düşünün ( ev, araba vs..).
"Hey Cortana arabayı getir" dediğimizi ve Cortana'nın sokakta arabayı yanlayarak getirdiğini bi hayal edin.
Muhtemelen "abartma" diyorsunuz ancak, teknoloji; zaten başlı başına bir abartı değil mi? Farkında değiliz ama teknolojiyi ciddi anlamda kullanıyoruz. Unutulan ise; teknoloji değil teknolojinin eski versiyonu.

dakamon

dakamon

Üye
Unutulacağı fikrine katılmıyorum şahsen. Bundan bir kaç yıl öncesine kadar, böyle bir dijital asistanı hayal bile edemezdik. Bir kaç yıl sonrasını da aynı şekilde hayal edemeyiz.
Mesela Cortana'nın tüm cihazlarımıza eriştiğini ve kontrol ettiğini düşünün ( ev, araba vs..).
"Hey Cortana arabayı getir" dediğimizi ve Cortana'nın sokakta arabayı yanlayarak getirdiğini bi hayal edin.
Muhtemelen "abartma" diyorsunuz ancak, teknoloji; zaten başlı başına bir abartı değil mi? Farkında değiliz ama teknolojiyi ciddi anlamda kullanıyoruz. Unutulan ise; teknoloji değil teknolojinin eski versiyonu.
İnsansız araçlar yaptılar ve bu araçlar yapay zekaya göre hareket edebiliyor. Bu araçlara bi yazılım yaparsınız sen telefonundan arabamı getir dersin cortana senin konumunu telefonundan saptayıp arabanı sanaen yakın yere getirir ve arabanında o an nerede olduğunu sana haritada gösterir. Arabaya yaklaşınca NFC ile arabanın kapısını açar ve sürmeye başlarsın. :) Bunlar çok uzak hayaller değil. Belkide ilk prototipler 10 yıl içinde ortaya çıkacak. Bak bu fikrin harbi tutar. :) Bence MS , TESLA motor ile bu konuda bir anlaşma yapsa çok ses getirir. Fena bir şey olurdu :)

ArMaGeDdOn_87

Üye
bi anket yapılsada da görsek kaç kişi kullandığını,eminim kullanan kısım çok düşük seviyede çıkacaktır

dakamon

dakamon

Üye
bi anket yapılsada da görsek kaç kişi kullandığını,eminim kullanan kısım çok düşük seviyede çıkacaktır
Siriden bahsediyorsan Türkçesi çok ama çok giriş seviyesinde. Yani ingilizce siri den çok geride. Ben bile ilk geldiğinde biraz birşeyler yapayım dedim ama çok sıkıcı pek kullanışlı değil. Ama cortana geldiğinde ve betadan çıkıp tam anlamıyla son hale geldiğinde bu konuşmayı bir daha yapmak isterim :) Tabi Türkçesi gelirse gelipte betadan çıkarsa :)

ArMaGeDdOn_87

Üye
Siriden bahsediyorsan Türkçesi çok ama çok giriş seviyesinde. Yani ingilizce siri den çok geride. Ben bile ilk geldiğinde biraz birşeyler yapayım dedim ama çok sıkıcı pek kullanışlı değil. Ama cortana geldiğinde ve betadan çıkıp tam anlamıyla son hale geldiğinde bu konuşmayı bir daha yapmak isterim :) Tabi Türkçesi gelirse gelipte betadan çıkarsa :)
ben ingilizce(siri)den bahsediyorum :) acaba kaç kişi kullanıyo :)

dakamon

dakamon

Üye
Hımm orasını bilemem :)

MaxiCep Windows Phone uygulamasıyla gönderildi.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Cortana Canlı Karosu güncellenmiş. Artık canlı karo üzerinde animasyonlu hava durumu gösteriyor. Bu da demektir ki üçüncü taraf uygulama canlı karoları da animasyonlu olabilir :eller:

Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

• Beğen
Tepkiler: BLasTeaR, suyunsesi, ogzhnoTr ve 1 kişi daha
bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
Siri ve cortana gibi proğramlar gelecekte teknolojinin ana merkezi olacak, öyle gösteriyor...
Bilim kurgu filmlerinde gösterilen her şey gerçek oluyor,
Jules Verne'nin romanlarında kaleme aldığı gerçek olmayan ne kaldı ki?

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
kraldiyar21

kraldiyar21

Üye
Arkadaşlar wp10 da şarj durumu nedir
Düzelme varmı yoksa halen su gibi harcıyor mu?
Lumia 920 me kurayım mı?

braayn

braayn

Üye

continuum sadece yeni W10M cihazlarda çalışacak sanırım ozaman 1520 ve 930 gibi amiral gemiler bu iş için yaşlanmış olacak..

narnia16

narnia16

Üye
Cortana Canlı Karosu güncellenmiş. Artık canlı karo üzerinde animasyonlu hava durumu gösteriyor. Bu da demektir ki üçüncü taraf uygulama canlı karoları da animasyonlu olabilir :eller:

Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız
Abi bu özellik en başından beri vardı zaten.

• Beğen
Tepkiler: dücane
dakamon

dakamon

Üye

continuum sadece yeni W10M cihazlarda çalışacak sanırım ozaman 1520 ve 930 gibi amiral gemiler bu iş için yaşlanmış olacak..

Ama tanıtımını 1520 üzerinde yapmamışlar mıydı bunun?

bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
Lumia 920 me kurayım mı?

Bende de 920 ye kurulu,
Rahatsız edici veya dikkate değer bir şarj sıkıntısı yok...
Bunun yanında,
office uygulamalarını açamamak( ki bu hafta sonuna doğru güncelleme verebilirler diye düşünüyorum, daha önce Nisan sonu demişlerdi)
bazen telefon kapanıyor ve sürekli kendi kendine reset atarak açılmıyor(kişisel çözüm bularak gelecek güncelleme ile sorunun giderileceğini düşünüyorum)

Gibi problemler devam ediyor.

Bunların dışında günlük kullanımımı etkileyecek önemli bir sorunum yok.. Elbette ki bu bir döneme ve kullanıcı geri dönüşleri ile daha iyiyi yapabilme sürümü olduğunu da unutmamamız gerekir.

dakamon

dakamon

Üye
Bence bu işi kaldıracak her işlemcili telefonlara bu özellik gelir

Aybars1979

Aybars1979

Üye
Lumia 920 me kurayım mı?
telefonu iş için kulanıyorsan ve bazı proğramları sık kullanıyorsan kurma. müzik dinlemek sarjı garip bir şekilde tüketmiyor bende ama twitter a bakmak 15 dk falan dolu sarjı yerle bir ediyor. belli olmuyor yani. bugün yarın yeni bir yapı daha gelecek sanırım bekle bir kaç gün daha en iyisi. bir öncekine göre baya iyleştirme var bir sonraki dahada iyi olur.

bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
telefonu iş için kulanıyorsan ve bazı proğramları sık kullanıyorsan kurma. müzik dinlemek sarjı garip bir şekilde tüketmiyor bende ama twitter a bakmak 15 dk falan dolu sarjı yerle bir ediyor. belli olmuyor yani. bugün yarın yeni bir yapı daha gelecek sanırım bekle bir kaç gün daha en iyisi. bir öncekine göre baya iyleştirme var bir sonraki dahada iyi olur.

Aybars1979,
O kadar güzel tarif etmişsin ki...
İnan bana bazen düşünüyorum da bu yazılım insani tepkiler mi veriyor ne?
Çoğu zaman her şey yolunda gibi gözüküyor..
Sonra bir bakıyorum hiç yok yere kendiliğinden kapanıyor
ve dakikalarca açılır gibi yapıyor yine başa dönüyor ve tekrar açılır gibi yapıyor..
Şimdilik bu sorunu Güç Tuşu + Ses Kısma ile reset atarak ve tabi zamanlamasına da dikkat ederek çözüp devam ediyorum.
Ama galiba yenilikleri takip etme sevgimden midir nedir 8.1 e dönmüyorum..

Hele bir de açılılerken ekranın sol alt köşesinde kırmızı yazıyla "Not For Resale" yazması yok mu?

Aybars1979

Aybars1979

Üye
Aybars1979,
O kadar güzel tarif etmişsin ki...
İnan bana bazen düşünüyorum da bu yazılım insani tepkiler mi veriyor ne?
Çoğu zaman her şey yolunda gibi gözüküyor..
Sonra bir bakıyorum hiç yok yere kendiliğinden kapanıyor
ve dakikalarca açılır gibi yapıyor yine başa dönüyor ve tekrar açılır gibi yapıyor..
Şimdilik bu sorunu Güç Tuşu + Ses Kısma ile reset atarak ve tabi zamanlamasına da dikkat ederek çözüp devam ediyorum.
Ama galiba yenilikleri takip etme sevgimden midir nedir 8.1 e dönmüyorum..

Hele bir de açılılerken ekranın sol alt köşesinde kırmızı yazıyla "Not For Resale" yazması yok mu?
bende resetleme olmuyor ama sarj yüzdesi düştüğünde tel kendi kendine kapanıyor açtığımda %10 üzerinde dolulukla karşılaşabiliyorum, şuan fazla takılmıyorum sorunlara aşırı bir kullanımım yok ama sürekli ofis ortamında olmayan birinin kesinlikle yüklememesi gerekir. not for resale yazısı bana da garip geliyor, en mantıklı aklıma gelen açıklama telefonların şuanki güncelleme ile satışının yasak olmasını kast etmek için diye düşünüyorum. başkada bir açıklama gelmiyor aklıma.

Üst Alt