Windows 10 Mobile Insider Preview Yayınlandı

Arkadaşlar ben dünkü etkinlik sonrası kendimce düşündüm ve bence yılbaşı gecesi elimizdeki telefonları şimdiki halinden veya 8.1 versiyonundan çok daha iyi seviyede kullanacağız. Ben böyle düşünüyorum.
Ayrıca 2016 içinde Windows 10 Mobile ile telefonlarımızı gençlik aşısı almış, bi parça yenilenmiş gibi hissederek kullanabiliriz. Ha birde eğer Türkçe Cortana yada en azından betası gelirse, telefonlar 2. gençlik aşısını da almış gibi olacak.
Böyle birşey olursa sizi bilmem de benim Lumia 920 beni 1 yıl daha rahatlıkla götürür. (Fiziksel hasar almazsa).

Son düzenleme:
Tepkiler: Mr.Sun, BLasTeaR ve Esendağlı
Bende aynı şeyleri düşünüyorum,dünkü etkinlikte gördüm ki cihaz olayı tamam.ms.harika cihazlar yapmış,eğer aralık ayında yayınlanacak final sürümde de aynı kaliteyi yakalarsa bu iş tamamdır inşallah.

Tepkiler: BLasTeaR ve suyunsesi

Tanıtılan cihazlar gerçekten de çok iyi.
İnşallah yılbaşına kadar sistemdeki eksiklikleri de giderirler.

Mevcut cihazların büyük bir kısmı Aralık ayında W10 Mobil Final güncellemesini alacak.
İlk nesil (920, 820 vb) cihazlara da Aralık ayında verebilirler mi bilmiyorum. Belki bizler yılbaşından sonraya kalabiliriz.
Ben W10 Mobile Final verilse bile 920'de kalmayı düşünmüyorum açıkçası. Performansının iyi olacağı konusunda kuşkularım var.

Öte yandan 950XL'e geçmek için de sistemi biraz gözlemlemek istiyorum.
Onu da ancak Kasım ayı içerisinde yeni cihazlar Final sürümüyle çıktığında görebileceğim sanırım.

(Cihazlar etkinlikte "Insider Preview" yüklü olarak tanıtıldı, ancak satışa çıkarken final sürümünü yükleyeceklerdir)

Tepkiler: bozkirdangelen

papakudioflu

Emekli Yönetici
Cihazlar Kasım ayında final sürümün eksik hali yüklü olarak satışa sunulacak. Zaten Windows Hello'nun Beta olmasından da bunu anlıyoruz. Ama bugün gelen bilgi cihazların satışa çıktıktan sonra Aralık ayında final güncellemesini alacağını gösteriyor.

Bunlardan ayrı olarak, mevcut cihazlar Aralık ayında final güncellemesini almamış olsa bile Insider Preview programı için verilecek yapılar aynı kararlılıkla olacaktır. Yani Preview kullananlar için güncellemenin yayınlsnmamasının pek de bir esprisi olmayacaktır.

Tepkiler: Esendağlı, suyunsesi ve bozkirdangelen
Arkadaşlar 5 gündür 8.1 kullanıyorum telefon w10 a alışmış galiba bazı uygulamalarda sapıtıyor.Dayanamadım tekrar w10 yükledim keşke ilk gün ki kadar stabil kalabilse yeter resmen akıyor
Her ne olursa olsun, yeni yapı yayınlana kadar sizi götürür.. Her şeye rağmen dönüp dönüp win 10 Mobile yüklenmesi önemli bir dozda alışkanlık yarattığını gösteriyor.
Negatif düşüncenin dozunun bu kadar da yüksek olması fazla değil mi?

Ben yüklemeyecektim ama telefonda alışkanlık olmuş.Facebook ve twltter siyah ekranda kalıyor çalışmıyordu.Birkaç uygulama daha öyle olunca mecburen yükledim

mp2934

Üye
Universal app tam olarak nedir açıklayabilir misiniz?

Universal app tam olarak nedir açıklayabilir misiniz?

Telefon ve bilgisayar için ayrı ayrı yazılmaksızın tek kaynak kodla iki platforma birden hitap edebilen uygulamalar.
Yani hem bilgisayarda hem de telefonda çalışabilen uygulamalar.
Telefona yüklendiğinde telefona uygun olarak ekrana yansır ve bu şekilde çalışır; bilgisayara yüklendiğinde bilgisayara uygun görüntülenir ve buna uygun çalışır.

Tepkiler: mp2934, suyunsesi ve bozkirdangelen
Acaba dün bahsedilen universal appler tahminen ne zaman mağazada olurlar

ben mart nisan dan önce bir cihaz alamam alırken ilk tercihim 950 XL olur Lumia alırsam tabi yeni büyük ekranlı cihazlarada açığım eğer 950XL dan daha güzeli olursa ona bakarım yok Lumialar tatmin etmezse Samsung yada Apple
Bu arada 950XL 4K çekim yapıyormu ?

950 ve 950XL bitmiş olan W10 Mobile ile gelecek.
Diğer cihazlar ise Aralık ayı içinde almaya başlayacak.

İki tane hayal kırıklığı noktası var:
1) Dünkü etkinlik itibarıyla halen Final aşamasına gelinmemiş olması ve cihazların Insider Preview (yapı 10546) ile gösterilmesi.
2) Mevcut cihazların final güncellemesini alma tarihinin 1-2 ay ileriye sarkması. Final sürümünün Ekim yada en geç Kasım ayında dağıtılmaya başlanacağı söyleniyordu. Hal böyle olunca daha Aralık'ta muhtemelen mevcut cihazların yenileri güncellemeyi almaya başlayacak. İlk nesil cihazlara ne zaman sıra gelir Allah bilir

Tepkiler: suyunsesi
Acaba dün bahsedilen universal appler tahminen ne zaman mağazada olurlar

Herhangi bir tarih verilmedi.
Etkinlikte sadece söz konusu universal uygulamaları hazırlayacak firmaların (Facebook, CBS vs) patronlarının bu konuda destek sağlayacaklarına ve W10 için Universal uygulama hazırlamak için çalışacaklarına dair sözlerine yer verildi. Yani söz konusu universal uygulamaların hazırlanıp mağazaya gönderilmesi konusu Microsoft'tan ziyade o firmaların elinde olan bir şey. İnşallah fazla geciktirmezler.

Tepkiler: yuvanacuu