Windows 10 Mobile Insider Preview Yayınlandı

merlin19

Üye
yalnız serinaga olay o kadar kolay değil whatsap numaralar üzerinden iletişimde ve aslında cihazınızın Mac adresi üzerinden sonrasında rehberi taradığında ve onay kodunu girdiğinizde sim kart ile telefon numaranız ile işiniz kalmıyor direk iletişim mac adresi üzerinden şifreli yapılıyor skype web üzerinden çalışan yani alt yapısı tamamen msn olan yani hotmail ve mail adresi tanımlı bir uygulama o yüzden hotmail adresi olmayan birisine malesef skype kullanmayan birisine yazsanızda sms olarak gidecektir tıpkı whatsapta kullanmayan kişiye önce davet yolladığımız gibi

serinaga

Üye
İşte tam da bu noktada Microsoft'un gizlilik sözleşmesinin detaylarına takılıyoruz.

Aynen üstadım

Çok doğru bir tesbit. İşte bu nedenle Whatsapp ayrı kulvarda, Skype ayrı kulvarda koşuyorlar ...

merlin19

Üye
Mesela ben test için komşumun modemine girip cihazı iphonenin mac adresini kopyaladım ve evdeki tapletime o mac adresini giydirdim sonra whatsap indirdim google playden kurdum numarasını biliyordum yazdım sence ne görmüşümdür whatsap bilindiği gibi pekte güvenli bir sistem değil helede herşeyi kayıt ediyorsa sıkıntı

Tepkiler: serinaga
Arkadaşlar bu arada 6 ekimde ki etkinliğin canlı anlatımı yapılacak mı burada acaba,ya da kim yapacak

valla o kısma geldikmi skype ı da facebook u da takır takır ele geçiriyorlar. bizzat benim bir bayan arkadaşın faceini elegeçirdiler. kız facebook a mesaj attı yanıt alamadı en son ele geçirene mesaj attı (Yani aslında kendi eski adresine mesaj atıyor) geri vermesi için fayda etmedi en baştan yeni face açmak zorunda kaldı. Messengerlarda bir ara gayet kolay ele geçiriliyordu diye biliyorum skype da durum nedir fikrim yok ama istenildimi pek de zor olacağını düşünmüyorum.

Kim ne derse desin,
SKYPE güzel ve geleceği açık bir uygulama, bu konuda sıkıntı yoktur.
Ancak, SKYPE şu anki kullanım özellikleriyle sorunlu.
Bir uygulama ne kadar anlaşılabilir ise kullanıcı sayısı o kadar çok olur.
Tamamen aynı kulvarda olmasa bile WhatsApp milyonlarca kullancısı olması açısından önemli bir örnektir.
WhatspApp yi yüklüyorsun, anında rehberindeki kayıtlarla eşleşme yapıyor ve kullanıma açılıyor.
Diğer yandan eğer bir insanın SKYPE numarasını(Benzersiz ID) bilmiyor isen o insanı bulmak ve favorilerine eklemek o kadar kolay değil.
Bir lakap yazıp arattığında yüzlerce aynısı çıkıyor(Seç seçebilirsen, acaba hangisi)
Bu yüzden SKYPE'nin görüşme konseptinde değişiklik yapması lazım. Ki milyonlara ulaşabilsin, milyonlar rahatlıkla, kolayca kullanabilsin.
Bunun içinde Microsoft'un SKYPE masasına dışardan bir yazılımcı lazım . : ) )
Vaktiyle bizim yöneticilerimizden birisi taşraya bir yazı göndermeden önce oradaki hizmetliyi çağırır ve "Bu yazıyı oku bakalım ne anlıyorsun" diye sorardı. Yazının amacı ösetle anlaşılır ise gönderir, hiç bir şey anlamamış ise düzeltmeler yapardı.
İki modelde de (L 535, L 640 XL) denedim olmadı.
Demek ki modelden modele değişiyor.

papakudioflu

Emekli Yönetici

Microsoft Phone uygulaması mağazada ortaya çıktı. Uygulama Skype ve dahili arama uygulamasını entegre olarak kullanmayı sağlıyor.

Tepkiler: bulutsuzgece

Microsoft Phone uygulaması mağazada ortaya çıktı. Uygulama Skype ve dahili arama uygulamasını entegre olarak kullanmayı sağlıyor.
Ben de açıklamasını ekleyeyim.
"Windows 10’daki Arama, hayatınızdaki insanlarla iletişime geçmek için sevdiğiniz hizmetleri kullanmayı kolaylaştırıyor. Skype ve sesli aramalar, arama geçmişinizde bir arada görünüyor ve böylece sevdiklerinize tek bir tıklamayla üstelik sevdiğiniz iletişim yolunu kullanarak erişmenizi sağlıyor. Tek bir düğmeye dokunarak, sesli aramanızı görüntülü aramaya çevirin ve el sallayın! İletişime geçmek hiç bu kadar hızlı olmamıştı."

Tepkiler: bulutsuzgece

papakudioflu

Emekli Yönetici
Eğer bu iddia gerçekse yarın bomba patlayacak demektir.

"Ve yeni bir iddiaya göre Google'ın sözcüsü Microsoft'un yarın düzenleyeceği etkinlikte sahne alacak ve Windows 10 Mobile üzerinde çalışan Google uygulamalarını tanıtacak "

Bu uygulamalar arasında YouTube, Hangouts, Google Voice ve Google Play Music olduğu belirtiliyor.

@bulutsuzgece @Sensation

Tepkiler: BLasTeaR, ademoz05, serinaga ve 10 diğerleri

skynet

Üye
O zaman elleri şimdiden

remzi33

Üye

Uygulama PC mağazada yüklenmiyor. "Bu uygulama, cihazınızda çalışmaz." yazıyor. Telefonda "Aç" butonu geliyor. Açınca numara çevirme ekranı geliyor.

Çarsı karışır

Kesinlikle haklısın benim skype de bir tek eşim var,çünkü arattığımda doğru kişi hangisi bilemiyorum

ko4fun

Üye
O kadar çok sabrettik ki inşallah hayal kırıklığı olmaz beklentinin altında gidiyor sistem

Tepkiler: Esendağlı
Heyecan bastı şimdiden

papakudioflu

Emekli Yönetici
Uygulama PC mağazada yüklenmiyor. "Bu uygulama, cihazınızda çalışmaz." yazıyor. Telefonda "Aç" butonu geliyor. Açınca numara çevirme ekranı geliyor.
Uygulama şu anda yüklenemez. Windows 10 Mobile Yapı 10558 derlemesinin yayınlanmasını beklememiz gerekecek.

Tepkiler: BomberMAn TR01

cadde19

Üye
Chrome gelsin chrome
Bu arada etkinlik yarın saat kaçta