ardacumhur
Üye
Bizi diğer işletim sistemlerine yönlendirmeye çalışıyorlar gibi, bize bir şeyler anlatmaya çalışıyorlar sankiHer yapıda bazı şeyler düzelecek sistem performansı artacak diyoruz . bu sefer sağlam olanlar kafayı yiyor. Acaba mühendisler kafayı çektikten sonra mı işe geliyorlar
Abi eylülde bitirecekti hani böyle mi bitiyor ? 7 ayda insan hiç mi bir şey yapamaz bıraksınlar win10u 8.1i geliştirsinler benceArkadaşlar henüz yolun başında olan microsoft a karşı sabırlı olmaz isek,
Hem hatalı iş yapmış oluruz, hem de karşı tarafa iş yapma fırsatı vermemiş oluruz.
Unutmayalım ki bu bir Teknik Preview sürümü.
Tekliflerimizi yapalım, eleştirilerimizi, önerilerimizi ortaya koyalım.
Buna göre şekillensin, sonuca gelinsin. İşte o zaman son sözümüzü söyleyelim, kızalım, bağıralım. ve yolumuz nereyse oraya gidelim.
Belki de şu anda microsoft ta bu konuyla ilgili bir değil birkaç ekip birden çalışıyor. ve bu ekiplerce ortaya konulan çalışma kısıtlı da olsa hatalı da olsa denemeye açılıyor.
Şayet bir kaç ekip çalışmasa bir yapı içindeki sorun sonraki yapıda düzelmiş olur,
bir yapı içindeki türkçeye çevrilmiş menü, sonraki yapıda ingilizce görünmez.
Bunun anlamı şu en güzeli, en iyiyi bulmaya çalışıyorlar. Tek bir ekibin ilerlemeye kapalı gözüyle işe bakmıyorlar.
Ayrıca, cep telefonunu kullanırken ekranda ğördüğünüz uygulamaların altında binlerce kod çalışıyor. Bunlardan bir tanesinin en küçük bir yerinde hatalı bir if-else şeklinde eksik bir komut olsa hiç olmadık yerde sorun çıkarabiliyor. Bu sorun da microsoft içi deneme aşamasında ortaya çıkmıyor, sahaya sürülünce çıkıyor. Çünkü işin içinde tek tek telefon, tek bir yapı yok.
Eski nokiadan kalma kodlar ve cep telefon modelleri de var, microsoft un sonradan ortaya sürdüğü modellerde var.
Birinin üzerinde fiziki menü olduğu gibi, diğerinin üzerinde sanal menü var. Tüm bunların içerisindeki farklı donanımlarda ayrı.
Meseleyi diğer şirketlerle karşılaştırmayalım. Onlar emekleye emekleye bu güne geldiler. Hatta kimileri de yarıştan çekildi.
Şimdi microsoft yılların tecrübeli kurtları arasında sahaya çıktı. O'nun sistemini ve modellerini seviyoruz ki onlar şu anda elimizde duruyor. Öyle ise bekleyelim ve o'na biraz fırsat verelim.
Geçenlerde anlattım. Nasrettin hoca 'nın oğlu ile eşeğe binme sınavı diye.Abi eylülde bitirecekti hani böyle mi bitiyor ? 7 ayda insan hiç mi bir şey yapamaz bıraksınlar win10u 8.1i geliştirsinler bence
Şimdi hocam ben 2 senedir bekliyorum, şans veriyorum ki ben geç başladım WP'ye.Arkadaşlar henüz yolun başında olan microsoft a karşı sabırlı olmaz isek,
Hem hatalı iş yapmış oluruz, hem de karşı tarafa iş yapma fırsatı vermemiş oluruz.
Unutmayalım ki bu bir Teknik Preview sürümü.
Tekliflerimizi yapalım, eleştirilerimizi, önerilerimizi ortaya koyalım.
Buna göre şekillensin, sonuca gelinsin. İşte o zaman son sözümüzü söyleyelim, kızalım, bağıralım. ve yolumuz nereyse oraya gidelim.
Belki de şu anda microsoft ta bu konuyla ilgili bir değil birkaç ekip birden çalışıyor. ve bu ekiplerce ortaya konulan çalışma kısıtlı da olsa hatalı da olsa denemeye açılıyor.
Şayet bir kaç ekip çalışmasa bir yapı içindeki sorun sonraki yapıda düzelmiş olur,
bir yapı içindeki türkçeye çevrilmiş menü, sonraki yapıda ingilizce görünmez.
Bunun anlamı şu en güzeli, en iyiyi bulmaya çalışıyorlar. Tek bir ekibin ilerlemeye kapalı gözüyle işe bakmıyorlar.
Ayrıca, cep telefonunu kullanırken ekranda ğördüğünüz uygulamaların altında binlerce kod çalışıyor. Bunlardan bir tanesinin en küçük bir yerinde hatalı bir if-else şeklinde eksik bir komut olsa hiç olmadık yerde sorun çıkarabiliyor. Bu sorun da microsoft içi deneme aşamasında ortaya çıkmıyor, sahaya sürülünce çıkıyor. Çünkü işin içinde tek tek telefon, tek bir yapı yok.
Eski nokiadan kalma kodlar ve cep telefon modelleri de var, microsoft un sonradan ortaya sürdüğü modellerde var.
Birinin üzerinde fiziki menü olduğu gibi, diğerinin üzerinde sanal menü var. Tüm bunların içerisindeki farklı donanımlarda ayrı.
Meseleyi diğer şirketlerle karşılaştırmayalım. Onlar emekleye emekleye bu güne geldiler. Hatta kimileri de yarıştan çekildi.
Şimdi microsoft yılların tecrübeli kurtları arasında sahaya çıktı. O'nun sistemini ve modellerini seviyoruz ki onlar şu anda elimizde duruyor. Öyle ise bekleyelim ve o'na biraz fırsat verelim.
zaten bu düşünceler kişiseldir. İnsan her türlü davranışın çıktığı bir canlı değil midir?Şimdi hocam ben 2 senedir bekliyorum, şans veriyorum ki ben geç başladım WP'ye.
Global bir firmada IT leader olarak çalışıyorum, 2009'dan beri MCPD,MCSE'yim. Kodlamanın zorluğunu da, istenilince yapılmasını da bilirim tavsiye almak istemiyorum belirteyim. Kolaysa sen yaz o zaman diyenlere de cevap vermiyorum, benim işim değil, işi olanın yapması gerekli.
Şahsi görüşüm çok yavaş ilerlediği, WP'de durmak zorunda değilim, istediğim an geçerim istediğim sisteme.
Sadece WP'yi ve microsoft'u seviyorum, sevdiğim için kalıyorum ve sert eleştiriyorum.
Ben zaten kalacağım WP'de sıkıntı yok WP8'deyim, denim sürümü. işimi görüyor sonuçta.
Ancak gönül isterdi ki lider bir sistemde duralım, TP kullanırken avantajlı olalım.
Herşeyin hayırlısı
hocam win10 ilk çıktığında kaçak kuruyorduk onda kurdum en son emin olamadığım için sordum neyse işimi garantiye alayım yedekleme yapayımHangi sürümde gidiyordu ki
Bu zamana kadar kurduğum hiç bir ön izlemede bu sorunla karşılaşmadım ama bekleyin bugün yarın yayınlanacak sürümü yükleyinhocam win10 ilk çıktığında kaçak kuruyorduk onda kurdum en son emin olamadığım için sordum neyse işimi garantiye alayım yedekleme yapayım
artık canıma tak etti twitter uygulaması işim yokken şimdi geçmeyi düşünüyorum fastı mı tavsiye edersin slowu mu arasında pek fark var mı ?Bu zamana kadar kurduğum hiç bir ön izlemede bu sorunla karşılaşmadım ama bekleyin bugün yarın yayınlanacak sürümü yükleyin
Slowu hiç denemedim ama zaten yeni gelecek olan yapıda fast ile gelecektir muhtemelen o yüzden fast seçeneği ile yükleyin.artık canıma tak etti twitter uygulaması işim yokken şimdi geçmeyi düşünüyorum fastı mı tavsiye edersin slowu mu arasında pek fark var mı ?
teşekkürler hocam ilgilendiğiniz içinSlowu hiç denemedim ama zaten yeni gelecek olan yapıda fast ile gelecektir muhtemelen o yüzden fast seçeneği ile yükleyin.
Abi sen haklısın evet zor iş ama win10un başına 10 kişi koysalar 7ayda neler yaparlar ama benim fikrim Ms Windows 10 mobile ile ilgilenmiyor.Geçenlerde anlattım. Nasrettin hoca 'nın oğlu ile eşeğe binme sınavı diye.
Ne yaparsa yapsın hiç kimseye yaranamamak gibi bir şey.
Belki de bu konuda hiç birimizin tahmini doğru değil.
İşin aslını bilmediğimiz için sonuçta yorum yapıyoruz.
Cep telefonu ve sistem yazılımı ile ilgili elbette sorunlar var.
Belki de(yine yoruma girdim) windows 10 Mobile yazılımını bitirdikten sonra sahaya girecekler ama tam girecekler.
Ama bir şey var ki o konuda haklısın.. Kitlileri enforme etme konusunda büyük eksiklikleri var.
Zaten bu kızgınlıklar ve öylemi, böylemi diye yorumlar da hep bu enformasyon eksikliğinden kaynaklanıyor.
İnşallah yanılırız.Abi sen haklısın evet zor iş ama win10un başına 10 kişi koysalar 7ayda neler yaparlar ama benim fikrim Ms Windows 10 mobile ile ilgilenmiyor.
aynı şekilde bende ısınamadım ama uygulamalara dayanamaz oldum artık instagram rezalet 6tag var ondada reklamlar video yükleme sınırı var android ve iosta bedava olan bir özelliğe para vermek istemiyorum twitter uygulamasıda çok eksik alternatifleri bile eksik mağazada video yükleyebilen hiçbir twitter istemcisi yokİnşallah yanılırız.
Seni bilmem ama 10 sene sonra da olsa en fazla 8.1 ile yetinirim.
Nedense diğerlerine ısınamadım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?