Windows 10 Mobile Insider Preview Yayınlandı

Mağaza beta ısrarla açılmıyor. Ne yapmalıyım
Dil, bölge herşey amerika. ısrarla mağaza betaya giremiyorum. sürekli atıyor. güncellemeleri nasıl yapacağım
Yunus, benimde başıma gelmişti. Ben telefonu tertemiz başlangıcı seçerek sıfırladığımda olmuştu. Bende 3. kez sıfırlama yapıp bu sefer başlangıç seçimimi yedeğimi seçerek yaptım. Ama mağaza yine sorun çıkardı. İlk açıldı ama sonra açılmamaya başladı. Telefonu birkaç kez resetlemek yerine normal yeniden başlatma yapıp tekrar denedim. Sonra Tekrar denedim Tekrar denedim. Daha sonra kenara bıraktım uzun süre sonra tekrar denediğimde açıldı. Açıldığında mağazanın kendini de güncelleme sırasına aldığını gördüm. Bende hiç dokunmadan hemen arkaplana attım. Bir süre sonra ekrana aldığımda hemen güncellemeler sekmesinden gereksiz diğer güncellemeleri silip biran önce kendini güncellemesine yardım ettim . Sende eğer birkaç sn ekranda yakalarsan anında hemen arkaplana at. Belki bir süre sonra (birkaç saatte sürebilir bu) kendini güncelleyince düzelir. Bende kendini güncellediğinde düzeldi. Benim cep 5. yapının olması gereken haline (sorunlu ama az sorunlu) gelene kadar 3 sıfırlama ve 3 gün geçirdi

Son düzenleme:
Tepkiler: bozkirdangelen
Ben sorunlu diye geçmek istemeyenlerdenim zaten şurda bir kaç ay var 8,1 dün güncelleme geldi bana daha önceden gelenlerde vardır muhakkkak W10 sürümüne hazırlık güncellemesi olduğunu sanıyorum ben az kaldı bakalım ramazanın etkisi ile MS nin siterinde 640 XL 940 gibi gördüm tanışın falan yazıyordu 13 MP kamera diyince hal kırıklığına uğradım geçte olsa uyandım telefonun farklı olduğunu

İki gün önce L 520 ye 5 nci yapıyı kurdum.
İzlenimler:
4 ncü yapıda iken 8.1 e geçtim, ordan da 5 nci yapıyı ingilizce olarak kurdum.
Bazı arkadaşlar sadece dili İNGİLİZCE yapın yeterli diye yazmış.. Bölgeyi de ABDE yapmanız daha iyi..

Uygulamalardaki Telefon yazısının içeriği ÇİNÇE idi.. Bugün baktım Telefon resmi ve yanında açıklama olarak \SYSTEM diye yazıyor ) ama sorun yok ..
Ayarlar açılmıyordu SIFIRLAMA yaparak açılmasını sağladım.
Rehber açılmıyordu tekrar ingilizceye döndüm açıldı.

1- Telefona 5 nci yapı kurulduktan hemen sonra hızlı bir WIFI bağlantısı oluşturun ve en az 1 saat telefona hiç dokunmayın.
Çünkü; arka planda sistem çalışması yapılıyor ve uygulama güncellemeleri yapıyor.. Bu neden le de telefon kasıyor sanılıyor.
Yine bu arada telefonu kurcalamayın, ayarlarıyla mümkünse hiç oynamayın.
2- Telefonu arada bir kapatıp açın ya da bu konuda size zaten uyarı gelecektir...
Böylece bilgisayarda olduğu gibi yüklenen bazı uygulamaların gerçek anlamda aktif olması için bu gerekiyor.
3- tüm bu işlemlerden sonra sorunsuz olarak çalışıyorda(büyük oranda) telefon dilini Türkçe'ye çevirebilirsiniz.
Türkçe ye çevirdikten sonra rehberde yine sorun çıkıyor ise tekrar ingilizce ye çevirip kullanabilirsiniz.

Önceleri rehberden arama yapma anında ekran kararıyor idi.. arama ekranını göremiyordum.
bu da açıp-kapama veya dili çevirme sonrası düzeldi.
Sonuç olarak şu anda telefonu sorunsuz olarak kullanabiliyorum.

NOT: Telefonda oluşabilecek sorunlara karşı kendi kendine başa çıkabilecek teknik bilgiye sahip olmayanların bu tip TP yapıları kurmaması önerilir.

Son düzenleme:
Tepkiler: OnurYurdakul

braayn

Üye

daha önce paylaşılmışmıydı göremedim ama o nedenle paylaştım

Tepkiler: bozkirdangelen
Verilen bu görüntüler ve 5 nci yapıyı incelemem sonucunda Windows 10 Mobile'nin büyük çıkış yapacağına inanıyorum.
Konuyu çözmüşler, sanıyorum bu konuda kullanıcı geri dönüşlerinin de epey katkısı olmuş..
Tabi bu arada dönüşüm dönüşüm derken Android'in kopyası olabilecek görüntülere de benzemeseler daha iyi.

trepcan

Üye
Merhaba Arkadaşlar

5. yapıyı kurdum sonrasında tekrar denime döndüm. Gdr2 kurmak için insider kurup güncelleme kontrol ettiğimde tekrar windows 10 geldi (10.0.12634.0) windows insider ı kaldırmama rağmen sürekli hatırlatma geliyor. Bunu engellemenin bir yolu yada gdr2 kurmanın hard reset dışında bir yolu var mı?

Hocam 640 xl telefonu, 940 gibi görmüş olmanı inan sonradan çaktım. ilk yazdıklarını okuyunca sandım ki, sitede 640 ve 940 reklamları var. Tanışın falan yazıyor. Cümlelerinin arasında nokta virgül olmayınca şaşırıyor insan ister istemez.

Kurtulmanın yolu yok, ancak sıfırlama yaparak kurtulabilirsin..
Ya da o'nun la yaşamaya alışmalısın..
Güncelleme wifi yoluyla yüklenir.. Hiç wifi bağlantısı yapmaman lazım.. bu da zor.. ya da internetten uzak durman lazım.. bu da zor..
öyle ise çare DROGBA..
sıfırlama yaptıktan sonra..
Windows İnsiter'i yükleyebilirsin..
Ancak gerek görmedikçe insider'i çalıştırmaz isen Windows 10 Mobile Aktif olmaz..

Tepkiler: trepcan
windows 10 mobile i silmiştim tekrar kurdum dayanamadım
ilk kurduğumda açıldı biraz kasma ve mağaza (beta) açılmaması dışında hiç sorun yoktu . ben de mağaza düzelir belki diye telefonu 0ladım ancak şimdi ana menü gelmiyor loading... diyor. Napmam lazım?
(2.kez sıfırladığımda da aynı şekilde kaldı)

yuyil01

Üye
Ekranın üst kısmındaki hızlı ayarlar bölümünü aşağı çekerek, bölge ve dil seçeneklerinden bölgeyi ABD ve dili de ABD İngilizcesi yaparsanız ve yeniden başlatırsanız menü gelir, Lumia 930 da uyguladım oldu...
Ekranın üst kısmındaki hızlı ayarlar bölümünü aşağı çekerek, bölge ve dil seçeneklerinden bölgeyi ABD ve dili de ABD İngilizcesi yaparsanız ve yeniden başlatırsanız menü gelir, Lumia 930 da uyguladım oldu...

hala 4. yapıyı kullanarak direnmeye devam ediyorum

Tepkiler: OnurYurdakul ve ThunderblastX
Cevap icin tesekkurler Dun uzun ugraslarim sonucu herseyi guncelledim. Suan sikinti yok gibi. Birkac gicik oldugum nokta var. Onlarda 6. yapida duzelir artik

Sorma sen benim yazıya şaşırdın
ben sabah şok geçirdim940XL için forumda 20 MP diyoruz harika kamera öyle böyle
13 MP yazıyor orada sonradan çaktımda kendime geldim çok şaşkındım sabah

1 saat sonra 8.1 e geri dönüş yapacağım mecburen ..internet paylaşımı yapamıyorum tek sıkıntım bu..

Tepkiler: csH ve ThunderblastX
%85 biraz sonra biter revovery kurmaya başlarım int.yavaş biraz.