ogzhnoTr
Üye
Yabancıların yani İngilizce bilenlerin de gramer kurallarına uyduğu söylenemez.
Bizim Türkçeyi tam kullanamadığımız gibi. Halen pek çok ergen "var" yerine "war" diye kullanır. Yabancı birisi mesajlarımızı okusa ülke de savaş var zannedecek.
Yahu adamı bile uykusundan uyandırdınız geldi buraya yazdı gece geceGençler ihtisasa hürmet edelim
İngilizce muhabbetine dönmüş iyice.
Biraz daha analize girerseniz atom fiziğine kadar gider bu iş.
Gabe, blog yazısında en azından bir hafta daha lazım dedi ve yazıyı cuma günü yazdı.
Bu da demek oluyor ki bu hafta gelme ihtimali sallantıda. (Ama haftanın bitimine doğru gelebilir. Çarşamba-Perşembe)
Yoksa 7-8-9 Nisan'a kalacak.
Nawzil de çoğu zaman %80-90 doğru tahminler yapsa da arada yanılabiliyor.
"Bu hafta gelir mi yani (Perşembe'den önce)" sorusuna "Evet, öyle umuyorum" demiş.
Biz de öyle umalım bari.
Bu hafta gelsin de salı olsun perşembe olsun farketmez.
Olmayan grameri zaten kullanmaz İngilizce bilenler, sokak dilinde de I am hoping yoktur gramerde de.
Hazır bu gramer bilgileri furyası başlamışken YDS 'yi aradan çıkarıp ABD'ye -Redmonda- öğretmenlik mi istesem bilemedim şimdi.Güncelleme gelene kadar ingilizce bilmeyen kalmayacak
bal gibide kullanılır arkadaşım hemde baya baya bi kullanılır. kullanılmadığını nereden çıkardın????ingilizcede i am hoping diye kullanılmaz. I am liking ya da I am knowing denmez değil mi ? I am hoping de denmiyor
Gabriel'in işi bayağı rahatlamış herhalde ki twitter da eski formuna dönmüş.
Sayfalardır yanlış yazıyorsun, biraz araştır sonra iddia et dostum.bal gibide kullanılır arkadaşım hemde baya baya bi kullanılır. kullanılmadığını nereden çıkardın????
bir şarkı yı dinler ken i like this song dersen o şarkıyı genel anlamda sevdiğini belirtirsin, ama bir şarkıyı dinlewrken i am liking this song dersen, o şarkıdan o an için zevk aldığını beğendiğini ifade edersin her zaman sevdiğini belirtmiş olmazsın. bu türkçedede böyledir, ben bu şarkıyı sevdim yada ben bu şarkıyı seviyorum gibi. am liking her zaman şimdiki zamanı anlatmaz türkçedede herzaman şimdi ki zamanı anlatmaz.
örnek; yarın okula gidiyoruz. bu cümlede gelecekte olacak olan bir eylemi şimdiki zamanla anlatıyoruz.
Gabriel'in işi bayağı rahatlamış herhalde ki twitter da eski formuna dönmüş.
Sayfalardır yanlış yazıyorsun, biraz araştır sonra iddia et dostum.
Güncellemeyi umarım bu hafta alırız da benim Windows insider açılmadan uygulamadan atıyor yav
bal gibide kullanılır arkadaşım hemde baya baya bi kullanılır. kullanılmadığını nereden çıkardın????
bir şarkı yı dinler ken i like this song dersen o şarkıyı genel anlamda sevdiğini belirtirsin, ama bir şarkıyı dinlewrken i am liking this song dersen, o şarkıdan o an için zevk aldığını beğendiğini ifade edersin her zaman sevdiğini belirtmiş olmazsın. bu türkçedede böyledir, ben bu şarkıyı sevdim yada ben bu şarkıyı seviyorum gibi. am liking her zaman şimdiki zamanı anlatmaz türkçedede herzaman şimdi ki zamanı anlatmaz.
örnek; yarın okula gidiyoruz. bu cümlede gelecekte olacak olan bir eylemi şimdiki zamanla anlatıyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?