Windows 10 Mobile Insider Preview Yayınlandı

Sensation

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi

Elinizdeki cihaz bile donanımıyla 4 yıl dayanır
Örnekte verdiğim gibi süreye takılmayın bir şekilde yine uzayacak hele ki son çıkan modeller için.

Tepkiler: serinaga

skynet

Üye
Peki o tarihten sonra ne olacak

Lumiance

Üye

günümüz pazarlama stratejilerine bakarak bütün firmaların cihazlarına ortalama 18 - 24 aya kadar destek verdiği göz önünde tutulursa 48 aylık destek süresi yine de çok uzun. ayrıca herhangi bir firmanın herhangi bir cihazını veya yazılımını ömür boyu destekleyeceğini beklemek hayalperestlik olur

Son düzenleme:

paxera

Üye
resmen saçmalık
saçmalık olan şey 4 sene olması değil hani w10 tek platform oluyordu
anlaşıldığı kadarıyla android kazandığını ms e kabul ettirmiş
beceremediler

papakudioflu

Emekli Yönetici
Peki o tarihten sonra ne olacak
En sonunda bir kişi doğru soruyu sordu.

2016'da Windows 10 Mobile için Redstone güncellemesi yayınlanacak. İşte o tarihte bu süre Redstone güncellemesi alacak cihazlar için otomatik olarak uzayacak. Yani Redstone güncellemesinin yaşam döngüsü -atıyorum- 2016 Aralık ayında başlarsa, destek süresi de otomatik olarak 2019 Aralık ayı olacak. Yani Windows 10 Mobile için destek süresi 2016 Ocak fakat bu süre içinde Windows 10 Mobile Redstone güncellemesi alan cihazlar için destek süresi otomatik olarak 2016 Aralık olacak.

Tepkiler: flutewoddy, Murat Alper, skynet ve 1 kişi daha

papakudioflu

Emekli Yönetici
resmen saçmalık
saçmalık olan şey 4 sene olması değil hani w10 tek platform oluyordu
anlaşıldığı kadarıyla android kazandığını ms e kabul ettirmiş
beceremediler
Bu cümleden hiç bir şey anlamadım. Biraz açıklar mısınız ne anlatmaya çalıştığınızı?

papakudioflu

Emekli Yönetici
Bu durumda;
Lumia 950 veya Lumia 950 XL için destek süresi Ocak 2019'da bitmiyor. Bu süre içinde aldığı bir sonraki Major güncellemenin yaşam döngüsü ne kadarsa Lumia 950 ve Lumia 950 XL de otomatik olarak o kadar destek süresine sahip oluyor. Yani Lumia 950 XL almaman için bir bahanen kalmadı

serinaga

Üye

Ehhh bahane kalmayınca konuyu başka bir yere, yani hedefe çekelim o zaman Güncelleme vaaa mı güncelleme

Lumia 1520 ile mTalk'tan gönderildi

peki bütün telefonlar alacakmı redstone güncellemesini

Microsoft'un güzelim tarayıcısı ie'nin yerine koyduğu edge'in berbat performansının değişmeyişini hayretlerle izliyorum. Kaç gündür güncelleme gelmiyor hiçbir uygulamaya, edge'e zaten hiç gelmedi güncelleme.

braayn

Üye
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

Tepkiler: Esendağlı

dakamon

Üye
@papakudioflu Yani mesela 820 ve 920 gibi telefonlara redstone verilmez ise win 10 ömrü ne zamana kadarsa o zamana kadar güncelleme albilirler ancak. Buda ihtimal dahilinde.

Outlook posta ve takvim güncellendi
Gelen kutuları bağlama özelliği tekrar aktif olmuş

mTalk'tan gönderildi

Tepkiler: Esendağlı, sfgnrl, Sensation ve 1 kişi daha

4MaGuS

Üye
edgede ne gibi bir sorun yaşıyorsunuz ki

Tepkiler: flutewoddy
edgede ne gibi bir sorun yaşıyorsunuz ki
birkaç saatlik kullanımdan sonra edge'e işim düştüğünde kasmalar, takılmalar yaşıyorum. sayfada aşağıya kaydırmaya çalıştığımda görüntüler kayıyor sayfayı başa atıyor. her sitede oluyor. telefonu sıfırladım fakat değişmedi. geri bildirim de yaptım.

akrdaşlar pcden mağazadaki uygulamaları bedava indirebilceğimiz bi yöntem varmı baya ararstırdım hiçbişi yok en azından w10 için belkı sızın bılgınız vardır

papakudioflu

Emekli Yönetici
@papakudioflu Yani mesela 820 ve 920 gibi telefonlara redstone verilmez ise win 10 ömrü ne zamana kadarsa o zamana kadar güncelleme albilirler ancak. Buda ihtimal dahilinde.
Tam olarak bu şekilde.

Aslında Microsoft bir şeyi çok iyi yapıyor. Cihaz bazlı güncelleme yerine sistem bazlı güncelleme desteği sağlıyor. Misal Lumia 520 için ne kadar güncelleme desteği sağlanabilir. Yani çıkışından beş sonra Lumia 520'ye güncelleme vermek zorunda olduğunuzu düşünsenize! Ne yapacaksınız sistemi ona göre geliştireceksiniz. Bu da sistemin gelişen teknoloji ve ihtiyaçlar dahilinde yerinde sayması demek. Ama tutmuş Windows 10 Mobile güncellemesi üç boyunca destek alacak demiş. Bu sayede Windows 10 Mobile güncellemesi alacak cihazlarda üç yıl boyunca bu desteğe dahil edilmiş oluyor.

Bu noktadan sonra 2019 yılında Microsoft, mevcut Lumia cihazlarına güncelleme desteği vermezse herhalde kimsenin itiraz etme lüksü olmaz. Dile kolay Lumia 920 ve Lumia 820 tam 7 yıl boyunca güncelleme desteği almış olacak. Benim evde üç yıllık bir telefonum var mağazadan Whatsapp yüklenmiyor

Tepkiler: Lumiance ve serinaga