Windows 10 Windows 10 LTSC Lisans Sürümü önemli mi?

Sponsorlu Bağlantılar

Korkhood

Üye
    Konu Sahibi
Windows 10 LTSC Lisans Sürümü önemli mi?
Merhaba. Windows 10 LTSC işletim sistemini kullanıyorum. 2 ay önce 21H2 Güncellemesi aldı. İnternette 2019 sürümünün lisansları satılıyor. Onları alsam 21H2 sürümünü etkinleştirebilir miyim?
 
PALA.

PALA.

Üye
Merhaba,

Bildiğim kadarıyla microsoftun enterprise paketi kurumsal volume lisanslar kapsamında oluyor yani bu lisans sadece şirketlere satılıyorlar.
LTSC ise enterprise paketinin yalın bir hali yani sürekli güncelleme almadan standat görevlerede kullanılan, kritik noktalarda tercih ediliyor.
Tek seferde 90+90+90= 270 gün şeklinde kullanabilirsiniz, süre dolduktan sonra tekrar format atıp kullanabilirsiniz, sorun çıkacağını sanmam, şirketlerde bu lisanslama toplu bir lisanslama şeklinde yapılıyor ama onlarda da 90 yada 180 günde 1 tekrar sistem toplu lisanslama yapıyor.

Açık konuşmak gerekirse bu sürümlerin yetkisi geniş olsada normal kullanıcıların hiçbir işine yaramaz, size home yada pro sürümü lazım.
Piyasada LTSC lisansı satıyorum diyenlere pek itibar etmeyin, satıldığını sizden duyuyorum. Etkinleştirmelerde yada ileride sorun yaşayabilirsiniz.
Mesaj birleştirildi:

Ayrıca bir mevzuat değişikliği olup olmadığınız bilmiyorum ama risk alarak microsoftun sitesindeki genel dağıtım keyleri deneyebilirsiniz.
Bu şekilde yada internette anlatıldığı gibi uygulayabilirsiniz, deneyebilirsiniz
Sizin anahtarınız aşağıdaki gibi olması lazım, yukarıdaki sitede yazıyor.
Kod:
M7XTQ-FN8P6-TTKYV-9D4CC-J462D
 
Son düzenleme:


Üst Alt