Windows 10 Windows 10 Güncelleme %99'da kaldı sorun çözümü

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Windows 10 Güncelleme %99'da kaldı sorun çözümü
Windows 10 kullanıcılarının sıklıkla yaşadıkları problemlerden birisi olarak karşımıza güncellemenin %99'da kalması çıkıyor. Windows 10 güncellemesi %99'da kaldı hatasının çözümü makalemizde yer alıyor.

Beklemeniz gerekiyor. Beklemekten başka çözümü olmayabilir. Ancak yinede ikinci bir seçenek olarak sistem dosyalarının doğruluğunu onarım ekranıyla sağlayabilirsiniz yapmanız gereken işlemler.

Yaşadığınız problem ile ilgili olarak Başlat' a tıklayıp CMD yazın ve arama sonucunda gelen Komut İstemine sağ tıklayarak Yönetici Olarak Çalıştır seçeneği ile açınız. Açılan pencereye "SFC /SCANNOW" yazıp ENTER tuşuna basınız.(Tırnak işaretleri hariç.) İşlem tamamlandığında bilgisayarınızı yeniden başlatarak kontrol ediniz.

Sorunun devam etmesi durumunda BURADA yer alan dosyayı masaüstüne indirip sıkıştırılmış dosyadan çıkartınız. Çıkarttığınız Allupdate.bat dosyasına sağ tıklayarak Yönetici Olarak Çalıştır seçeneği ile çalıştırınız. İşlem tamamlanıp DOS ekranı kapandıktan sonra test ediniz.

Sorunun devam etmesi durumunda Başlat' a tıklayıp CMD yazın ve arama sonucunda gelen Komut İstemine sağ tıklayarak Yönetici Olarak Çalıştır seçeneği ile açınız. Sonrasında aşağıdaki komutları sırasıyla uygulayıp test ediniz.

DISM.exe /Online /Cleanup-image /Scanhealth
DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth

Problem giderilmez ise sisteminizde yüklü olan Antivirüs programınız mevcut ise kaldırıp yeniden deneyiniz. Bundan da netice alamazsanız yeni bir Windows kullanıcı profili oluşturup test ediniz.

Kolay gelsin.
 


aguamenti

Üye
?

Windows 10 için ilk yöntem:

Kullanmakta olduğunuz işletim sistemi sürümüne, sağ alt taraftaki saat simgesinin olduğu kısma gelen bildirime gidip oradaki yönergeleri izlemeniz durumunda sağlıklı ama biraz daha uzun bir süreyle cihazınızı Windows 10 işletim sistemine yükseltebilirsiniz.

Windows 10 için bir diğer yöntem:

Microsoft’un sitesine giderek “Aracı Şimdi İndirin” kısmına tıklayıp kurulum dosyasını indirebilirsiniz. Sonrası için ilk yöntemdekine benzer seçenekleri seçerek cihazınıza Windows 10 işletim sistemini yükleyebilirsiniz.

Sıklıkla karşılaşılan ve çözümleri :

Sorunlu Yazılımlar

Sorunlu yazılımla karşı karşıya kaldıysanız son gelen güncellemeleri internet üzerinden kontrol edin. Uyumluluk modu Windows 10‘da bulunduğu için, özellikler sayfasından uyumluluk sekmesini kullanıp, buradan başka bir sürümü de seçebilirsiniz. Şu an gündemde olan 2017 yılında çıkacak olan Windows 10 Creators güncellemesinin bu gibi tipik sorunları kökten kaldırması bekleniyor.


Pil Ömrü

Pil sorununu en iyi şekilde çözmek için yazılımlarını sürekli yenilemeniz gerekir.
Eğer, laptop veye tabletinizde pil çabuk bitiyorsa, yazılımınızın Windows 10 ile uyumluluğuna dikkat ediniz.


Varsayılan Uygulamalar

Kullandığınız programlarla alakalı karışılaştığınız sorunu Windows 10,
varsayılan uygulamayla çok kolay bir şekilde onarmanıza yardımcı oluyor.


Touchpad Sorunları

Touchpad sorunlarıyla alakalı işletim sistemi güncellemeleriyle ve Windows 10 Touchpad hatası kalibrasyon ayarlarıyla bu soruna en kolay yoldan çözüm getirebilirsiniz.


Güncelleme Sonrası Yeniden Başlatma Döngüsü

Kayıt defterinizi silme yöntemi ile halledebilirsiniz ancak diğer normal bilgisayar kullanıcıları bu sorun için biraz daha beklemeli.


Windows 10 mavi ekran sorunu

Mavi ekran sorunu nedeni olarak, RAM optimizasyonu yapması ve adreslemelerde alternatifler kullanılması halinde çözülebilir bir sorundur.
 
Son düzenleme:
PALA.

PALA.

Üye
Konu güncellemelerin yüklenirken takılması...
Normalde mesaj yazmıyacaktım ama çok eksik ve hatalı yerler var... diğerleri neysede kayıt defterini silin demişsin ?
Güncelleme sonrası yeniden başlatmayı tetikleyen şey windows altında çalışan, zamanlanmış bir görevden başkası değil...
Güncelleme Sonrası Yeniden Başlatma Döngüsü

Kayıt defterinizi silme yöntemi ile halledebilirsiniz ancak diğer normal bilgisayar kullanıcıları bu sorun için biraz daha beklemeli.
Önemli güvenlik güncellemelerini konu dışında tutuyorum. Bu güncelleme konusunda microsoftu başarısız buluyorum...
Sürekli güncellemekten sistemler yamalı bohçaya döndü...Yılda 3-4 defa sistem yeniden kuruluyor aslında güncellemenin boyutundan bunu anlayabilirsiniz... Güncellemeleri almadan önce hızlı ve kopmayan bir ağa bağlı olduğunuzdan emin olun...
 


Üst Alt