Windows 10 Gece Modu Nasıl Açılır?

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Windows 10 Gece Modu Nasıl Açılır?
Eğer sizde bilgisayarınızda Windows 10 kullanıyorsanız ve özellikle gece bilgisayar kullanmayı seviyorsanız bu yazımızda yer alan Windows 10 gece modu özelliğini kullanarak bilgisayar ekranının zararlarından bir nebze olsun korunabilirsiniz. Akıllı telefonlarda yer alan ekran filtre uygulamalarına benzer bir mantık ile çalışan Windows 10 gece modu özelliği sayesinde ekranın renk profilini değiştirerek zararlı ışıkları engelleyebilir ve bu sayede gözünüzün çabuk yorulmasının önüne geçebilirsiniz.

Özellikle kodlama ile uğraşan insanlar veya gündüz çalışıp gece bilgisayar başına geçen insanların yoğun olarak tercih ettiği bu özelliği aşağıdaki basit ve kısa anlatım sayesinde sizde deneyebilirsiniz.

Windows 10 Gece Modu Nasıl Açılır ?
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Bilgisayarınızın sol alt köşesinde başlat butonunun yanında yer alan arama butonuna tıklayın ve arama çubuğuna Gece Işığı yazın. Daha sonrasında gece ışığı ayarına girerek direkt olarak Windows 10 gece ışığı özelliğini açabilir veya renk profilini kendi göz zevkinize göre değiştirerek özelliği açabilirsiniz. Dilerseniz zamanlama ayarını kullanarak gece ışığının saat kaçta açılması gerektiğini ayarlayabilirsiniz.

Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız


Diğer bir yöntem ise arama kısmına ayarlar yazmak ve ayarlar menüsüne girmek. Ardından sistem ayarlarına girerek oradan sol tarafta yer alan Monitör veya Ekran ayarına girmeniz yeterli olacaktır. Buradan Gece ışığı özelliğini açabilir veya kapatabilirsiniz.

Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
 

Ekli dosyalar

  • Beğen
Tepkiler: DeV/AsA


Üst Alt