Windows 10, Ekim ayında %7.94 oranına ulaştı

Sponsorlu Bağlantılar

ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
Windows 10, Ekim ayında %7.94 oranına ulaştı
Microsoft’un yeni Windows 10 işletim sistemi PC platformunda yükselişine devam ediyor…



Microsoft yazılım alanında liderliğinin ardından donanım alanında da yükselişini sürdürürken, geçtiğimiz dönemde Nokia’nın cep telefonu bölümünü bünyesine katarak, hem Lumia akıllı telefon hem de Nokia özellikli telefon modellerini sunmaya başlamıştı.



Firma ayrıca asıl faaliyet alanı olan yazılım segmentinde ise Windows ile, PC segmentinin en büyüğü olmaya devam ediyor. Firma bir süre önce Windows 10 adındaki yeni işletim sistemini yayınlamış ve bu işletim sistemi Windows 7 ve Windows 8 kullanıcılarına ücretsiz olarak sunulmuştu.

Windows 10 kısa sürede oldukça fazla sayıda PC’ye yüklenmiş durumda ve Net Applications üzerinden gelen verilere göre de şu anda Ekim ayı itibari ile Windows 10 işletim sistemi pazarın %7.94’lük bir kısmına hakim durumda.

Daha önceki ay ise Windows 10 %5 seviyesindeydi. Ekim ayı ile birlikte ise yükselişini sürdürüyor. Microsoft’un çok daha önceki işletim sistemlerinden olan Windows XP ise %11.68 pazar payına sahip ve bu gidişle bir kaç ay içerisinde Windows 10, Windwos XP’yi geçebilir.

Kısa süre içerisinde de firma, yeni işletim sisteminin mobil versiyonunu Windows 10 Mobile adı ile sunacak. Bu işletim sistemi ilk olarak firmanın Lumia 950 ve Lumia 950 XL modelleri ile gelecek, ayrıca daha önceki Windows Phone 8 yüklü modeller de güncelleme olarak yeni işletim sistemine kavuşacak.

Windows 10, Ekim ayında %7.94 oranına ulaştı - MaxiCep
 


Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
Ücretsiz dağıtılmasına rağmen, çok yavaş ilerliyor.
 
DeV/AsA

DeV/AsA

Üye
Windows Xp - efsane ne direndi be :gul:

Ne yalan söyleyeyim, yeni HDD bahanesiyle ben de yüklemedim henüz.
Windows 7 (Home Premium 64bit) bilgisayarım 4. yılına girecek, üstelik orijinal haliyle (format görmedi) ve sıfır sorun.Açılış ve kapanış süresi neredeyse hiç değişmedi, son derece stabil ve hızlı.Herhalde Windows 10' a geçmek için tek bir bahanem var, o da HDD tamamen doldu, oyun yükleyemiyorum. :dry:
 
BRKTNL

BRKTNL

Üye
Sistem kaynaklı sorunları da tez vakitte hallettiklerinde en iyisi olacaktır.
 


Üst Alt