İndeks Windows 10 Başlat Menüsü Sorunları Nasıl Çözülür?

Sponsorlu Bağlantılar

TheNightMare.

TheNightMare.

Moderator
    Konu Sahibi
Windows 10 Başlat Menüsü Sorunları Nasıl Çözülür?
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Windows 10 Başlat Menüsü Sorunları Nasıl Çözülür?​

Eğer bu sorun canınızı sıkıyorsa sorun etmeyin, yapmanız gerekenler oldukça basit. Öncelikle Ayarlar uygulamasına giriş yapın ve Güncelleştirme ve Güvenlik menüsüne giriş yapın. Bu menüden Kurtarma yolunu izleyin ve Gelişmiş Başlangıç altındaki 'Şimdi Yeniden Başlat' butonuna tıklayın. Bunun ardından sorun ne zaman başladıysa, o günden daha önceki bir tarihe geri yükleme yapın.

Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız


Eğer bu çözüm işinize yaramadıysa Powershell ile devam edeceğiz. Powershell'i açtıktan sonra Get-AppXPackage -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"} komutunu girin. Bu komut girildiğinde sorun büyük ihtimalle çözülmüş olacaktır.

Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız


Eğer sorun hala devam ediyorsa CTRL + ALT + Del tuşlarına aynı anda basarak Görev Yöneticisi'ni açın ve sırasıyla Dosya -> Yeni Görev Çalıştır yolunu izleyin ve ardından msconfig w/admin privileges komutunu sisteme girin. Ardından Güvenli Önyükleme ile devam edin ve Ağ'ı işaretleyin. 'Tamam' butonuna bastıktan sonra sistem yeniden başlatılacak.

Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız


Bazı durumlarda bu sorun antivirüs programlarından kaynaklanabiliyor bu nedenle antivirüs programlarını devre dışı bırakarak bilgisayarı yeniden başlatın ve devam edip etmediğine bakın. Eğer sorun ortadan kalktıysa başka bir antivirüs uygulaması ile yola devam etmek en mantıklısı olacaktır.
 

Ekli dosyalar

  • Beğen
Tepkiler: gonyalı ve PALA.
PALA.

PALA.

Üye
İleride başlat menüsünü ayrı bir hizmet haline gelmesi mümkün, eğer böyle olursa bir yazılım gibi kaldır-yükle yapıp, sorun çözülebilir.
 
  • Beğen
Tepkiler: TheNightMare.


Üst Alt