Windows 10 17093 Önizleme Sürümü Neler Sunuyor?

Sponsorlu Bağlantılar

TheNightMare.

TheNightMare.

Moderator
    Konu Sahibi
Windows 10 17093 Önizleme Sürümü Neler Sunuyor?
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Yeni Windows güncellemesi oyun çubuğu, HDR, güvenlik ve daha pek çok konuda yenilikler sunuyor.
Microsoft, en güncel Windows Insider önizleme sürümü olan 17093 sürümünü Windows Insider üyeleri ile paylaştı. Yeni güncelleme, beraberinde pek çok Windows özelliği için yenilikler ve iyileştirmeler getiriyor.

Oyun çubuğu
Yenilenen oyun çubuğu artık daha hızlı ve kolay bir kullanıma sahip. Oyun çubuğuna eklenen butonlar sayesinde kayıtlarınıza erişmek, mikrofon ve kameranızı açıp kapatmak ve açtığınız yayının adını düzenlemek artık çok daha kolay.
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Oyun çubuğuna eklenen dijital saat ile istediğiniz an zamanı kontrol edebilir ve farklı tema seçenekleri ile oyun çubuğunun görünümünü değiştirebilirsiniz.

Tanılama verisi iyileştirmeleri
Microsoft geçtiğimiz hafta kullanıcıların gizliliğini iyileştirme adına Windows 10’a yeni gizlilik araçları ekleneceğini duyurmuştu. 17093 güncellemesi ile birlikte kullanıcılar artık Microsoft’un sistemlerinden elde ettiği tanılama verilerini silebilecek.

17093 güncellemesini alan kullanıcılar ilgili ayarı Ayarlar>Gizlilik>Geri bildirim ve tanılamalarmenüsü altında bulabilir.

Grafik iyileştirmeleri
HDR: Modern bilgisayarların çoğu, HDR videoları oynatabilmek için gerekli olan şartları sağlıyor. Ancak minimum gereksinimleri karşılamak çoğu zaman yeterli olmuyor. Bir bilgisayarın HDR teknolojisini tam anlamıyla kullanabilmesi için bilgisayarın fabrikadan HDR teknolojisi etkinleştirilmiş bir şekilde çıkması gerekiyor.

Microsoft yeni güncellemeler ile birlikte HDR oynatım desteğini bir Windows özelliği olarak daha geniş kitlelere sunmayı hedefliyor. Eğer Ayarlar>Uygulamalar>Video kayıttan yürütme menüsü altında HDR video oynatın seçeneğini açabilirseniz, sisteminiz HDR videoları oynatmak için ayarlanabilir.

Ayrıca 17093 güncellemesi ile sunulan yeni kalibrasyon ayarları ile HDR videoların nasıl görüneceği konusunda söz sahibi olabilirsiniz.

Birden fazla ekran kartına sahip sistemler için yeni grafik ayarları: AMD ve NVIDIA kontrol panellerinden aşina olduğumuz bir özellik, en yeni Windows güncellemesi ile Windows 10’a ekleniyor. 17093 güncellemesine sahip kullanıcılar artık hangi uygulamanın hangi ekran kartı ile çalışacağını doğrudan Windows ayarları menüsünden seçebilecek.
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Ayarlar>Sistem>Monitör menüsünün en altında görebileceğiniz gelişmiş grafik ayarları menüsü, kullanıcılara uygulamaların hangi modda çalışacağını soracak. Eğer bir uygulama için güç tasarrufu modu seçilirse, sistemde yer alan dahili ekran kartı kullanılacak. Eğer yüksek performans modu seçilirse bu sefer sistemdeki harici AMD veya NVIDIA ekran kartı kullanılacak.

Şifresiz Windows 10 S
Her oturuma giriş yapmak için şifre girmekten yorulduysanız Microsoft yeni bir kimlik doğrulama uygulaması ile imdadınıza yetişiyor. Yapmanız gereken tek şey yönergeleri takip edip Windows 10 S sisteminize güncel doğrulama sistemini kurmak. Bu işlemin ardından Windows oturumlarına giriş yapmak için herhangi bir şifre girmenize gerek kalmayacaktır.

Gözle denetim iyileştirmeleri
İlk olarak Windows 10 Sonbahar Güncellemesi ile işletim sistemimize giren gözle denetim özelliği, daha isabetli ve kolay kullanım için bir takım iyileştirme sürecinden geçti. 17093 güncellemesi de uygulanan bu iyileştirmeleri kullanıcılara sunuyor.

Daha kolay kullanım: Artık gözle denetim kullanırken web siteleri, e-posta uygulamaları gibi ortamlarda gezinmek çok daha kolay. Ayrıca denetim çubuğuna eklenen harici sağ tık ve sol tık butonları da gözle denetimi oldukça kolaylaştırıyor.
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Daha hızlı kullanım: Denetim çubuğuna eklenen Başlat, Ayarlar gibi harici butonlar sayesinde istediğiniz yere daha hızlı ulaşacaksınız.

İstediğiniz zaman durdurun: Durdur butonu sayesinde denetim çubuğuna ihtiyaç duyulmadığı anlarda çubuk gizlenebilecek.

Güvenlik iyileştirmeleri
Windows Defender ayarları Windows Güvenliği menüsüne taşındı: Yeni güncelleme ile birlikte Güncelleştirme ve Güvenlik menüsü altında bulunan Windows Defernder menüsü yeniden isimlendirildi. Ayrıca menüye yeni güvenlik seçenekleri eklendi.

Hesap Güvenliği: Windows güvenliği menüsü altında bulunan bu seçenek, kullanıcıların kolay bir şekilde Windows Hello, parmak izi veya PIN formatında güvenlik önlemleri oluşturmasına yardım edecek.

Cihaz Güvenliği: Cihazınızın durumu hakkında oluşturulan raporları okuyup sisteminizde yer alan güvenlik uygulamalarını kontrol edebileceğiniz bu platform, kullanıcılara güvenlik alanında daha fazla söz hakkı sunuyor.

Bluetooth iyileştirmeleri
17093 güncellemesi ile birlikte cihazları eşleştirmek ve birbirine bağlamak artık daha kolay. Windows, Bluetooth menzilinde uyumlu bir cihaz tespit ettiğinde kullanıcıya bir bildirim sunuyor. Kullanıcılar da tek tuşla bu iki cihazı birbirine bağlayabiliyor.

Microsoft Edge iyileştirmeleri
Microsoft, Sonbahar Güncellemesi ile Microsft Edge tarayıcısına tam ekran desteğini eklemişti. Kullanıcılar F11 tuşuna basarak tam ekrana geçebiliyordu. 17093 güncellemesi bu özelliği bir adım öteye taşıyor. Bu güncellemeden önce tam ekran modunda sadece web sayfası görünüyordu. Yeni güncelleme ile birlikte kullanıcılar fare imlecini ekranın üst kısmına götürdüğünde adres çubuğu belirecektir.

Ayrıca yazıcı penceresine eklenen yeni bir özellik sayesinde yazdırmak istediğiniz web sayfasında yer alan reklam ve benzeri istenmeyen içerikler yazdırılacak sayfadan kaldırılacaktır.

Kullanıcı girişi iyileştirmeleri
Windows 10’un ekran klavyesi artık tek seferde üç farklı dil için yazım önerisi sunabiliyor. Ayarlar>Zaman ve Dil>Bölge ve dil menüsü altında, ekran klavyesinin yazım önerisinde bulunacağı üç dili elle seçebilirsiniz.

Windows uygulama izinleri
Kullanım kolaylığını geliştirmek adına Microsoft, Gizlilikmenüsünü baştan aşağı yenilemiş durumda. Gizlilik menüsü artık Windows izinleri ve uygulama izinleri olmak üzere iki kategoriye ayrılıyor. Bu sayede kullanıcılar aradıkları izin ayarlarını daha kolay ve hızlı bir şekilde bulabilecek.

Erişim kolaylığı
17093 güncellemesi ile birlikte ekran okuyucusu artık güvenli modda da kullanılabilecek. Ancak bazı kullanıcılar güvenli modda sesleri duymak için USB kulaklılara ihtiyaç duyabilir.
 

Ekli dosyalar



Üst Alt