aeercan66
Üye
win8 kurarken hata alıyorum
önceki konumu kısmen halletmiş olmakla beraber yeni bir sorunumla yeniden karşınızdayım
masaüstüne win8 kurdum sorunsuz bir şekilde sonra laptobada kuruyum dedim fakat kurarken aşşağıdaki hatayı alıyorum internette araştırdım fakt bir tam olarak bir çözüm bulamadım yanlızca microsoftun sitesinde bu sorunu buldum fakat pek ingilizce olmadığı için anlayamadım
- - - Eklendi - - -
sorunu çözdüm, dvd'den format atarken bu sorunla karşılaştım aynı dosyayı flash belleği format sürücüsü haline getirip flashtan format atınca hatayı vermedi.
daha kısa yoldan yapabilirmiyiz bilmiyorum ama tam olarak ben şöyle yaptım:flash diske format atıyoruz bu adımlarla biçimlendirip direk yapsak olurmu bilmiyorum
masaüstüne win8 kurdum sorunsuz bir şekilde sonra laptobada kuruyum dedim fakat kurarken aşşağıdaki hatayı alıyorum internette araştırdım fakt bir tam olarak bir çözüm bulamadım yanlızca microsoftun sitesinde bu sorunu buldum fakat pek ingilizce olmadığı için anlayamadım
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
inş bu sorunada bir çözüm buluruz... sata driverını güncelleyin gibi bişiler vardı bir yerde güncelledim fakat çözüm olmadıb- - - Eklendi - - -
sorunu çözdüm, dvd'den format atarken bu sorunla karşılaştım aynı dosyayı flash belleği format sürücüsü haline getirip flashtan format atınca hatayı vermedi.
daha kısa yoldan yapabilirmiyiz bilmiyorum ama tam olarak ben şöyle yaptım:flash diske format atıyoruz bu adımlarla biçimlendirip direk yapsak olurmu bilmiyorumFlash Disk ile format atmanın çok güzel ve hızlı bir olay olduğuna herkezi temin ederim.USB DVD+RW’dan hızlı olduğunu ve atacağınız fomatın haliyle DVD+RW ile atacağımız format’dan daha hızlı olacağı için Flash Disk’in tercih edilmesi iyi bişe . Flash Disk’le Format atmak için gerekli olan flash disk özelliği örneğin windows 7′yi flash diski’nizle kuracaksananız.Win 7 boyutu 2.67GB ise bize gerekli olan Flash disk’de 4GB bir Flash disk olması lazım.Windows XP kuracaksanız boyutu 700MB olduğu için bize gerekle olabilecek Flash Disk en az 1GB’lik Flash disk olması gerekir. MsDos Ekran’ında yani siyah komut ekran’ına girip (diskpart) yazıyorsunuz. Bu komut diskpart komutuna ait yeni bir komut penceresi açacak. Yeni açılan pencerede eğer bilgisayarınızda birçok USB sürücü veya kart okuyucu bulunuyorsa flash diskinizin hangi sürücüye sahip olduğunu öğrenmemiz gerekecek bunun için (list disk) yazıyoruz.Yazdık’dan sonra enter’a bastığımızda döküm karşımıza çıkıyor.Bu dökümde Disk 0 Disk 1 Disk 2 Disk 3 Disk 4 Disk 5 Disk 6 Disk 7 Disk 8 şeklinde yazılar olduğunu göreceğiz bu yazılar bizim Flash Disk’imizin kaçıncı olduğunu öğrenmemizi gösterir.Benim PC’imde Disk 13 Online 7712 MB 0 B şeklince çıktı yani 13 numara’daymış.Şimdi bu sürücüyü seçerek formatlamamız gerekiyor. Bunun için aşağıdakileri sırayla yazın. (clean) yazıp enter’a basın.ardından bi yazı gelicek sonra hemen altına (create partition primary) yazıp enter’a basın. (select partition 1)yazıp enter’a basın. (active)yazıp enter’a basın. (format fs=fat32)yazıp enter’a basın.Basınca %olarak Dolmaya başlıycak Bekleyin %100 olunca alta (assign)yazın enter’a basın (EXIT)‘yazıp o msdos yani komut ekranından çıkın. ardından format dosyalarını flash belleğe kopyalayın ve pcye reset atıp biostan flash bellek ile başlatmayı seçin tammdır ![]() |